reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Goniaz moje wskazanie było spowodowane tym, że wynik z usg na ZE był poczatkowy dobry , po zrobieniu testu Pappa spadł na 1:454, dlatego tez zaproponowano mi amnio - czekam na wyniki, ale głęboko wierzę, że będzie dobrze :).

goniaz 1975 dziękuje za Twoje wsparcie ----jestem juz po badaniu usg które wyszło rewelacyjnie dostalismy az 10zdjec, potem pobrano mi krew i wynik będzie za10 dni - cały czas myślę zeby wszystko było dobrze zeby tylko dzidzia była zdrowa ---- goniaz1975 mam tak samo jak Ty nagle zaczynam płakac bez powodu i nie moge przestać -Trzymajmy się dziewczyny i myślmy ze musi być dobrze .-Pozdrawiam

Anetaka, Justa, wasze ryzyko jest naprawdę małe i USG Ok.... nie powinniscie się martiwc na zapas. Przy 1:454 pewnie nawet bym amnio nie robiła...
Ja mam ryzyko 1:7

Anetaka cieszę się, że usg dobrze wyszło. Teraz tylko zacisnąć zęby i czekać na dobre wieści.
Justa będzie dobrze, zobaczysz. Ryzyko masz niewielkie ale rozumiem, że chcesz mieć pewność.
Ściskam Was mocno dziewczyny :-)

a_aparatka
user-offline.png.pagespeed.ce.NmJek8_sKn.png
JAKIE MASZ WSKAZANIA DO AMNIOPUNKCJI?
ja jutro ide do szpitala, w czwartek amniopunkcja i strasznie się denerwuję.

Moni13 nie obawiaj się. Samo badanie nie jest straszne, może trochę nieprzyjemne. Ja leżąc na kozetce oddychałam głęboko i myślalam: zniosę wszystko byle maluszek był zdrowy.

ryzyko ZD 1:35, ZE 1:175. Test z krwi wyszedł ok, tylko USG nieciekawie ;(
CRL 62,5
NT 2,0 mm
BPD 21,8 mm
Kość nosowa widoczna.
Niedomykalnosc zastawki trójdzielnej - obecna fala wsteczna
Przepływ w przewodzie żylnym zwrotna fala A.
Wolna B-hcG 1,274 Mom PaPPA 2,295 MoM.

reklama
ja wlasnie nie bardzo wiem jak wyniki PAPPA włyneły na fatalne usg, pogorszyły czy nie?
Wie ktos z was jakie sa nromy na beta hc i PAPPa ?

Do góry