reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bóle głowy

Aga26 wierzę, że wszystko będzie dobrze! Mi też jest cięzko uwierzyć, że się udało, ale jestem szczęśliwa i dobrej myśli.

reklama
Dziewczynki dobrze, że nie jestem osamotniona - ja też jeszcze do końca nie mogę uwierzyć bo i nie czuję się jeszcze jak w ciąży, prawie zero dolegliwości no i oby tak dalej. :p

Jestem straszną realistką i wszystko musze mieć medycznie potwierdzone - hehe - i z tąd nie mogę się doczekać tego USG. ;D ;D

Ja mam dokładnie to samo, więc doskonale Cię rozumiem. Nawet teraz po dwóch dodatnich testach nie nastawiam się za bardzo, a co będzie zobaczymy w lipcu...

Dla tych, które męczą mdłości, zgaga i zaparcia: "Nudności, zgaga, senność, zaparcia - zamieszczany w poradnikach opis dolegliwości towarzyszących pierwszym miesiącom ciąży nie napawa optymizmem. I choć istotnie wiele kobiet się na nie skarży, to wcale nie znaczy, że i Ty musisz ich wszystkich doświadczyć.
Przede wszystkim wyrób w sobie nawyk popijania niegazowanej wody. Działa ona jak naturalny filtr, wspomaga pracę układu krwionośnego i trawiennego. Jest Twoim prawdziwym sprzymierzeńcem w walce ze wszystkimi niedogodnościami pierwszego trymestru ciąży: zgagą, nudnościami i zaparciami. Pij wodę małymi łykami, ale stale - 2-3 litry dziennie. Możesz do niej dodawać dodać sok z cytryny lub imbir."

Co do wody niegazowanej to u mnie się sprawdza. Staram się poić jak najczęściej, a jak mi się robi niedobrze, to łykam, i na troszkę przechodzi. ;) Nawet do pracy targam butlę wody, i wracam z pustą. Polecam

Ja za wodą nie przepadam, więc ratuję się cytryną ;D Ostatnio popijam ciepłą wodę z cytryną i miodem bo gardziołko wciąż boli :D

Izzabelka szczerze współczuję wiem co to ból głowy, może nie aż taki jak twój ale potragfię sobie wyobrazić, już nie wiadomo czy wymiotować z bólu czy się położyć, czy ci zaraz głowa nie eksploduje bo wszystko tam pulsuje, czy ci wiertło wkręcają ::) ::) Naprawdę SZCZERZE WSPÓŁCZUJĘ WSZYSTKIM Z BÓLAMI - pozostaje mi się tylko pomodlić obyście ich nie miały.

Majka76 dzieki za rady. :) Mnie wczoraj trzymaly takie mdlosci przez caly dzien, ze na nic nie mialam ochoty, ani jesc ani pic :( Nawet nie mialam sily tutaj zagladnac :( Na szczescie nie trafilam z tym do WC. A dzis co za zmiana swietnie sie czuje i moge jesc wszystko. Przewrotna ta ciaza jest ;) ;)

reklama
Kurcze aż mi wstyd, że nie mam żadnych mdłości...jedyne co to bolą mnie piersi i brzuszek a tak to nic :( ...nawet sie nie spodziewałam kurde...Jak to bedzie cudownie być pod koniec ciąży zimą a nie upalnym latem..:)

Do góry