reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta niskie przyrosty

reklama
@niepewna500 wspolczuje stresu. Bardzo mi przykro że przez to przechodzisz:( mam nadzieje że na kolejnej wizycie sytuacja się rozjaśni. Trzymaj się

Niemozliwe. Przy tak niskiej becie nie ma żadnych szans na zobaczenie pęcherzyka. Nie wróży to dobrze. Ja bym poszła do innego lekarza.
Też tak myślałam, ale miałam USG w obecnej ciąży przy becie dzień wcześniej 367 i był widoczny pęcherzyk 2mm - lekarz był pewny na 100%, że to to. Co więcej, miał tak dobre usg, że oznaczył go również w USG przezbrzusznym. Naprawdę nie uwierzyłbym, że takie cuda są możliwie.

Ostatnia edycja:
Też tak myślałam, ale miałam USG w obecnej ciąży przy becie ok 300 i był widoczny pęcherzyk 2mm - lekarz był pewny na 100%, że to to. Co więcej, miał tak dobre usg, że oznaczył go również w USG przezbrzusznym. Naprawdę nie uwierzyłbym, że takie cuda są możliwie.
A no i mam zarówno wynik bety dzień wcześniej jak i wydruk z USG dzień później - pęcherzyk odpowiadał wielkością wiekowi ciążowemu

Też tak myślałam, ale miałam USG w obecnej ciąży przy becie dzień wcześniej 367 i był widoczny pęcherzyk 2mm - lekarz był pewny na 100%, że to to. Co więcej, miał tak dobre usg, że oznaczył go również w USG przezbrzusznym. Naprawdę nie uwierzyłbym, że takie cuda są możliwie.
No tak, tylko w zdrowej ciązy ta beta Ci od badania do USG urosła, więc mogła równie dobrze wymosić wtedy już 700-800.

No tak, tylko w zdrowej ciązy ta beta Ci od badania do USG urosła, więc mogła równie dobrze wymosić wtedy już 700-800.
Ciężko przewidzieć czy wynosiła 500 czy 700, ale raczej ciężko mówić, żeby była powyżej 1000, a jednak pęcherzyk był widoczny. Także to tylko odnośnie tego, że poniżej 1000 przy zdrowej ciąży nie można zobaczyć pęcherzyka, bo okazuje się, że można

Ciężko przewidzieć czy wynosiła 500 czy 700, ale raczej ciężko mówić, żeby była powyżej 1000, a jednak pęcherzyk był widoczny. Także to tylko odnośnie tego, że poniżej 1000 przy zdrowej ciąży nie można zobaczyć pęcherzyka, bo okazuje się, że można

Ale Ty nie wiesz jaka miałaś betę. Mogłabym nawet i 2 tysiące więc o czym jest ta rozmowa 😅

reklama
Nie napisalam, że była ponad 1000. Ale no nie możesz powiedzieć, że widać bylo pęcherzyk przy becie 300, bo to nie prawda, Twoja beta była wyższa. Na tym etapie zdarzają się przyrosty po 100-150%, więc spokojnie mogłaś mieć te 800 i wtedy przy dobrym sprzęcie byłoby to wykonalne.

Do góry