reklama

Antykoncepcja

reklama
karis bardzo prosto, wkladasz dopochwowo w 1 dzien okresu np o 18 i wyjmujesz po 3 tyg tez mniej wiecej o 18 stej i po tygodniu wkladasz nowy krazek tez mniej wiecej o 18 stej:-)... ja sobie chwale bardzo, bo nie musze codziennie patrzec zeby wziasc tabletke;-).... przy dwojcie dzieciaczkow bardzo to praktyczne...

Zastanawialam sie tez nad implantem na 5 lat ale jakos nie moge sie przemoc...

Flaurka - ja nie mogę nic, co ma w sobie hormony :( lekarka zaproponowała tylko i wyłącznie spiralę... Poza tym wszelkie chemiczne środki antykoncepcyjne mają wysoki wskaźnik Pearla, czyli ich skuteczność jest mała... Jakby metody naturalne miały wysoki - wiem :/ przez 8 miesięcy się sprawdzały, ale kurka wodna - póki co to dla mnie zbyt stresujące. I teraz i w ogóle - nic to, zostaną nam chya tylko gumki, no bo co więcej... Takie metody były dobre, kiedy umieralność dzieci wynosiła 80% i do bodajże 6 roku życia dziecko nie było traktowane jako dziecko/członek rodziny/coś do czego można się przywiązać, bo było duże prawdopodbieństwo jego zgonu... Wiesz, mnie nie chodzi o sumienie, bo tabletki w swoim życiu brałam, gumek używam (a Kościół też zakazuje... chociaż, jak tak słucham co oni mówią, to przeczą sami sobie - bo prezerwatywy dla małżeństw, gdzie jedno z małżonków ma HIV są dozwolone, a dla normalnych już nie? Więc o co tu chodzi? Albo abstynencja dla wszystkich, albo nie...), spirala - za dużo skutków ubocznych wyczytałam, no i nie podoba mi się, że to środek wczesnoporonny... Chciałam plasterki, ale lekarka sprowadziła mnie na ziemię :(

Zalety cyclotest 2 plus - istnieje jeszcze coś takiego... powoli rozważam, ale... :/

azula - ja poza dniami płodnymi na brak przyjemności nie narzekam, dla mnie to żaden wyznacznik... - nie rozumiem tego... nie wiem, czy dla faceta przymusowa abstynencja jest przyjemna - w trakcie okresu, później w dni płodne...

bea - a jak ten krążek działa? to antykoncepcja hormonalna??

Yolanta - u mnie jest podobnie, w dni płodne jest fajniej, ale poza nimi też jest bardzo dobrze... a w dni płodne można użyć gumek - durex wprowadził nowość - są takie, jakby ich nie było, serio.

anik. a Twój facet uważa tak samo? Bo ja zazwyczaj dużej różnicy nie czułam z gumką czy bez, za to mojemu przeszkadzają (tzn nie marudzi jakoś bardzo, ale zdecydowanie woli bez)

anik. a Twój facet uważa tak samo? Bo ja zazwyczaj dużej różnicy nie czułam z gumką czy bez, za to mojemu przeszkadzają (tzn nie marudzi jakoś bardzo, ale zdecydowanie woli bez)

On też woli bez - wiadomo, ale akurat te mu przypasowały bardziej, niż jakiekolwiek inne. Nie w 100 %, wiadomo - bo to zawsze jest "coś", ale są jeszcze w miarę najlepsze ze wszystkich.... Na szczęście nie marudzi i rozumie, że za bardzo innego wyjścia nie mamy...

reklama
Nie Pieszczoszko, wprowadzili prezerwatywy nielateksowe Real Feel. Użyliśmy ich troszkę, ani jedna nie pękła, a różnią się od lateksowych bardzo, nawet mój mąż odczuwa różnicę na plus. Tobie chyba chodzi o Elite? One też nam nigdy nie pękły.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry