reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

nat, moja alergolog nic nie mówiła a chwile pogadałyśmy sobie właśnie o tych lekach refundowanych. Powiedziała że nutramigen nie dość że na tej liście się nie znalazł to w dodatku podrożał :szok: aaa i powiedziała że to że leku nie ma na liście refundowanej tez w dużej mierze zależy od producenta leku :eek:

reklama
Roxannka wiem,wiem. Moja przyjaciółka pracuje w tej branży.
Mój alergolog też nie mówił tego jako takiego pewniaka, więc miejmy nadzieję, że nie spełni się co mówił, ale szczerze mówiąc to takie przypadki o których pisze Mała mi bardziej mnie przerażają :-( Bo ja sobie jakoś poradzę z tym mlekiem nawet jak podrożeje, a jak ktoś jest naprawdę poważnie chory i tak mu życie umilają to już naprawdę draństwo!

z ta listą leków ref. jest tak, że dużo się zmieniło na + gdyż np. leki na raka są dużo tańsze ale jest i druga strona medalu, właśnie ta o której MAŁA_MI pisze :no::-( i to jest przerażające, niestety. Czasami mam wrażenie, że oni chcą ludzi szybciej wykończyć w ramach oszczędności :wściekła/y:

Makuc to nie wiedziałam z tymi lekami na raka. Dobrze, że o tym piszesz, bo tak niesprawiedliwie to oceniłam trochę.

Makuc masz racje lepiej wykończyć ludzi zeby nietrzebabylo płacić im emerytur:-(
Wczoraj rozmawiałam z koleżanka ma synka 2 miesięcznego cały wysypany na buzi aż żal bo mu nawet twarzyczki nie widać oczywiscie gp to normalne niema problemu dałam jej cały swój arsenał kremów oby tylko coś pomogło

Ale Roxi słusznie zauważyła,że dużo zależało od producenta- czy chciał się dogadać z NFZ.
Nie,żebym broniła rządu,bo uważam,że akurat w tej sprawie (wprowadzenia ustawy,jak i w kilku innych:dry:)dał plamę na całej linii:no:.
Może to nie miejsce na takie dywagacje i z góry przepraszam z offtopic,ale tak mi się nasunęło przy okazji- słyszałyście o tych nowych uprawnieniach dla NIK?To jest dopiero skandal!!!!:wściekła/y::no::eek::szok:

Wiem, że to też należy od firmy, ale tutaj mój alergolog mówił, że ich szefostwo uważa też, że nie ma o co walczyć, bo te mleka nie powinny być wg nich refundowane.
A o tym co piszesz Happybeti​ to ja niestety nie mam pojęcia

Nat-tak w skrócie,chodzi o to,ze wg nowej ustawy NIK ma prawo miec wgląd w informacje o obywatelach dotyczące takich "danych wrażliwych",jak :rasa,wyznanie,preferencje seksualne,nałogi,kod DNA,poglądy polityczne itd- wszystkiego nie pamiętam...:no:.Masakra!!!!

Nat- może tak być ze producent nie chce refundacji,bo zauważcie że te mleka są tylko na receptę,a gdyby nie były to inni też by sobie kupowali - np. pakerzy jako odżywka na budowę mięśni - dużo tańsze niż dostępne w sklepach odżywki. Wiem ze starają sie takie coś zdobywać,tyle ze bez recepty nie łatwo to zdobyć.

reklama
Do góry