reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Jej, az sie rozmarzylam jak czytalam wasze relacje z dnia matki. Nie moge sie doczekac jak moja corcia bedzie mi ze szkoly przynosic laurki itp. Juz teraz ciesze sie jak glupia jak przybiega z kwiatkiem zerwanym na podworku i wola z daleka 'mamuuuusi'.

reklama
Już jestem,miałam trochę zawirowania bo tu w przedszkolu dzień mamy,dzieciaczki były super:-).Laurki które zrobiły same kwiatki i te kochane piosenki w ich wykonaniu,cos pięknego:tak:.Potem mały poczęstunek i przed pompą zdążyliśmy do domku.A w domu nagroda:happy2: lody z bitą śmietaną i owocami.Tak że mój pierwszy oficjalny dzień mamy już też za mną.Co do dnia dziecka postanowiliśmy z mężem,że zabieżemy dzieci do figlo parku,one uwielbiają tam zabawę a i się wyszaleją:tak:.Zabawek pewnie dostaną od wujków cioci,dziadków a i Angelisia ma urodziny,więc jak co roku wszystko na raz:szok:.A właśnie mnie w niedziele czeka zjazd rodzinki mojej na urodzinki Andzi i mam nadzieje,że będzie ładnie bo chce grilla zrobić,zobaczymy co to będzie.
Dzisiaj taki zakrecony dzień miałam nie dość,że wolne plany inne a tu musiałam szukać lekarza dla Matka,angina ropna i to podobno ładna:no:.Więc problemiki małe,ale na razie bez antybiotyku bo nie gorączkuje:confused:,oby jak najdłużej.

Basiek... wszystkiego naj... dla Angelisi... a dla Matiego dużo zdrówka...
Eevciaa... takie kwiatuszki zerwane w ogródku lub na łące dają najwięcej radości mamie... :tak::tak:
Mery ja robię sałatkę porową... jest rewelacyjna....
składniki
1 por, mały
1/2 pęczka rzodkiewek
1/3 puszki kukurydzy
3 jajka
20 dag żółtego sera
majonez + śmietana
sól, pieprz
grzanki

sposób przygotowania
Pora oczyścić, umyć, pokroić w pół plasterki (razem z zieloną częścią). Dodać odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę rzodkiewki oraz ugotowane i pokrojone w kostkę jajka. Dodać pokrojony w kostkę żółty ser, doprawić solą i pieprzem, ew. ziołami do sałatek, dodać majonez i śmietaną (pół na pół lub wg uznania), odstawić do przegryzienia się.
Na sam koniec przygotowuję grzanki z chleba tostowego i posypuję sałatkę przed samym podaniem... rewelka...

Angela wszystkiego najlepszego z okazji urodzine, duzo zdrówka samych szczęśliwych dni :tak:
My to ostatnio trochę zabiegani pogoda sie zrobiła więc cały dzień na polku, nareszcie. Niedawno wróciliśmy z parapetówki u znajomych Jasiek już kimał w innym pokoju nawet się nie obudził jak go przenosiliśmy i przewoziliśmy, a Ewa wyszalała się z psiapsiółą.
Mery moja ulubiona sałatka to z makaronikiem

1 chińska zupka kurczak na ostro
1 chińska zupka kurczak łagodny
puszka kukurydzy
podwójna pierś z kurczaka
kapusta pekińska
ogórek kiszony
majonez

Kurczaka w kosteczkę i smażysz na patelni z przyprawą do gyrosa, zupki chińskie zalewasz szklanką wrzątku,każdą osobno. Potem kroisz makaron. Pekińska poszatkowana.Wszystko wymieszać z majonezem, pychotka.
Basia dużo zdrówka dla Matka i udanej imprezki :-)
Evcia oj doczekasz się i Ty i to już niedługo
Dorisday nowe autko super, pochwal się co to małż Ci sprawił,a kolega zachował się nie ładnie

Ostatnia edycja:
Hej za życzenia dziękujemy bardzo:-),spotkanie rodzinne ok.I juz mam 4-letnia córcie a tak nie dawno ją do domu przywiozłam,ale ten czas zapidala:szok:.
Matek rozkaszlał sie na całego:no:,ale nadal bez gorączki nie wiem czy to dobrze czy też nie?Angelika na nieszczęście katar tez dopadła:no: i w domu chusteczki tonami schodza tylko,że Andzia daje się wysmarkać a Matek szaleje i rane już ma pod nosem:sorry2:.Nie ma nic gorszego jak u maluchów katar morduje biedaków tak,ze szkoda słów:shocked2:.Jutro na szczęście jeszcze wolne,ale i tak mam bardzo ciężki dzień a tu poniedziałek mam nadzieje,że się nie spełni jaki poniedziałek taki cały tydzień bo masakra.Acha no i znowu leje czuje się jakbym mieszkała w Londynie:cool:.I tym akcentem pozdrawiam pa:-D

Witam po weekendzie przynajmniej pogoda była w miarę i dzieci mogły na polu biegać.
Co do kataru to Patka znowu ma powrócił jak bumerang a dopiero co sie jej skończył i to z rana taki gęsty zielony szlag mnie weźmie a i kaszleć też pomału zaczyna.
Wczoraj dziewczyny miały natłok prezentów już na dzień dziecka. Wiec i my chcąc wykorzystać czas że jesteśmy z meżem razem chciliśmy złożyć huśtawke dziewczynką jak spaly schować i dać we wtorek tylko że ich drzemka trwała krótko i nakryły nas wiec z niespodzianki nici i prezent dostały już wczoraj, ale chyba dobrze bo przynajmniej sie wyszalały (a od jutra znowu ma lać) jeszcze kuzynka ich dojechała wiec miały frajdy co niemiara. A dzisiaj Natka wstaje rano i woła ze ona chce na hustawkę, mam nadzieję ze jak wrócimy popołudniu to jeszcze pójdą do ogrodu.
Ciekawe gdzie reszta panienek ?

cześć wam kochane

Witam się po weekendzie :-) niestety nie bylo kiedy tu wcześniej do Was zawitac , ale nowe autko ... same rozumiecie :-) :-). Jeszcze sie nie nacieszyłam. Haniu kupilismy piekną białą astrę - oczywiscie nie z salonu :no: , ma 3 -latka :-p. Prowadzi sie bosko:-). Jak dobrze pójdzie to moze dzis uda sie sprzedac to moje stare autko, bardzo bym chciala a z drugiej strony , mam jakiś sentyment. To moje pierwsze autko i kupilam je za wlasne zarobione i uzbierane pieniązki. nigdy mi sie tez nie zepsulo i bardzo dobrze mi słuzyło. No ale ma juz 14 latek a poza tym jest troche ciasne na powiekszającą sie rodzinkę.
Mówicie już o dniu dziecka :-) , ja wczoraj bylam u siostrzenca na urodzinach i przy okazji z obeszlismy tez dzien dziecka. Siostrzenicy kupilam torebusie z Hello Kitty (bo to teraz jej etap, ma 4 latka), siostrzencowi komplet spodenki i koszulka (takie hiphopowe:cool2:), a moj synuś dostal grę na xboxa (fuck - nie wiedzialam ze takie są drogie te gry).... nie moglam zapomniec tez o swoim najmniejszym malenstwu i kupilam mu 2 pary spodni z dresy :tak:... takie tycie - kochane :-)

Witam
JESTEM TU NOWA.
Jestem z Bielska.Ale aktualnie mieszkam w okolicach Łodygowic. Może jest ktoś z tych stron??

No jasne że jest ja i Basiek mieszkamy w Pietrzykowicach a ty dokładnie gdzie. Witaj na forum.

reklama
Do góry