Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
babka w lab mowila, ze na poczatku ciazy moze tez spasc by gwaltownie sie podniesc, ja tam sie nie znam, bede ja kontrolowac co miesiac jesli nie bede mogla zajscW ciąży rośnieJeśli jest niedoczynność
Po prostu się unormowało, ja bym to zostawiła
![]()
dziekowac Jugi!!!Odnoście tarczycy (z artykułu Postępowanie w chorobach tarczycy u kobiet w ciąży, Endokrynologia Polska, 2011 r.) :
"...wzrost stężenia gonadotropiny kosmówkowej (hCG, human chorionic gonadotropin), z maksymalnymi stężeniami osiąganymi pod koniec I trymestru ciąży (10.–12. tydzień). Łożyskowy hormon hCG ma słabe właściwości tyreotropowe i w dużym stężeniu może oddziaływać na komórkę pęcherzykową tarczycy (tyreocyt) podobnie jak TSH. Konsekwencją wzrostu hCG jest obniżanie stężenia TSH, czasami poniżej 0,1 mIU/l, oraz u części ciężarnych wzrostu stężenia wolnej tyroksyny (FT4) i wolnej trijodotyroniny (FT3) powyżej górnego zakresu normy, wymagający różnicowania z innymi przyczynami tyreotoksykozy..."
tutaj źródło: https://journals.viamedica.pl/endokrynologia_polska/article/download/25264/20093
Wczesna ciąża jest pełna niespodzianek![]()
dobry masz plan, trzymam kciuki!!Melduje ze juz kanapę okupuje ...tzn chwilowo bo zaraz do szkoły jadę .... no jest plamienie wiec @ nadchodzi zdaje się .... i dobrze bo czekalam .... wykurze ja na długi czas ... taki jest plan
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka