reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Kamilasze, Julianna śliczne Wasze dziewczynki.
Kamilasze - moje podwoiły wagę już parę tygodni temu :) Teraz Ania waży już pewnie ponad 7 kg, a Adaś trochę mniej

reklama
Kamilasze i Julianna śliczne Wasze córeczki, jak laleczki :-)

Misiarska no wiesz? tak pytać? oczywiście,że możesz :tak: i pisz co tam u Was słychać :-)

U nas ogólnie młyn. Tatuś wyjechał w delegację, więc cała czwórka na mojej głowie. Najstarsza dziś w przedszkolu, synek już wstał i buszuje, a najmłodsze śpią. Małe karmię piersią. Od karmienia wieczornego, czyli od 20, śpią do około 4 nad ranem, także można się wyspać :-)

Zdjątka maleństw cudne :-)

Dziewczyny potrzebuje pomocy ;) chce podac mieszanke ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać. Woda z kranu czy mineralna? Ugotowac w czajniku czy garnku ? Jak sie ugotuje to ma ostygnac i wtedy do podgrzewacza?

Edytko kochana gratulacje z okazj narodzin maluszków spóźnione troche ale chyba mi wybaczysz:-)
Co do mieszanki to ja robię tak gotuje wode z kranu w czajniku i potem dolewam wody mineralnej żywca niegazowanej, albo jak mam więcej czasu to czekam az mi ostygnie ta z czajnika. Ja nie uzywam podgrzewacza tylko mam wode w termosie i jak maluchy zaczynają kwękać to po prostu nalewam troche z termosa i troche mineralnej i dosypuje mleczka

A jak się czujesz doszłas juz do siebie? mnie prawie 3 tyg to zajęło a i nadal jak kichnę to mało mi podwozia nie wyrwie :-D

Nareszcie moge oficjalnie sie przywitac na tym watku. Pewnie wiecie jak sie ciesze, bo same calkiem niedawno to zrobilyscie :tak::-)

Edytka- ja robie tak: gotuje wode w czajniku, czekam az ostygnie ewentualnie studze pod kranem, dosypuje mieszanke i gotowe. Mam tez dzbanek na przegotowana wode i aby bylo szybciej to do tej swiezo co zagotowanej dolewam tej z dzbanka przestudzonej.

Pierwszemu gotowalismy wode mineralna, ale teraz mi katergorycznie powiedzieli, ze nie powinnam, bo te skladniki mineralne :sorry:Z tym, ze w Irl to nie ma wod specjalnych dla dzieci.

reklama
Kamilasze i Juliana fajnę macie kluseczki. Moje jakieś takie chudzinki są względem waszych dzieci, a są starsze od waszych, Wojtek 6600 a Magda 6300, Dzisiaj właśnie były ważone u lekarza i nakazał mi ważyć dzieci co dwa tygodnie, szczególnie Magdę jak nie przybieże dobrze za dwa tyg to mam się zgłosić. Ona jest trochę takim niejadkiem bo z Wojtkiem nie ma problemu je za dwóch :tak:ale też nie jest zbyt pulchny. Może mają szybką przemianę materii??
Edytka ja robię tak : przegotowuję wodę z kranu, przelewam do dużego pojemnika, ona sobie tam studzi się, i wlewam do butelki , ona stoi sobie cały czas w podgrzewaczu nastawionym na około 38 stopni i po karmieniu dolewam sobie z pojemnika wodę i ona podgrzewa się do następnego karmienia i tak w kółko. Tez jest dobra metoda z tym termosem, tylko trzeba sobie wode ostudzić do 40 stopni i przelać do termosu i wtedy masz gotową też wodę

Do góry