reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

nice, ale się ciesze i trzymam kciuki żeby to cholerstwo już nie wracało :)))

Ja też nie chce zapeszać ale podleczyliśmy największą plamke :) i nie jest już zaogniona, dzięki bepanthenowi :) Stwierdziliśmy że skoro na pupke działa to może i na buźke też ;) Już zostały tylko krostki, no i musimy wykombinować co na nie zadziała :/

miniu, ja też patrzyłam te kosmetyki i przymierzałam się do kupna, ale spróbowaliśmy najpierw Topialyse (to też coś podobnego) bo mieliśmy próbke i niestety pogorszyło się tylko wiec po dwoch dniach szybko odstawiliśmy :( No ale bedziemy szukać, może ta a-derma lepiej podziała tylko musze najpier próbke dorwać żeby kasy nie wywalać w błoto :/

reklama
Ta nasza maść to zwykła maść cholesterolowa, na recetpę, taka robiona w aptece. U mnie jest napisany taki skład:
Aqua destil. 60,0
Ung. Cholesteroli ad 200,0
Mit. ung

No ale wiadomo - maść jest dobra i leczy skórę i ja regeneruje,ale nie sprawiaże wysypka przestanie się pojawiać. Najważniejsze żeby ten alergen znaleźć. No i u nas też na pewno Zyrtec pomógł. Ale wcześniej i na Zyrtecu zanim tak zaostrzyłam pielęgnację małego też wychodziło ciągle coś nowego. Więc coś z tych rzeczy odstawionych źle na małego działa- tego jestem pewna.

Roxannka,ja tez lecczyłam Amelce wysypki takie sączące się np. pod kolankami(w zgięciach) kremem do pupy...no,ale na buzię to nie wiem,czy by się nadawał.zwykłym Nivea do pupy.

joli77 myślę,że to kukurydza,Natalka też źle zareagowała na danie z hippa ,co miało olej kukurydziany,to był ziemniak z dynią,ale bez indyka,a poza tym kaszkę kukurydzianą też nie toleruje:-(

Elusia-ale przy ziemniaku z dynią było ok.Nawet nie widziałam że tam był olej kukurydziany.Może teraz tej kukurydzy za dużo bo zasmakowały jej też chrupki kukurydziane.Zobaczymy na razie odstawiamy obiadki i jaka uczulenie zejdzie to dam jej indyka z dynią -zobaczymy co będzie się działo!

No i my już wiemy co uczula naszego synka,jednak te plamy to miał od kremu oilatum,przestaliśmy kremować i ma teraz bardzo ładną skórę,ale jestem na siebie zła,że tak późno zdecydowałam się na zmianę kremu:wściekła/y: ta parafina musiała go uczulać!!!

Cambria - super że udało się znaleźc alergen. Tak to czasem jest że uczula coś co na ostatnim miejscu byśmy podejrzewali.

Joli - a może po prostu indyk uczulił. Musisz potestować.

U nas coraz ładniejsza skóra. Jeszcze nadal różowe i suche jest w miejscach po wysypce ale z dnia na dzień coraz bardziej się goi :-) Trochę to potrwa, bo po tak długim czasie ciągłych wysypek na tak dużej powierzchni to skóra jest mocno zniszczona. No ale jestem pełna optymizmu :-) Jak się całkiem wygoi to spróbuje wprowadzać to wszystko co odstawiłam. Zaczniemy od kąpieli w niegotowanej wodzie - bo to jest dla nas najbardziej 'upierdliwe' ;-)

reklama
dobrze, że chociaż u Was optymistycznie, u mnie wręcz przeciwnie... oszaleję kiedyś, nie wiem już co robić. mój mały ma raz lepszą skórę, raz gorszą, bardzo rzadko idealną, więc jak tu odkryć, że coś z jedzenia mu nie pasuje :-(

Do góry