reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Ida tak jak pisze Kania skaza niestety może wyjść w każdym momencie, ale to nie musi być wcale to. Ja też myślę, że najlepiej na początek odstawić to, co lekarz powiedział i zobaczyć czy da to efekty.
U nas ostatnio sprawdzają się kosmetyki z serii cetaphil.
Ale generalnie najważniejsze, żeby natłuszczać.

reklama
kakao i cytrusy odstawione, zobaczymy... kupię chyba emolium albo ten cetaphil(spytam co polecają) bo normalnie aż serce pęka jak patrzę na jej buziaka...

u pediatry:baffled:warto uderzyć do dermatologa jeszcze???
cytrusów może nie aż tak dużo: cytrynkę do herbaty, mandarynkę czy pomarańcz ze 2-3 razy w tyg, więc chyba nie jakoś strasznie dużo:baffled:
za to kakao, hmmm... a to kinder kanapka a to batonik kinderowski, babcia princeskę dała - wiecie o co chodzi...

Ida wiem, babcie to są kochane do dawania słodyczy...
Jedna już ochrzan zaliczyła ostatnio ode mnie...
Na razie spokojnie poczekaj po odstawieniu tych cytrusów i kakao :-)
Wiesz jak uczulona na to, to nawet niewielkie ilości mogą spowodować reakcję.

IDA właśnie doczytałam :-( niestety dziewczyny mają rację - skaza może wyjść w każdym wieku :no: chociaż mi się wydaje, że dałaś Misialince coś co ją uczuliło. Dzieci często źle na cytrusy i właśnie kakao reagują, więc miejmy nadzieję, że o to właśnie chodzi.
U nas do ciała sprawdza się emolum. Do twarzy najlepiej używać jakiegoś kremu mocno natłuszczającego typu alantan, nivea dla dzieci (u nas bardzo pomogło)... :**

Ida,dołączę do Dziewczyn- niestety,uczulic może wszystko i w każdym wieku:no::baffled:.Odstawienie kakao i cytrusów na pewno nie zaszkodzi,tak,jak smarowanie Emolium.Zobacz,jak po kilku dniach będzie,jak nie będzie poprawy,wtedy możesz spróbować eliminowac np. jajka czy mleko.Ale mam nadzieję,że nie o nie chodzi.
Amelka zazwyczaj ma ok. ,jeśli chodzi o wysypki alergiczne,ale właśnie mandarynki czy kakao ,jak więcej ich poje,powodują wysypki i tez jeszcze nie "doszlam",jaka ilośc jest bezpieczna:baffled:

HAPPY u nas tak jest ze wszelkiego rodzaju nabiałem :-( minimalne ilości są jak najbardziej ok a jak tylko przesadzę to od razu się krostki i suche plamki pojawiają :no: i nie potrafię za nic w świecie dojść jaka dawka jest akceptowalna dla Alicji, a to by nam znacznie życie ułatwiło.

reklama
A ja się zastanawiam czy to jednak nabiał nie będzie... nie jadła typowych rzeczy typu ser żółty, biały czy mleko krowie od paru dni, ale za to swojego mleka zaczęła pić więcej - a myślę w tę stronę bo zdecydowanie zaognia jej się ta wysypka... ja oszaleję, tym bardziej że tępa jestem w tym temacie jak przysłowiowa tabaka...

Do góry