• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam wszystkich serdecznie
Jestem nowa na tym forum i jednocześnie zupełnie zielona w tym wszystkim co i jak tutaj działa, ale mam nadzieje że mi wybaczycie ;-)
Jestem w 7 m-cu ciąży i mam dylemat - pewno większość kobiet oczekujących na maleństwo zastanawia to pytanie - gdzie rodzić w Bydgoszczy.
I stąd moja prośba do was wszystkich. Czy mogłybyście chociaż troszkę opisać swoje doświadczenia z porodów - jak szło i czy wszystko było dobrze? Czy miałyście opłacone położne?

Witaj yvonnn,7 miesiąc,na kiedy termin,zapraszam na listopadówki wobec tego.
Ja bede rodzic w Bizielu ze względu na najlepsza aprature dla noworodków,rodziły tam moje kolezanki,siostra i sobie chwaliły.Szpital 2 wiem ze obsługa nie jest za fajna,i nie znam dobrej opini zadnej z rodzących w tym szpitalu.Wybór nalezy do Ciebie.Ja położnej nawet jeszcze nie mam przydzielonej,wiec zobaczymy jak to bedzie.

Reniferku a wiec mowisz ze październiówka urodziła,to ja wobec tego tez sie zabieram od jutra za porządki i pranko.:-)

reklama
Hej, to ja też przesyłam GRATULACJĘ.
Nie odzywałam się bo komp mi padł, jeszcze szwankuje ale jutro z rana ojciec przyjedzie i mi go zrobi ja trzeba :tak:.
U mnie już wszystko gotowe: ubranka, pieluchy, pościel, kołysko no wszystko i teraz już tylko czekamy na jakieś zwiastuny lub od razu na akcję :tak:.
Pierwszą dzidzię rodziłam w Dwójce i nie narzekam ale leżałam na sali tzw VIP i miała czysto więc nie wiem jak wyglądają sale zbiorowe i łazienki, ale fakt pomoc personelu pozostawiała wiele do życzenia, przynajmniej ponad 3 lata temu. A teraz będę rodzić w Szubinie.

czesc Dziewczynki,

chwilkę mnie nie było, bo jakoś się nie złożyło, żeby zasiąść do komputera :-( ale wykorzystuję chwilę, gdy mój synuś padł i resztkami sił wypluł smoka i oby pospał ze 4-5 h jak ostatnio dwa razy mu sie zdarzyło. Smieję się, że to była promocja :-)

gratulacje dla nowej mamusi Madziary :-)

witam Yvonne, ja rodziłam w Bizielu, obsługa w miarę,warunki jak to polski szpital, personel po porodzie też może być, ale nie ma co liczyć na to,że po nacisnięciu przycisku ktoś szybko przyjdzie ;-)(ale o tym informowała mnie moja koleżanka, która wcześniej tam rodziła hihi ) , mój lekarz jest stamtąd no i jest oddział intensywnej terapii noworodka - dmuchałam na zimne hihi , a no i nie brałam żadnej położnej, bo wystarczył mi mąż u boku, a miałam za to pana położnego, opis porodu znajdziesz w watku o porodach na lipcówkach 2007

Renifer,
Też byłam w Akpolu dzisiaj i ledwie stamtąd wyszłam, no ale moi mężczyźni czekali w samochodzie to musiałam sie spieszyć :tak: jaki model Xlandera kupiłaś ? W Smyku obsesyjnie go polecają hihi mi też oferowali (mojej koleżance też i kupiła go z resztą ;)) Ja jednak stwierdziłam,ze mimo tego iż gondolka jest fajna to ten stelaż wcale nie jest lekki, no oprócz tego modelu z małymi kółkami, ale takich nie chciałam. Z resztą taki wózek nie sprawdziłby sie na naszym wojażach bo mały był dzisiaj na działce u dziadków i babcia pruła wózkiem polnymi drogami :-)

Women,
To się cieszę,że moja wesoła twórczość potrafi rozbawić ;-)

Igi ma już 4,8 kg i za tydzień idzie na szczepienia, muszę się tylko umówić i ja też pójdę na kontrolę. Trochę się obawiam, że lekarz mi powie: Kurde, kto panią tak zszył ?! :eek::baffled::shocked2: Tak jakoś mi ta myśl nie daje spokoju, może dlatego, że mojej koleżance tak kiedyś gin powiedział...

Padam na pysk, bo dzisiaj sobie nie uciełam drzemki, więc idę bo na wyrozumiałość synka nie mogę jeszcze liczyć.

Aaa, piękna pogoda , prawda ? Ten upał mnie wkurzał, bo w mieszkaniu jak w saunie, tyle,żeby nie padało za dużo teraz...

Słodkich snów :-)

AGNES ja mam x-3 i na moje bardzo sie nadaje na polne drogi - pod tym katem go wzielismy... ma duże, nie-skętne kola... nam w smyku polecali bartatine jedo ale mnie jakos nie przekonała...
a ja w akpolu narobiłam tyle zakupów ze dostałam karte stałego klienta 10% rabatu... hehe, śmiałam sie, ale naprawde karta moze sie przydac, jak hurtowo bedzemy pieluchy kupowac... ubranka też mają tam fajne!
ANIA 138 ja też czaje sie teraz na tą sale VIP...o szubinie myslałam bardzo długo, bo podobno tam jest psychiczny wypasik i skaczą koło rodzącej jak trzeba, ale moja prowadzaca ciąze lekarka jest z dwójki, wiec zdecydowałam sie nie cudowac i nie zmieniac szpitali...

miłego dnia mamuśki!!!

Agnes
Nie martw sie tym zszyciem,bedzie dobrze napewno.
Igorek widze ze rośnie jak na drożdzach,ciesze sie ze zdrowiutki jest.
A takich promocji od synka zycze jak najczęsciej

Co do Szubina to tez słyszałam ze jest tak rewelacyjnie,wspaniała opieka wszyscy sobie chwalą,czysto i bez problemów.Ale czy zdążyłabym dojechać hehe,nie chciałabym urodzić po drodze w samochodzie hehe

Ania
Miło mi Cie poznać bo chyba nie miałyśmy okazji sie tu wcześnie spotkać.
Piekne zdjęcie w avarciku to Twoje?

Renifer
To poszalałas w akpolu widze hehe,czekamy na foto twojego x-landera

pozdrawiam wszystkie mamcie ja uciekam do pracy,papa

reklama
Renifer,

No prosze to im sie tam cos odmienilo, moze tym razem producent Bartatiny im cos sponsoruje hihi no ja wlasnie mam ten wozek, jest calkiem fajny choc tez rama jest sredniolekka ;-) ale poza tym bardzo lekko sie prowadzi. z reszta jak maluchy przybieraja na wadze to potem najlzejszy wozek jest ciezki hihi

Jesli chodzi o pieluchy i Akpol to musze Cie rozczarowac, ale u nich znizki nie obejmuja pieluch i sloiczkowych przysmakow ... tak wiec nie do konca to dla nas promocja. Ja tez mam kartę :-)

Ide na drzemke poki Igi spi ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry