• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
Hejka jak tam Wam mija dzień?
Ja byłam na zakupach z mężem potem obiadek a za jakieś 2 godzinki lecę na siłownię. Jakiś smetny dzień dziś. Głowa mnie boli:-/
Lux jak w weekend zrobisz teścik to nie zapomnij się podzielić wynikiem:-) bardzo jestem ciekawa która z nas zapoczatkuje fale pozytywów.

Odnoście tarczycy (z artykułu Postępowanie w chorobach tarczycy u kobiet w ciąży, Endokrynologia Polska, 2011 r.) :

"...wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej (hCG, human chorionic gonadotropin), z maksymalnymi stężeniami osiąganymi pod koniec I trymestru ciąży (10.–12. tydzień). Łożyskowy hormon hCG ma słabe właściwości tyreotropowe i w dużym stężeniu może oddziaływać na komórkę pęcherzykową tarczycy (tyreocyt) podobnie jak TSH. Konsekwencją wzrostu hCG jest obniżanie stężenia TSH, czasami poniżej 0,1 mIU/l, oraz u części ciężarnych wzrostu stężenia wolnej tyroksyny (FT4) i wolnej trijodotyroniny (FT3) powyżej górnego zakresu normy, wymagający różnicowania z innymi przyczynami tyreotoksykozy..."

tutaj źródło: https://journals.viamedica.pl/endokrynologia_polska/article/download/25264/20093

Wczesna ciąża jest pełna niespodzianek :)

Odnoście tarczycy (z artykułu Postępowanie w chorobach tarczycy u kobiet w ciąży, Endokrynologia Polska, 2011 r.) :

"...wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej (hCG, human chorionic gonadotropin), z maksymalnymi stężeniami osiąganymi pod koniec I trymestru ciąży (10.–12. tydzień). Łożyskowy hormon hCG ma słabe właściwości tyreotropowe i w dużym stężeniu może oddziaływać na komórkę pęcherzykową tarczycy (tyreocyt) podobnie jak TSH. Konsekwencją wzrostu hCG jest obniżanie stężenia TSH, czasami poniżej 0,1 mIU/l, oraz u części ciężarnych wzrostu stężenia wolnej tyroksyny (FT4) i wolnej trijodotyroniny (FT3) powyżej górnego zakresu normy, wymagający różnicowania z innymi przyczynami tyreotoksykozy..."

tutaj źródło: https://journals.viamedica.pl/endokrynologia_polska/article/download/25264/20093

Wczesna ciąża jest pełna niespodzianek :)
dziekowac Jugi!!!

Melduje ze juz kanapę okupuje ...tzn chwilowo bo zaraz do szkoły jadę .... no jest plamienie wiec @ nadchodzi zdaje się .... i dobrze bo czekalam .... wykurze ja na długi czas ... taki jest plan :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej dziewczyny :)

Produkujecie jak szalone, nie nadążam z czytaniem :p

Ja teraz zmykam do kosmetyczki brwi sobie wyregulować i henne zarzucić.. Jutro mam wolne, a w weekend do znajomych idziemy to musze jakoś wyglądać :P Smieje się z mojego bo się umówiłyśmy, że to będzie nasz wieczó i babki piją, a faceci się przyglądają :P Dowiedziałam się dzisiaj jeszcze, że moja kumpela była w szpitalu bo plamiła, na szczęście na tym się skończyło i dostała lutke i obowiązkowe odpoczywanie.

Luxi, to ja tzrymam kciuki i widze tu w niedziele pozytywny teścik &&&&

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry