reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

reklama
hmmm, ja takich bóli nie mam. Pewnie mam szerokie biodra i już u mnie nie ma się co rozciągać :)
Natomiast tak jak aniawos, mam drętwienie ale rąk.Dzis obudził mnie telefon i niemogłam sobie poradzić by go wziasc do ręki. Jejku co za dolegliwości ....

No właśnie ja tez mam szerokie biodra i jestem w szoku, że coś takiego się dzieje. Może dlatego, że to moje pierwsze dziecko i mimo wszystko coś tam się musi ponastawiać. Wczoraj będąc w warzywniaku, ledwo mogłam sięgnąć do skrzynki z fasolką, którą miałam na wysokości ud. masakra.

Tofilesia ja mialam takie nocne bole bioder jakis miesiac temu i to byl wlasnie czas kiedy najintensywniej rozciagalo mi sie wszystko i chociaz tez mam szerokie biodra to mnie ta przypadlosc tez dopadla.
Teraz natomiast cierpie na skurcze lydek tak jak Mononoke. Straszna rzecz, tym bardziej ze od kilku nocy po takim bolu, staram sie jakos sobie rozmasowac te lydki ale latwo nie jest :baffled:

ja jakoś w nocy intuicyjnie sie rpzebudzam jak chce zmienic pozycje i wtedy jak chce wyciagnąć(rozciągnąć) mięśnie nogi i czuje że może mnie zlapać skurcz to stope zamiast kierowac do dołu kieruje do góry i skurcz mnie nie łapie.To jest dobry sposób by skurcz nie zlapał (w łydkę)poprostu trzeba wtedy stope mocno naprężyc tak by palce nóg ciągnąć do siebie by łydki sie mocno napręzyły

tofilesia a mnie np. w pierwszej ciazy nic nie ciagnęło, nie bolało..a w drugiej ciąga i boli..takze w pierwszej mi się nie ponaciagało nic..za to teraz się naciągam:-) tylko żebym taka rozciągnęta nie została:-p

magda po kilku takich skurczach probuje teraz wlasnie tak robic zeby zapobiec temu bolowi ale niestety czesto jest tak ze jednak przez sen lapie mnie ten skurcz i budzi mnie dopiero ogromny bol a wtedy to juz za pozno jest na cokolwiek:baffled:

tylko kup takie po których zatwardzenia nie ma. Bo ja przeżyłam traume.

po tym co miałam teraz to niestety mnei dopadło. A cholerstwo 40 zł aż kosztowało. Dla mnie to wogóle trauma z tymi zaparciami, bo przez jakies 3-4 lata cierpiałamna pernamentne biegunki. Mąż sie nawet śmiał ostatnio że kiedyś to bez stoperana to z domu nie wyszłam a teraz bez niczego nie chce mi wyjsc. :(

A znacie dziewczyny jakieś żelazo które nie powoduje zaparc?

Chciałam iść do internisty i dupa blada. Nie przyjmują deklaracji i nie wiem gdzie teraz mam pójść. U mnie mi odradzają i zastanawiam się czy nie tam gdzie mam ginekolog ale to kawałek jest. Najgorsze że nie wiemy gdzie będziemy mieszkali a deklaracje są ważne przez pół roku :wściekła/y:

Moja alergia nie jest już alergią. Przerodziło się to w ból gardła (ale taki w miarę znośny) więc biorę tantum verde do tego zrobiłam sobie syrop z cebuli (+trochę czosnku). Kaszel też mam (ale to bardziej wina tego co spływa do gardła). Katar dalej jest jednak już bardziej stały a nie taka woda. Ciągle krople wodą z solą morską i smaruję maścią majerankową (rzadko czuję jej zapach). Na dodatek mam tak podrażniony nos że wyskoczyły mi pod nim jakieś krostki (chyba z wodą).

W poniedziałek idę na badania krwi i moczu (dziś oczywiście nie wstałam) to może spytam się w tamtej przechodni.

reklama
asia wspolczuje Ci tych zaparc. Ktos juz chyba pisal wlasnie o zelazie ktore nie powoduje zaparc
ellsi to wyglada w takim razie na jakies zlosliwe przeziebienie.Oby szybko przeszlo

Do góry