reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Badanie 22 dzień cyklu i 25 dzień cyklu

Mama Kubusia❤️

Zaangażowana w BB
Hejka
Kilka dni temu dostałam post z progesteronem. Powtórzyłam wynik badań w 25 dniu cyklu. Dodam załączniki do porównania.
Już rozmawiałam z moją ginekolog i mówiła żebym w piątek przyjechała do niej.
Czy któraś z was też tak może miała?

Załączniki

• IMG_8571.jpeg
    IMG_8571.jpeg
    995 KB · Wyświetleń: 186
  • IMG_8572.jpeg
    IMG_8572.jpeg
    927,6 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_8570.jpeg
    IMG_8570.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 65
  • IMG_8573.jpeg
    IMG_8573.jpeg
    267,4 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Hejka
Kilka dni temu dostałam post z progesteronem. Powtórzyłam wynik badań w 25 dniu cyklu. Dodam załączniki do porównania.
Już rozmawiałam z moją ginekolog i mówiła żebym w piątek przyjechała do niej.
Czy któraś z was też tak może miała?

Ja nie wiem czy dobrze widzę na telefonie.
Ale dla mnie nadal nie było owulacji za to masz chyba bardzo wysoka prolaktynę, która może być przyczyną braku owulacji.

Rozumiem, że nie karmisz piersią?

Ja nie wiem czy dobrze widzę na telefonie.
Ale dla mnie nadal nie było owulacji za to masz chyba bardzo wysoka prolaktynę, która może być przyczyną braku owulacji.

Rozumiem, że nie karmisz piersią?
Jak rozmawiałam telefonicznie z panią doktor to mówiła że prolaktyna jest ok u mnie. Nie karmie piersią. Mam powtórzyć prolaktynę, progesteron i estradiol.
Tym bardziej że staramy się o dziecko drugie i chce dojść do tego co się stało w tym cyklu czy jednak owulacja się spóźni mimo że brałam Duphaston

Jak rozmawiałam telefonicznie z panią doktor to mówiła że prolaktyna jest ok u mnie. Nie karmie piersią. Mam powtórzyć prolaktynę, progesteron i estradiol.
Tym bardziej że staramy się o dziecko drugie i chce dojść do tego co się stało w tym cyklu czy jednak owulacja się spóźni mimo że brałam Duphaston

Najlepiej by było iść na monitoring.
Dla mnie te badania co kilka dni są lekko bez sensu

A jaką dawkę Duphastonu brałaś? Bo tutaj nawet na owulację się nie zanosi. Więc może to był cykl bezowulacyjny lub zablokowałaś ją lekiem.

Prolaktyna Powyżej 25ng/ml może świadczyć o cyklach bezowulacyjnych .
Nie miałaś owulacji w tym cyklu widać po proestrronie .
Najlepiej zrobić monitoring całego cyklu .
Jak wszystko rośnie jak edometrium wygląda przed owulacją jak po.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry