reklama
angelina3004
Zaciekawiona BB
Z tego co mi mówił ginekolog to że testy wykrywają wzrost hormonu Lh i że to nie jest wyznacznikiem kiedy będzie owulacja. Bo to zależy od wielkości pęcherzyka . Tak mi powiedział ginekolog .Ale pik występuje na ok 24-36h przed owulacją. Więc raczej nie nastąpiła tego dnia.![]()

Angiee
Fanka BB :)
Szkoda, że nie badalas. Lekarz też dziwnie powiedział, że cykl bezowulacyjny, na jakiej podstawie to stwierdził? I nie, wątpię żeby witaminy tak szybko zadziałały, poza tym jeśli dobrze przeczytałam to bierzesz tylko te podstawowe na planowanie ciąży, one nic spektakularnego nie zdziałająNie, nie badałam bety bo dostałam okres. A co odnośnie obecnego cyklu . Możliwe że po tamtym cyklu coś się unormowało i dodatkowo te witaminy w pewnym stopniu pomogły ? Dopiero za 3 dni zrobię progesteron a bardzo bym chciała aby ta owulacja u mnie faktycznie się odbyła biorąc pod uwagę poprzednie cykle a ten to jest że tak powiem ksiazkowy![]()
Angiee
Niekoniecznie. To jednak tylko kawałek papierka, można się łatwo pomylićAle pik występuje na ok 24-36h przed owulacją. Więc raczej nie nastąpiła tego dnia.![]()
angelina3004
Zaciekawiona BB
Progesteron 5 dpo z dziś. 18,2 ng/mlNiekoniecznie. To jednak tylko kawałek papierka, można się łatwo pomylić
Wartości labo w fazie lutealnej ( 1,2 - 15,9) . Dobry wynik ?
angelina3004
Zaciekawiona BB
Progesteron 5 dpo z dziś. 18,2 ng/mlAle pik występuje na ok 24-36h przed owulacją. Więc raczej nie nastąpiła tego dnia.![]()
Angiee
Wynik świadczy o tym, że owulacja była i progesteron jest bardzo ładny. Wręcz po tej wartości to bym powiedziała, że jesteś raczej 6-7 dpoProgesteron 5 dpo z dziś. 18,2 ng/ml
angelina3004
Zaciekawiona BB
To dobrzeWynik świadczy o tym, że owulacja była i progesteron jest bardzo ładny. Wręcz po tej wartości to bym powiedziała, że jesteś raczej 6-7 dpoAle to takie gdybanie. W każdym razie jest ok

reklama
angelina3004
Zaciekawiona BB
Czy powtórzyć progesteron jeśli się staram o maluszka czy już nie robić ?Wynik świadczy o tym, że owulacja była i progesteron jest bardzo ładny. Wręcz po tej wartości to bym powiedziała, że jesteś raczej 6-7 dpoAle to takie gdybanie. W każdym razie jest ok