reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ja na początku przez jakieś dwa tyg dawałam po trochu codziennie zwiększając ilość, na początku jeden słoik zupki jednoskładnikowej np. marchewka, ziemniak+marchewka starczał mi na dwa dni dla dwojga, gdy zaczeli jeść więcej zaczęłam gotować bo na słoiki byśmy nie wyrobili, a teraz uwielbiają moje zupki i gdy gdzieś na wyjeździe i muszę dać im słoik to jet problem. Ja z racji karmienia piersią zaczęłam dokarmiać jak miały 5,5 miesiąca. owoce jedzą ok.10 rano a obiadek ok.13-14.
P.S Gdy dzieciaki mają problemy ze zrobieniem kupki polecam słoik ,,Suszona śliwka" REWELACJA :)

reklama
witajcie dziewczyny
ja dzis wybylam nową furą na spacer z maluchami az miloszowi zmarzl nos bo ma czewrony jak cholera -mam nadzieje ze mu nic nie bedzie hehe wyglada jak kulfon
co do zupek to ja tez podaje tylko i wyłacznie łyzką bo maja sie uczyc jesc a nie tylko smoka ssac wiadomo na poczatku ciezko bo wieksza polowa zupki byla na sliniaku ale z dnia na dzien jest coraz lepiej:-):-)

U nas tak jak u większości spopniowo wszystko było a na dzien dzisiejszy zupka ok 13-14 a deserek różnie. Wszystko zależy jak zjedzą mleko. Bo są godziny kiedy muszą zjeść mleko teraz i juz zecwzgledu na przymusowy spacer więc mleko jest zawsze z kaszka.

Kurcze ale dziś zimno na spacerku było brrr a ja się zastanawiałam czy dobrze zrobiłam że śpiworki z wełną kupiłam a może wystarczyłby z polarku a to dopiero początek i zapowiedz zimy, a jak ja w tamtym roku doceniałam że nie muszę w takie zimno wstawać rano do pracy :-);-) a jeszcze trochę i niestety powrót do pracy :-(

czesc.MATI-dawaj zdjecie nowej fury!ja codziennie spaceruje i przychodzimy z czerwonymi nosami-budy im otwieram,bo chca ogladac drzewka!cailina-spacer to dla mnie tez rozrywka,bo po drodze obejde sklepy,zrobie zakupy i pogadam ze spotkanymi znajomymi!:-)

czesc dziewczyny
na zyczenie wiolki przesylam zdjecia nowej fury
zdjecia tak do przymiarki zrobione ,ale chyba im dobrze bylo bo spaly jakąś godzine w tym wózku
oczywiscie do kompletu mamy podkladki pod plecki ocieplajace i spiworki,duzo roznych gadzetow parasolka ,podstawki na kubki, pałąk i fajnie ze mozna wiele innych gadzetów do niego dokupic
wózek jest mega lekki i fajnie sie go prowadzi P1060690.jpgP1060688.jpgP1060693.jpg

No Mati, widac, ze zdal egzamin jak dzieciaki slodko spia;-). A to moja bryka:P1010059.jpg oraz ja zmasakrowana jakies 2 tygodnie po porodzie. Prowadzi sie super bo ma duze kolka, ale jest troche za szeroki dla standardowych drzwi. No ale cena nas przekonala bo w przeliczeniu na polskie to ok750zl za nowke ze spiworkami i peleryna na deszcz. Teraz szukam tandemu, ale nie za drogiego bo nie lubie tandemow.

Dziewczyny, dzis mialam dziecko antychrysta przez 40 minut, Rorus zmeczony ale tak z tym walczyl, ze dobrze, ze sasiedzi w pracy bo by ktos na opieke spoleczna zadzwonil! Biedny Cianek sie poddal i zasnal sam na lozku jak zobaczyl co tamten wyprawia!

Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któreś z waszych pociech ulewa jeszcze?, bo mój synuś skończył 5 m-cy i dalej ulewa byłam u lekarza i nie widzi problemu przybiera na wadze, ładnie się rozwija i twierdzi że nie ma się czym martwić ale ja powiem szczerze że mam już dość wkółko ciągłe przebieranie, pranie jak widzę że Maja zje i to co zje to w niej zostaje to widząc Kubę nie wiem czy się martwić czy poprostu muszę to przeczekać bo to minie, co myslicie? pozdrawiam.

reklama
wiolka na leząco poki co bo jeszcze są za male ten wózek jest dla dzieci od urodzenia
regulacja oparcia jest pięciostopniowa od lezącego do siedzącego
poki co jestem zadowolona bo jest lzejszy o 11 kg od poprzedniego
cailina a twoj wózek jaki jest szeroki ,moj poprzedni mial 78cm a tez 74 w standardowe dzwi sie miescimy
anula mojej corci tez czasem zdarza sie ulac mysle ze nie ma nic w tym niepokojącego

Do góry