Paula. sz
Fanka BB :)
Przy 290ok 290
Nic nie widać a na pewno nie pęcherzyk. Ewentualnie edometrium jest pogrubione .
Nie pisz takich bzdur bo wejdzie ktoś inny i przeczyta i w to uwierzy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przy 290ok 290
zastanawiam się jeszcze nad możliwością pomyłki w laboratorium na poprzednim badaniuNiemozliwe. Przy tak niskiej becie nie ma żadnych szans na zobaczenie pęcherzyka. Nie wróży to dobrze. Ja bym poszła do innego lekarza.
Żeby zobaczyć pęcherzyk musialabys mieć betę ok. 1000. Gdyby się wtedy pomylili, to dzisiaj miałabyś o wiele więcej niz 700.zastanawiam się jeszcze nad możliwością pomyłki w laboratorium na poprzednim badaniu
Poza tym przyrost 400 to był chyba w 72h a nie 48h skoro ostatni pomiar był 23 maja i było niespełna 290. Ja w kwietniu miałam podobnie było 282 a po dwóch dniach 560, niestety po kolejnych dwóch dniach już tylko 840 i ciąża się zatrzymała...nie rozumiem, dzisiaj zrobiłam badanie i poziom beta hcg z dzisiaj wynosi ponad 700, więc poszybował (przyrost 400 w ciągu 48h) i sama się zastanawiam czy jest jakaś nadzieja? w środę usg
prośba o zachowanie jakiegoś poziomu dyskusji, na usg byłam w czwartek w piątek rano robiłam poziom bety i wynosił 291 więc nie życzę sobie oskarżeń o pisanie bzdur, jestem w trudnej sytuacji jeśli nie ma Pani nic wnoszącego komentarza to proszę wstrzymać się od głosuPrzy 290
Nic nie widać a na pewno nie pęcherzyk. Ewentualnie edometrium jest pogrubione .
Nie pisz takich bzdur bo wejdzie ktoś inny i przeczyta i w to uwierzy.
dziękuję za informację, poczekam oczywiście do środyPoza tym przyrost 400 to był chyba w 72h a nie 48h skoro ostatni pomiar był 23 maja i było niespełna 290. Ja w kwietniu miałam podobnie było 282 a po dwóch dniach 560, niestety po kolejnych dwóch dniach już tylko 840 i ciąża się zatrzymała...
Usg w środę będzie decydujące.
Są oczywiście przypadki zdrowej ciąży w takiej sytuacji, ale w większości słaby przyrost świadczy o zaburzeniach w prawidłowym rozwoju.
Przy becie ponad 200 był pęcherzyk to jest bzdura .nikt w to nie uwierzy.prośba o zachowanie jakiegoś poziomu dyskusji, na usg byłam w czwartek w piątek rano robiłam poziom bety i wynosił 291 więc nie życzę sobie oskarżeń o pisanie bzdur, jestem w trudnej sytuacji jeśli nie ma Pani nic wnoszącego komentarza to proszę wstrzymać się od głosu
prośba o zachowanie jakiegoś poziomu dyskusji, na usg byłam w czwartek w piątek rano robiłam poziom bety i wynosił 291 więc nie życzę sobie oskarżeń o pisanie bzdur, jestem w trudnej sytuacji jeśli nie ma Pani nic wnoszącego komentarza to proszę wstrzymać się od głosu
zobaczymy w środę, nie jestem ekspertem stąd moje zapytanie na forum, mam zdj z usg i widzę wyraźnieNie zmienia to faktu, że nie ma żadnej możliwości abyś przy becie poniżej 290 (bo skoro w piątek był taki wynik, to w czwartek musiał być jeszcze niższy) miała pęcherzyk ciążowy prawie 3mm.
Prawidłowy pęcherzyk ciążowy można uwidocznić na USG od bety 1000-1500, a często i nawet przy takiej jest to ciężkie. I to jest fakt medyczny i jest to odpowiedni poziom dyskusji.
Jedyna opcja to albo lekarz się pomylił, albo to był krwiak, albo psuedopęcherzyk w ciąży pozamacicznej