reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dziewczyny ja mam taki wózek KEES Twin K2 Plus Sklep BIMBELOT i jestem zadowolona, nie mam torby do niego, ale szczerze to nie potrzebuje, dostęp do koszy jest świetny mogę całą reklamówkę włożyć no i są na prawdę duże te kosze, osobne budki to też wielki plus ale są małe, fakt przydałby się na wielki wiatr lub jako osłona przed słońcem gdy spią, ale jest ok, wszędzie do sklepu nim wejdę, między regałami nie ma problemu się przemieszczać, no i prowadzi się jedną ręką, to dla mnie wielki plus.A i Wielkie koła to plus, po każdym błocie, sniegu przejedzie lekko, mówię na niego terenówka :-D

Justynia gdzie Ty dwa wózki trzymasz :-D ja chce kupic dwie osobne spacerówki, bo jak bym z mężem wychodziła to bysmy po jedny wózku brali, ale takie spacery raz góra dwa razy w tyg więc nie wiem czy sens jakiś jest, na wakacje pozyczymy od znajomych wózki, bo zawsze wygodniej dwoma wózkami w knajpie siedzieć niż jednym dużym :-p

reklama
Jeden wozek ABC mam w aucie na stale, ja zawsze jade autem na rehabilitacie/do lekarza wiec bedzie pod reka. A x-landera mam w wozkowni i tu zaczynaja sie schody, doslownie. Bo na Podworze prowadzi brama w ktorej musze wypiac skrzydlo by wyjechac i zejsc 3 schody. Jest to troche upierdliwe ale innej opcji nie mam.

Multimama, no widzisz a ty sie tak bałaś, ze dzieciaki samolot rozniosą:-D

Laski, wychodzicie na spacery w takie upaly? Ja wychodze ale widze, ze jakos malo wozkow jest. moze za gorąco na spacery czy co. Moi faktycznie pomimo ubrania tylko w body z krotkim rekawem sa goracy. I nie wiem czy sobie nie darowac spacerow w godz popoludniowych tylko moze przelozyc na pozne popoludnie tak ok 16-17.

A tak w ogole juz mi trochę zbrzydły zaczepki ludzi na spacerach. ciagle pytanie czy to blizniaki, czy to parka, czy mi ciezko. Ostatnio jedna baba do mnie "o gratuluje i wspolczuje". Albo dzisiaj taka parka z 3msc dzieckiem nas zagadala i laska sie zali, ze ona z jednym ma ciezko, ze nadal wstaje raz w nocy do niego (no zgroza, szczegolnie, ze dzieciak jest na cycku), i ze ona nie wie jak bez mamy by sobie poradzila. Fak, to co ja mam powiedziec a jakos zyjemy i chlopaki glodni i chlodni nie są. Albo ostatnio laska do mnie zagaduje i sie pyta co ja robie jak oni obaj placza bo ona 100% uwagi poswieca swemu dziecku i nie wyobraza sobie jak to jest miec 2, bo ona od razu leci jak on placze i co ja robie. No i zali się, ze ona nie ma w ogole czasu (a dzieciak jej spi 3 godizny przed poludniem i pozniej caly spacer i jeszcze po poludniu w sumie jakis 6 godzin w dzien) i ona czasu nie ma?????? Ja wiem, ze przy jednym dziecku jest roboty i kazdemu sie wydaje, ze jest urobiony a jakby mial blizniaki to by docenil jak to ma duzo czasu z jednym. Matka trojaczkow powie, ze matki blixniakowe sie obijaja. Matka czworaczkow powie to o trojakach itd itd. No ale czy ja musze tego wszystkiego wysluchiwac? Albo najlepszy tekst, ktory uwielniam- ooo,najgorsze jeszcze przed pania! Jak zaczna chodzic to dadzą w kosc. No super, wiem. I co mam sie juz bac czy co?

jjka
ja dużo chodzę w te upału :tak: maluchy dobrze je znoszą, a mój Natan ma długie spodnie i skarpety bo ma nogi nawet chłodne :-D a Kaja cieplutka na krótkich.

Ja mówię że nie jest ciężko to ludzie nie marudzą dalej (maluchy są prawie zdrowe a cieżko to mają mamy chorych maluchów), jak pytają się co robie jak płaczą to mówi że nic robię dalej swoje ;-), co robię jak 2 lub 3 płaczę idę do tego które ma zagrożenie życia resztę olewam nim nie skończę tego co akurat robię (tzn nie biegam do nich) - a najśmieszniejsze jest że ludzie myślą że ja żartuje :rofl2: hehe a ja zupełnie poważnie hehe
aaa... i jeszcze zachwycają się że one nie plączą ja im na to, że nie płaczą bo wiedzą że nic tym nie wskórają :-)

Multimam to dobrze ze wszytsko bylo ok:-)my wczoraj przezylismy szczepienie:-)nawet im nic nie bylo:-)ja tez mam juz dosc tych komenatrzy I tych achow I ochow I takich w stylu ale sie pewnie umeczysz I zagladania do wozka oj najchetniej bym sie gdzies na wies wyprowadzila:-) zawsze mam chec powiedziec zrob sobie bliznaiki to poczujesz jak to jest

Ja też chodze na spacery w upały tylko staram się cienia trzymać. Maluchy są ugrzane czy są cienko czy grubiej ubrane, taki ich urok. Wcześniej chodziłam w południe, bo było najcieplej. Teraz chodze przed południem przed najgorszym upałem.
Mnie nawet nie zaczepiają jakoś nagminnie inni ludzie. Czasami ktoś zapyta czy może zobaczyć i czy parka.
Jjka ja nie kupuję warzyw w jakimś eko sklepie bo po prostu nie mam w okolicy. Kupuję normalne w sklepie albo w warzywniaku. Trudno niech maluchy się przyzwyczajają do chemii.
Krzyś wczoraj w końcu zakumał jak to jest z ta łyżeczką i zaczyna jeść coraz więcej :-). Potrafi już ok 50 ml zupki albo deserku zjeść.
Wprowadziłam dzisiaj dynię do zupki i smakowało.
Niestety od wczoraj maluchy strasznie marudzą, trudno nad nimi zapanować. Mój emek dziś już stracił cierpliwość i mówi, że nie wie jak ja sobie daję z nimi radę w ciągu dnia. Nie wiem czy to jeszcze po szczepieniu, czy jakieś humory mają. No i znowu nie przesypiaja całej nocki, budzą się ok 3 i tak co pół godz do rana. Ale twarda jestem i nie daję jeść do 5 (ale wyrodna matka głodzi dzieci). Tylko znowu niewyspana jestem.

Kurcze tu są tropiki!ludzie jak można żyć w takiej temperaturze?!normalnie się dusimy!dobrze,że maluchy jakoś nie bardzo się męczą.Już starszy prawie spi to i ja się kładę.Dobranoc:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

reklama
multimama
tropiki :-D pewnie w porównaniu do angielskiej pogody to tropiki, ale aż tak źle nie jest.

Mnie zawsze śmieszy pytanie/stwierdzenie Czy to jest dziewczynka. Kaja prawie zawsze w różu lub Sukiennice na spacery idzie, bardzo jak dziwczynka a Natan bardzo jak chłopiec a ludzie zgadują jak by to jakaś łamiglówka była :confused:

Napierajka
ja karmie w nocy na żądanie, ostatnio 3 nocy maluchy spały po raz pierwszy całą noc :tak:

mama
jak się czujesz?? mdłości Cie męczą??

Do góry