• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Blw dziecko je malo?

Nalia91

Fanka BB :)
Cześć, Ada ma 7 miesięcy. Od 6 mc rozszerzamy dietę, najpierw papki, a teraz blw. I zupki/papki jadła ładnie, ma raz 1/2-3/4 słoiczka, a nawet cały. A przy blw sama nie wiem... Dostaje porcje, połowa na podłodze, druga na krzesełku, a do brzuszka coś tam idzie, ale mało... Zastanawiam się, czy to normalne? Czy z czasem dziecko będzie jadlo więcej? Czy wrócić do papek? Poza tym KP średnio co 2-3h.

reklama
Cześć, Ada ma 7 miesięcy. Od 6 mc rozszerzamy dietę, najpierw papki, a teraz blw. I zupki/papki jadła ładnie, ma raz 1/2-3/4 słoiczka, a nawet cały. A przy blw sama nie wiem... Dostaje porcje, połowa na podłodze, druga na krzesełku, a do brzuszka coś tam idzie, ale mało... Zastanawiam się, czy to normalne? Czy z czasem dziecko będzie jadlo więcej? Czy wrócić do papek? Poza tym KP średnio co 2-3h.
Jak najbardziej normalne. Daj dziecku czas. Ma poznawać. A nie najadac sie. A poznaje cala soba.. Najadac ma sie mlekiem.

43754168_1944087748984598_5250443377278713856_n.jpg

Jeżeli martwisz się i wydaje Ci się, że dziecko w zasadzie nic lub niewiele zjadło przy blw to może podaj za chwile słoiczek. Jeżeli nie będzie chciało to nic na siłę. U nas położna doradzala rozszerzenie diety po 6 m-c i włączenie żółtka jajka, mięska, bo to ponoć okres kiedy spada poziom zelaza. Powodzenia.

Moj syn ma ponad poltora roku i mam wrazenie, ze malo co je. Od poczatku blw. Nie da sie nakarmic lyzeczka, nadal kp. Zjada sam tyle ile chce. Caly czas mu cos proponuje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry