Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W ciąży nr 3 ryzyko podstawowe wyszło wysokie (z biochemii) dużo wyższe niż podstawowe.Zdecydowalam się na amnio. Gdybym wiedziała jak to się potoczy, sadze, że nie zrobiłabym testu PAPPa ani później amniopunkcji.
.
Shaer a jak się skończyła Twoja historia, śledzę wpisy dopiero od jakiegoś czasu. Też robiłaś amnio ?
Ja też wzięłam opcje Fish, wyniki zakładam że w poniedziałek.
A co do samej amniopunkcji to ja chyba za bardzo wpatrywałam się w monitor, był centralnie przede mną stąd widziałam igłę i dotykające ją dziecko. Zawsze byłam przekonana że igłą broń Boże nie można dotknąć dzidziusia.
@Shaer a jak duże miałaś ryzyko że zdecydowałaś się na amnio? Nie chciałaś robić Nifty czy innych nieinwazyjnych?
U mnie było t21 ryzyko 1:77, USG prawidłowe
Cześć
Obserwowałam wasze forum od 6 tygodni w poszukiwaniu przypadku podobnego do mojego. Niestety bardzo ciężko było mi znaleźć kogoś w podobnej sutuacji do mojej dlatego postanowiłam napisać ten post, aby dać nadzieje innym mamom. A o to moja historia:
- 11 tydzień 6 dni USG genetyczne prawidłowe przezierność karkowa 1,1mm. Poznajemy płeć - będzie córeczka radość przeogromna!
- 12 tydzień 1 dzień test pappa wolne beta hcg 307 IU/l 7,93 MoM; PAPP-A 1,1IU/l. Ryzyko zespołu Downa wzrasta 1:114. Liczne konsultacje,dodatkowe badania USG w celu oceny wydolności łożyska, dodatkowo powtorzone wolne beta hcg 550 IU/l (USG prawidłowe ) wszyscy lekarze jednogłośnie zalecają wykonanie amnipunkcji
- 16 tydzień amnipunkcja
- 18 tydzień USG połówkowe i echo serca - bez odchyleń
-21 tydzień wynik amnipunkcji - kariotyp pawidlowy dziewczynka !
Kolejny dowód na to, że test pappa to jedynie obliczone ryzyka, a nie diagnoza.
Pozdrawiam
Cześć
Obserwowałam wasze forum od 6 tygodni w poszukiwaniu przypadku podobnego do mojego. Niestety bardzo ciężko było mi znaleźć kogoś w podobnej sutuacji do mojej dlatego postanowiłam napisać ten post, aby dać nadzieje innym mamom. A o to moja historia:
- 11 tydzień 6 dni USG genetyczne prawidłowe przezierność karkowa 1,1mm. Poznajemy płeć - będzie córeczka radość przeogromna!
- 12 tydzień 1 dzień test pappa wolne beta hcg 307 IU/l 7,93 MoM; PAPP-A 1,1IU/l. Ryzyko zespołu Downa wzrasta 1:114. Liczne konsultacje,dodatkowe badania USG w celu oceny wydolności łożyska, dodatkowo powtorzone wolne beta hcg 550 IU/l (USG prawidłowe ) wszyscy lekarze jednogłośnie zalecają wykonanie amnipunkcji
- 16 tydzień amnipunkcja
- 18 tydzień USG połówkowe i echo serca - bez odchyleń
-21 tydzień wynik amnipunkcji - kariotyp pawidlowy dziewczynka !
Kolejny dowód na to, że test pappa to jedynie obliczone ryzyka, a nie diagnoza.
Pozdrawiam