reklama
Kania78
...
Roxannka trzymam kciuki za wizytę. My witaminy D nie podajemy, kazała nam do roku.
Natolin myślę że szybko nie wycofają tego mleka, w tym sensie że nie zmieni się chyba ta lista tak szybko.
Choć znając życie, to mogą za rok wymyślić coś...No i dobrze, że u Piotrusia żadnych wysypek nie ma po tym syropie.
Natolin myślę że szybko nie wycofają tego mleka, w tym sensie że nie zmieni się chyba ta lista tak szybko.
Choć znając życie, to mogą za rok wymyślić coś...No i dobrze, że u Piotrusia żadnych wysypek nie ma po tym syropie.
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
nat, a kiedy ma być taka lista ? chyba nie prędko będą zmieniać![]()
Znajoma która ma jedna nerkę po przeszczepie i ogólnie jest ciągle pod kontrolą lekarzy, dostaje ciągle leki i okazało się ostatnio że jak wcześniej jej leki przy refundacji kosztowały 39zł tak teraz 300zł a ona musi w miesiącu brać ze dwa takie opakowanie i do tego jeszcze wiele innych leków, bo ona jest schorowana. No a jest na rencie bo ze swoim stanem zdrowia nie bardzo może pracować, więc ciężko jest teraz, bo bez leków to ona od razu może się położyć do szpitala już.
No i mówiła mi że ostateczna niby decyzja co do refundacji leków ma być do 20 lutego.
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Jak dla mnie to paranoja z tym wszystkim.:-(Mała_mi po tej liście bardzo dużo osób ucierpi finansowo :-(
Nikt się nie liczy z nikim...
Ma być lepiej? Ciekawe dla kogo, bo na pewno nie dla przeciętnego człowieka.
makuc
Fanka BB :)
No i powiedział, że prawdopodobnie przy następnych listach leków refundowanych nie będzie już bebilonu pepti :-(

Roxannka
Pracująca mama!
Byliśmy dzisiaj u naszej alergolog, dostaliśmy zaświadczenie do pediatry na kolejne pół roku :-) przy okazji recepte na mleko, oczywiście ze zniżką
dostaliśmy zaświadczenie do żłobka żeby jajek mu nie dawali bo chyba kiepsko na nie reaguje, a do tego dostaliśmy skierowanie na testy Ige białko i żółtko jaja i białko mleka te o którym nice pisała ostatnio czyli alfa coś tam ;-) Dostaliśmy recepte na nowy lek dla alergików bo ketotifen nam nie służył.

makuc, żartujesz ?? Ja myślałam że jak teraz ustalili leki refundowane to szybko tej listy nie zmienią

dzięki :* Nam pediatra też powiedział że możemy odstawić bo ciemiączko zarosło, ale przez to że Patryk w słoneczne miesiące praktycznie jej nie brał, to teraz wolimy jeszcze troche dawać, bo boje się jakiś niedoborów i tego że później może mieć problemy np. z kośćmi. Chociaż nie ukrywam że kusi mnie żeby odstawić wit D właśnie ze względu na alergie, może skóra by sie poprawiła, jak kiedyś gdy jej nie brałRoxannka trzymam kciuki za wizytę. My witaminy D nie podajemy, kazała nam do roku.

makuc, żartujesz ?? Ja myślałam że jak teraz ustalili leki refundowane to szybko tej listy nie zmienią

makuc
Fanka BB :)
ROXI niestety nie żartuję. Specjalnie jeszcze sprawdzałam, czy dobrze pamiętam i... dobrze mi gdzies to w głowie świtało, że co jakieś 2 mies.
:-
no: super, że taka owocną wizyte mieliście! kiedy idziecie badania robić? jestem bardzo ciekawa czy i co Patrykowi na nich wyjdzie.

Roxannka
Pracująca mama!
makuc, wizyta ok, ale żeby tam zaraz owocna to nie bardzo
w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, nikt mi gotowej recepty na pozbycie się tego cholerstwa nie dał
:-( a tylko nowe leki dla mojego Ptysia
Testów narazie robić nie będziemy, musze najpierw dowiedzieć się jakie są terminy na nfz bo nie mam ochoty znowu płacić kasy jak nic nie wyjdzie 

reklama