sylwik1987
Filipek
szkoda ze po fakcie przeczytałamTylko uważaj z ilością bo słyszałam, że ryżowe mogą powodować zatwardzenia![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
szkoda ze po fakcie przeczytałamTylko uważaj z ilością bo słyszałam, że ryżowe mogą powodować zatwardzenia![]()
Dałam mu wczoraj kleik ryżowy do mleka na noc, obudził się jak zwykle po 3, ale potem spał już bez ciągłego kręcenia się do 7. Chyba na razie pozostanę przy kleiku. A lekarz pow, że mogę przejść na zwykły bebilon, o ile nie ma już problemów, mam sprawdzić i najwyżej wrócić do beb. comfort. Ale na 2 mam przejść po skończeniu 6 miesiąca.

No to musisz go obserwować
Ja jak zacznę 2, to kaszki mu dam na noc, bo na kleiku nie śpi mi dłużej - chociaż i tak o niebo lepiej niż większość dzieci hihi - no zobaczę.
Widzisz Tobie kazali po 6 m-cu, a nam po 5![]()
Wiesz, my mamy pediatrę starej daty, według niego powinnam dopiero zaczynać podawać soczki, a za 2 tygodnie powolutku zupki. Ale ja już zupki i deserki podaję, no może z tym mlekiem to poczekam.

Wiesz, my mamy pediatrę starej daty, według niego powinnam dopiero zaczynać podawać soczki, a za 2 tygodnie powolutku zupki. Ale ja już zupki i deserki podaję, no może z tym mlekiem to poczekam.

I my dostaliśmy zalecenie by już zrezygnować, z jednego posiłku jedynką na dwójkę i codziennie zmieniać na więcej, żeby iść dwójką już![]()
Aluś lubi co 4 godz butlę dostać, a teraz ma mieć 3 posiłki tylko
on nie je tyle stałych
zresztą Julka jest na zwykłym mleczku a my na alergicznych...może to ma jakieś znaczenie - nie wiem!Daffi ja nie chciałam przechodzić. Ale kazała...nie ma co się śpieszyćAluś lubi co 4 godz butlę dostać, a teraz ma mieć 3 posiłki tylko
on nie je tyle stałych
Najlepiej przejść na 2 po 6 miesiącuzresztą Julka jest na zwykłym mleczku a my na alergicznych...może to ma jakieś znaczenie - nie wiem!
Aluś jest na etapie przechodzenia i jakoś mu to idzie...tylko że mu zębole coś dziś przeszkadzają i jeść znów nie chce:-(rzuca się łapczywie na butlę, a po chwili wypluwa smoczek i w płacz:-(
. Ale skoro lekarz zaleca to co innego. Mój pediatra się na te tematy nie wypowiada, zostawia decyzje matce
. Ciekawe tylko skąd ja mam wiedzieć takie rzeczy
tym bardziej, że na nutramigenie jestesmy...