• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
women masz jeszcze trochę czasu do porodu więc możesz sie jeszcze rozejrzeć gdzie co jest tańsze.
Ja raz trafiłam w Realu ze za dwupaka Pampersa policzyli mi jak za jedną dużą paczkę pieluszek.
A teraz jest ta promocja w Real na Pampersy po 42,95 i wczoraj jak byłam to wierzyć mi się nie chciała że nie było pieluszek w rozmiarze 4 i 4+ szok normalnie.
mniejszych rozmiarów jak 3 5 i 6 było pełno tylko nie było akurat rozmiaru na moja panienkę.

reklama
ja narazie kupiłam po paczce pampersów i huggiesów... przyznam sie szczerze ze na ceny nie patrzyłam ale mysle ze to sie szybko zmieni... musze wypróbowac na dzidzi i te pieluszki i te - by zobaczyc które lepiej pasują... może jeszcze sie skusze na te z rossmana:tak::tak:
a w makro rzeczywiscie teraz juz pałke przeginają...

women masz jeszcze trochę czasu do porodu więc możesz sie jeszcze rozejrzeć gdzie co jest tańsze.
Ja raz trafiłam w Realu ze za dwupaka Pampersa policzyli mi jak za jedną dużą paczkę pieluszek.
A teraz jest ta promocja w Real na Pampersy po 42,95 i wczoraj jak byłam to wierzyć mi się nie chciała że nie było pieluszek w rozmiarze 4 i 4+ szok normalnie.
mniejszych rozmiarów jak 3 5 i 6 było pełno tylko nie było akurat rozmiaru na moja panienkę.
Real to dawny Geant?
Kurcze zadko tam bywam jakos nigdy nie po drodze ale widze ze bede musial sie wyrac,faktycznie mam jeszcze 2 miesiące wiec jeszcze czas na zakupy ale wole byc ubezpieczona wczesniej niz za pozno.:-)

ja narazie kupiłam po paczce pampersów i huggiesów... przyznam sie szczerze ze na ceny nie patrzyłam ale mysle ze to sie szybko zmieni... musze wypróbowac na dzidzi i te pieluszki i te - by zobaczyc które lepiej pasują... może jeszcze sie skusze na te z rossmana:tak::tak:
a w makro rzeczywiscie teraz juz pałke przeginają...

No ja mam 3 paczki pampersów :tak: a potem zobaczymy na pewno promocje będą miały duży wpływ na to jakie kupie, co cóż takie życie. No chyba że Happy to się zastanowie bo jak Majka była mała to zawsze się w nich przesikała , ale ona jest szczuplutka i te pieluchy niby jej rozmiar a były luźne

Nie wiem dziewczyny jakie macie Pampersy pokupowane na sam początek, ale ja używałam Pampers 1 i uważam, że na sam początek są rewelacyjne. One są takie jakby kratkowane od środka i super wchłaniają te pierwsze wodniste kupki. Ja tych Jedynek używałam tak długo jak się dało, bo Dwójki już nie mają tak chłonnego wkładu na kupki, a Oliwka długo je robiła, bo była na samym cycku. O ile pamietam, to używaliśmy ich przez cały miesiąc albo i dłużej, pomimo, że Oliwka urodziła się całkiem spora, bo ważyła 3830g.
Co do chusteczek to ja do tej pory uznawałam tylko Nivea Baby Creme, żadne inne mi nie podpasowały. Ale niedawno wypróbowałam Babydream Rossmannowskich i uważam, że są porównywalne do Nivejki (tylko trochę mniej nawilżone). Chusteczki Pampersa w ogóle mi nie podeszły. No ale każdy musi sam wypróbować na własnej a właściwie na dziecka skórze, bo każdemu może coś innego odpowiadać.

Tak women Real to dawny Geant.
Jak byś się wybierała do Reala to zapraszam do mnie na herbatkę :):):)
Ja do niego mam rzut beretem więc jestem tam dość często
Co do chusteczek to ja na samym początku używałam tylko Nivea
później się przeszłam na jakiś czas na Pampersa i też byłam z nich zadowolona.
Teraz tak jak kasiad kupiłam Rossmanowskie chusteczki bebydrems i jak dla mnie sa za mało nawilżone ale nie wiem jakie są w użytku bo tylko Dominice raczki wycierałam.
Zobaczymy jak będę je stosować na pupce czy nie dostanie uczulenia.

Co do kaszek mleczno ryżowych są najtańsze w biedronce4,99 później w rossmanie 5,49 Real 5,99 Tesco 6,19
Choć ostatnio u mnie w Biedronce na Okolu nie mają kaszki mleczno ryżowej
Co do pampersów na samym początku używałam Bella happy bo mają to wycięcie na pępuszek.Później już używaliśmy Pampersa.Na jakiś czas byłam zadowolona z pieluszek Dada z Bidronki i z Lidla Cin Ale na dzisiejszy dzień jadę na Pampersach

reklama
Tak women Real to dawny Geant.
Jak byś się wybierała do Reala to zapraszam do mnie na herbatkę :):):)
Ja do niego mam rzut beretem więc jestem tam dość często
Co do chusteczek to ja na samym początku używałam tylko Nivea
później się przeszłam na jakiś czas na Pampersa i też byłam z nich zadowolona.
Teraz tak jak kasiad kupiłam Rossmanowskie chusteczki bebydrems i jak dla mnie sa za mało nawilżone ale nie wiem jakie są w użytku bo tylko Dominice raczki wycierałam.
Zobaczymy jak będę je stosować na pupce czy nie dostanie uczulenia.

Co do kaszek mleczno ryżowych są najtańsze w biedronce4,99 później w rossmanie 5,49 Real 5,99 Tesco 6,19
Choć ostatnio u mnie w Biedronce na Okolu nie mają kaszki mleczno ryżowej
Co do pampersów na samym początku używałam Bella happy bo mają to wycięcie na pępuszek.Później już używaliśmy Pampersa.Na jakiś czas byłam zadowolona z pieluszek Dada z Bidronki i z Lidla Cin Ale na dzisiejszy dzień jadę na Pampersach

To może ja też się dołączę na zakupy w Realu bo też mam blisko :tak:

Ja dla Majki kupuję chusteczki z biedronki Dada sensitive do rączek i do dupki, ona też lubi nimi kurze wycierać :tak:, a z Rossmanna kupuje moja siostra i jest z nich zadowolona ja kupiłam taką mini paczkę jak gdzieś jadę to są wygodne do rączek się nadają :tak:.

jak Majka była mała czyli to było jakieś 2 może 2,5 roku temu kupowaliśmy pieluchy Tesco takie w białym opakowani były tanie i chłonne ale po jakimś czasie jak wprowadzili te w fioletowych opakowaniach w tych "moich" zmienili wkład i się zrypały, przeciekały jak papier :no:, nie wiem jak teraz ale już nie będę próbować.
A pieluch z Lidla używa moja ciocia i jest zadowolona. Ja narazie stawiam na Pappersy przy najmniejszym rozmiarze wychodzą najtaniej :tak:

Rybcia jak będe sie wybierać to dam znać może skoczymy razem na zakupy doradzisz młodej mamie heheh,buzka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry