reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

reklama
Natolin to późno miałaś pierwsze usg, a w którym tygodniu się dowiedziałaś że w ciąży jesteś??? Zaraz po teście poszłaś do dr czy nie?

to było mój pierwszy miesiąc starań o dziecko w całym moim dotychczasowym życiu, więc test zrobiłam jeszcze zanim powinnam okres dostać w zasadzie ;-) i prawie od razu poszłam do lekarza :-)

Natolin - no u nas to też Przemek tak od razu wyszedł w pierwszym cyklu i bardzo szybko wiedziałam. A Alicja to w ogóle nie wiadomo kiedy ;-)

Dziwna wysypka już prawie zlazła, jeszcze odrobinę ją widać. Podajemy już jakieś 1,5 tyg. dynię z ziemniakiem i jest ok :-) Ta wysypka prawie zlazła więc dałam dziś małemu trochę śliwek słoiczkowych. Zobaczymy czy one są ok. Gruszkę na razie odpuszczam - spróbuję za jakiś czas ponownie i wtedy się okaże czy po niej go obsypało, czy po szczepionce. Za tydzień jedziemy już do tego szpitala, tak odliczam te dni i odliczam i już się nie mogę doczekać.

My jesteśmy aktualnie na etapie mieszania Nan Ha z Pepti 6:2.
Wszystko jest ok poza rumieńcami dziś na policzkach. Tak jakby z przegrzania ? I teraz nie wiem czy to jakiś objaw czy może jednak temperatura ? Fakt, że mam w chałupie gorąco bo piec działa jak działa (albo pełną parą albo wcale). Nie wiem chyba będę wprowadzać dalej.... Już sama nie wiem.

Nat, nie ma. Ani brzuszkowych, ani wysypek.
Chyba właśnie będę wprowadzać dalej bo bez sensu wracać, jak w sumie pierdół tylko taki jest. A potem od początku zaczynać :nerd: Mi kiedyś pediatra powiedziała, jak Hubs miał takie czerwone poliki ale też suche, że objaw alergii, ale to było w zeszłą zimę. Wtedy też podejrzewałam, że mróz i wiatr robią swoje. No zobaczymy, oby się udało

reklama
Rzutka - i co u Was? Przyjęło się mleczko?

My dziś jedziemy do mojego taty. Jutro rano mamy ten szpital alergologiczny, a to 30km od mojego taty. Trzymajcie kciuki, żeby tam wymyślili coś sensownego i żeby porobili małemu wszystkie badania. 5,5 miesiąca czekaliśmy na termin i mimo tego, że starałam się nie łudzić na jakiś cud, to jednak wiążę z tą wizytą jakieś nadzieje. Oczywiście standardowo mały ma teraz poprawę i skóra trochę lepsza niż zwykle, no ale podrukowaliśmy zdjęcia jak to wygląda przy zaostrzeniach, więc pokażemy. Jeszcze dziś wieczorem spiszę sobie wszystkie pytania i po kolei jak był leczony, żeby potem mi wszystko z głowy nie wyleciało. Trzymajcie kciuki!
P.S. neta tam nie mam więc odezwę się dopiero po weekendzie.

Do góry