• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
MADZIARA współczuje remontu!!! oby minął jak najszybciej...
dziekuje dziewczyny za życzonka... my z mezem te nasze rocznice traktujemy zawsze troche z przymrużeniem oka i raczej staramy sie pamietac o sobie przez cały rok...:-)

byłam na usg szyjki, niestety znów 3 mm skrócona... 22 sierpnia ide do wasilewskiego, moze jemu inaczej wyjdzie...

reklama
trzeba leżec - ale ile można lezec?? moja lekarka panikuje bo teraz mam 20 mm szyjkę, powiedziala ze jak za tydzień bede miala skróconą to czas zastanowic sie nad szpitalem...

Renifer,

To trzymam kciuki, zeby sie nie skracala. Ja wiem, ze lezenie to okropnosc, bo sama musialam lezec przez te obrzeki i 1 dzien byl dla mnei koszmarem a tu pewnie bys musiala lezec do konca ciazy :-(

Powiedz ze do szpitala ale jesli maja bezprzewodowy internet bo inaczej na forum nie bedziesz sie mogla udzielac ;-)

Dobrej nocy

Moze dzisiaj pospię chociaz chwilę ...

Madziara, współczuję remontu :-( Oby skończył się do narodzin maluszka. Tak się martwiłaś wcześniejszym porodem, ale jak narazie widzę, jesteś jeszcze 2 w 1. Wytrzymaj jeszcze tydzień, a maluszek urodzi się o czasie i nie będzie wcześniakiem jak się obawiałaś :happy:
Renifer, leżenia w taki gorąc to tylko współczuć, ale jak będzie mus to mus, z wcześniakiem jest zawsze więcej kłopotu i zmartwień. Lepiej zawsze zrobić wszystko, żeby donosić :tak:
Agnes, u nas było to samo, przy piersi spanko, a jak tylko odłożyliśmy Oli do łóżeczka - oczy jak 5 złotych :szok: Ja osobiście dla własnego wyspania długo spałam z nią w nocy w łóżku. Przez sen mogłam wyciągnąć cycocha i mała nawet się nie zdążyła obudzić, najadała się i spała dalej. Dlatego nocki właściwie miałam prawie wszystkie przespane (owszem zdarzają się też takie z marudzeniem, ale jest ich niewiele). Od 2 miesięcy mała śpi na noc w swoim łóżeczku (niestety nie potrafi zasnąć inaczej jak tylko przy cycu) a jak się budzi koło 5 rano, to biorę ją do siebie, dostaje cyca i spimy jeszcze ze 3 godzinki. Niektórzy krytykują takie spanie z dzieckiem, ale to nie moje pierwsze dziecko i teraz widzę różnicę, jak jestem wyspana, to całe to latanie przy maleńkim dziecku jest o wiele łatwiejsze :tak:
Rybcia, masz koło siebie fajne okolice z tym Kanałem na spacerki, mi brakuje takiego parku, plac zabaw przed blokiem to nie to samo, zresztą Oli jest jeszcze za mała na plac zabaw :-D

hey hey hey! jaki piękny dzień!!! oczywiście nie mam zamiaru nosa wytknąć na ten upał!!!
KASIAD wiem,ze ze wcześniakiem jest wiecej stresu... mam nadzieje ze bede na tyle uparta by to jakos wylezec dla dobra małego... a kto wie?? wczoraj zażartowałam do lekarki ze jeszcze przenosze!!! co prawda powiedziała ze bardzo wątpi ale czesto tak jest ze lekarz watpi a cieżarna późno rodzi...

WOMEN chce isc do Wasilewskiego, bo ostatnio kiedy moja lekarka powiedziala mi ze mam szyjke 25 mm to on wymierzył 30 mm - wiadomo ze jest lepszym lekarzem od niej i lepiej mi sie żyło z jego pomiarami...
teraz co prawda dzidzius zaczął rosnac i naciskac na szyjke ale mam nadzieje ze wasilewskiemu i tak wyjdzie wiecej niz te 20 mm jej... zawsze psychicznie bede sie lepiej czuła!!!

AGNES dla dzidziusia chyba tez niedobrze jak takie upały na dworzu... ja już zapomnialam o obrączce i o prawie wszystkich parach butów - tak spuchłam...

RENIFERKU jesli sie lepiej czujesz jak wychodzisz od Wasilewskiego z pomiaru szyjki to idź i na pewno Ci powie ze masz dłuższa niż te 20mm
kasiad uwielbiam z Dominiką chodzić na spacerek nad Kanał bo koło mnie nie ma żadnego placu zabaw aby Niunia się pobawiła.A nad Kanałem pójdziemy zawsze na Polene lub polane i sie wybiega.
JAk lubisz takie spacerki po parku to zapraszam na spacerek ze mną i Dominisią po Kanale Bydgoskim
Agnest a jak tam maluszek się czuje w takie upalne dni.

hej,

no własnie chyba też na niego upał działa, mimo iż siedzimy dzisiaj w domu. Dosłownie od rana pije i śpi jakies 30 min i tak w kółko... czy to normalna reakcja ? Bo zaczynam sie trochę martwić ...:-(

reklama
Agnest to jest normalna reakcja maluszka na takie upały.
Tobie na pewno też chce się więcej pić w taki upał.
A maluszek śpi aby jakoś przeżyć ten upał.
Moja Dominika w tamtym roku też tylko piła i spała w te wielkie upały w samej pieluszce nic już jej więcej nie zakładałam i przykrywałam pieluszką tetrową.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry