reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

nat, skoro nutramigen wycofali to mnie już nic nie zdziwi :no: Tylko że ta lista refundacji jest całkiem nowa więc mam nadzieje, że narazie jej zmieniać nie będą, tylko za kilka lat może :rolleyes2:

reklama
Roxannka trzymam kciuki za wizytę. My witaminy D nie podajemy, kazała nam do roku.
Natolin myślę że szybko nie wycofają tego mleka, w tym sensie że nie zmieni się chyba ta lista tak szybko.
Choć znając życie, to mogą za rok wymyślić coś...No i dobrze, że u Piotrusia żadnych wysypek nie ma po tym syropie.

nat, a kiedy ma być taka lista ? chyba nie prędko będą zmieniać :confused:

Znajoma która ma jedna nerkę po przeszczepie i ogólnie jest ciągle pod kontrolą lekarzy, dostaje ciągle leki i okazało się ostatnio że jak wcześniej jej leki przy refundacji kosztowały 39zł tak teraz 300zł a ona musi w miesiącu brać ze dwa takie opakowanie i do tego jeszcze wiele innych leków, bo ona jest schorowana. No a jest na rencie bo ze swoim stanem zdrowia nie bardzo może pracować, więc ciężko jest teraz, bo bez leków to ona od razu może się położyć do szpitala już.
No i mówiła mi że ostateczna niby decyzja co do refundacji leków ma być do 20 lutego.

Byliśmy dzisiaj u naszej alergolog, dostaliśmy zaświadczenie do pediatry na kolejne pół roku :-) przy okazji recepte na mleko, oczywiście ze zniżką :tak:dostaliśmy zaświadczenie do żłobka żeby jajek mu nie dawali bo chyba kiepsko na nie reaguje, a do tego dostaliśmy skierowanie na testy Ige białko i żółtko jaja i białko mleka te o którym nice pisała ostatnio czyli alfa coś tam ;-) Dostaliśmy recepte na nowy lek dla alergików bo ketotifen nam nie służył.

Roxannka trzymam kciuki za wizytę. My witaminy D nie podajemy, kazała nam do roku.
dzięki :* Nam pediatra też powiedział że możemy odstawić bo ciemiączko zarosło, ale przez to że Patryk w słoneczne miesiące praktycznie jej nie brał, to teraz wolimy jeszcze troche dawać, bo boje się jakiś niedoborów i tego że później może mieć problemy np. z kośćmi. Chociaż nie ukrywam że kusi mnie żeby odstawić wit D właśnie ze względu na alergie, może skóra by sie poprawiła, jak kiedyś gdy jej nie brał :sorry:

makuc, żartujesz ?? Ja myślałam że jak teraz ustalili leki refundowane to szybko tej listy nie zmienią :eek:

ROXI niestety nie żartuję. Specjalnie jeszcze sprawdzałam, czy dobrze pamiętam i... dobrze mi gdzies to w głowie świtało, że co jakieś 2 mies. :eek::-:)no: super, że taka owocną wizyte mieliście! kiedy idziecie badania robić? jestem bardzo ciekawa czy i co Patrykowi na nich wyjdzie.

makuc, wizyta ok, ale żeby tam zaraz owocna to nie bardzo :sorry: w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, nikt mi gotowej recepty na pozbycie się tego cholerstwa nie dał :no::-( a tylko nowe leki dla mojego Ptysia :crazy: Testów narazie robić nie będziemy, musze najpierw dowiedzieć się jakie są terminy na nfz bo nie mam ochoty znowu płacić kasy jak nic nie wyjdzie :dry:

reklama
Do góry