Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
"Wejście w życie obydwu nowelizacji oznacza, że najuboższe matki dostaną nawet 2 tysiące zł. A kwota ta może jeszcze wzrosnąć, bo nowela wniesiona przez LPR, a podpisana w środę przez prezydenta, umożliwia gminom przyznawanie własnego becikowego w dowolnej wysokości."
no wlasnie - nawet 2 tysiace. a gdzie tu mowa o sumie minimalnej?? kazda gmina moze ustanowic wlasna wysokosc becikowego. zreszta niewazne - czas pokaze jak bedzie... miejmy nadzieje, ze tak wlasnie jak piszesz.
ten 1tys jest sumą minimalną, jeśli zaliczasz się do najbiedniejszych mamuś to 2tys i jak sama zacytowałaś "ponadto" gmina może przyznać Ci becikowe... czyli to co w ustawie to Ci się należy, a extra może być od gminy... ciekawe jak to będzie z wypłacaniem tego itd.
kosmi
wiesz co, mnie tez to ciekawi jak to z tym becikowym bedze podejzewam ze nie bedze to po naszej mysli choc bardzo bymsmy wszystkie chciay zeby było !!!
pozdrawiam !!!
Jest dokladnie, tak jak pisze Kosmi i tu - przynajmniej w najblizszym czasie - nic sie nie zmieni.
1 000 nalezy sie kazdemu, dodatkowy 1 000 tym o niskich dochodach - i obydwa te swiadczenia zagwarantowane mamy na mocy podpisanych ustaw (obowiazuja od 1 stycznia 2006).
Dodatkowe "becikowe" moze byc jeszcze przyznane przez gminy - wysokosc i kryteria jego przyznawania leza juz tylko i wylacznie w gestii wladz gminy. To swiadczenie jednak moze byc bardzo rozne dla kazdej z nas, w zaleznosci od decyzji gminy, w ktorej jest zameldowana matka dziecka.
Jaszczurka - nic sie martw - 2 tys. Ci sie naleza (z tego, co pamietam nie pracujesz) i tego Ci juz nikt nie zabierze.
ewcik gdyby to do ciebie zależało to była bym szczęśliwa,no ale niestety nie zależy to od nas wiec musiemy troszek poczekać i sie okaze!!!
mam nadzeje zr nie bedze tka zle
Pozdrawiam cieplutko!!
Aska00, na spłatę długów? Chciałoby się to przepuścić, ale chyba nie da rady
Poza tym nie wiadomo kiedy się te pieniążki dostanie. Tak więc wszystko zależy od czasu w jakim one przybędą
właśnie kiedy te pieniążki dostaniemy do ręki ??? ja chyba się zaporzycze u babci na tysiąc zł i kupie cyfrówke, a później z becikowego oddam. Wszystkie inne poważniejsze wydatki mam zaplanowane...
No ładnie, to jest becikowe czy bólowe? Ładnie szalejecie!
Mój Michał już podpisał umowę z Małym o pożyczkę z becikowego na nowe opony do auta. A ja??????