• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ślicznie dziękuję
Ignaś dziś maruda bo oprócz kościoła to nie był dziś na spacerze, a tak to odkąd skonczył tydzien, to wędrujemy codziennie ( super działa na nogi), mam nadzieje że jutro nadrobimy:)

reklama
czesc Dziewczynki,

powiedzcie mi od kiedy niemowlaczki interesują się czymś więcej niż cycem i spaniem przy nim ?! czy już za miesiac bede miec bardziej zabawowe dzieciatko ? moze chlopak sie soba zajmnie albo grzechotką ? :-)

to byl męczący dzień, ide tanczyc z gwiazdami i potem spac ;-)

papa

dobry wieczór
ja również melduję sie po weekendzie

czytalam wasza rozmowe na temat proszków i odplamiaczy.
Ja sie zastanawiam czy uzywać specjalnego dla dzieci.moze pierwsze kilka razy i bede próbowac normalnego.

ale popisałyście przez ten weekend!!! :szok::szok::szok: czytam i czytam!!!

widze ze dużo po zakupkach wszystkie latamy ;))

jeśli chodzi o płeć dziecka z tej tabelki to mi sie sprawdza, hehe, może jej użyje jak za drugim razem bedziemy sie z mężem starac o dziewczynke ;)))

mi też sie marzy zmywarka... musze męża na nia namówić... no i przy okazji pozmieniac całą zastawe bo mam z duraleksu granatową w kwiatki, a podobno wszystko zejdzie po zmywaniu... kto wie, moze w niedziele meza wyciągne do domaru ??? AGNES jaką masz i czy jest dobra???

do prania ciuszków narazie kupilam lovelle ale jak małego nie bedzie uczulał bonux, to oczywiście gdzieś po dwóch miesiącach przejde na niego...

KASIAD śliczne te filmiki!!! :tak::tak::tak:

ojej, a ja byłam w sobotę na roczku!!! siostrzenica cały tydzień czyniła proby w zakresie zdmuchiwania świeczki z tortu i nawet to jej wyszło!! po roczku pojechaliśmy do znajomycha na imprezke i byliśmy w domu o 1:30 padnieci... oczywiście ciezko zasnąć bo mąż zaczął chrapac ale podołałam temu ;))) wczoraj też pojeździliśmy z małżonkiem, korzystamy z ostatnich dni razem, byliśmy na chinolu w brzozie i jakoś nam niedziela zleciała...

a dziś tez ruszam sie z domu, około południa jade w końcu na tego paciorkowca, do biura rachunkowego i do sądu... jestem świadkiem w rozprawie i wole pójśc teraz niż za 2 miesiące z małym dzieckiem...

u nas na październiku druga mamuśka urodziła, coś sie zaczyna dziac i ruszac - dzis piore reszte rzeczy malego i do końca pakuje torbe do szpitala bo nie ma żartów!!!

buziaczki i miłego dnia życzę!

Witam
Agnesbest,Ignac ma już prawie 6 m cy i dalej interesuje się spaniem przy cycu,głównie w nocy,bo w dzień woli butle. a tak serio to my zaczynaliśmy od karuzelki nad łóżeczko i balonika zawiszonego nad przewijakiem,potem patrzył na obrazki, a tak ok 3 miesięcy hitem były naklejki z kubusiem poprzyklejane do szafy. Choć pierwsze 2 miesiace upłyneły po znakiem płaczu (kolkowego):-)
Każdy dzień przynosił coś nowego

Co do proszku to podjęłam decyzję, że póki co to bieliznę pod spód( czyli body, kaftaniki) bede prac w dzidzusiu a całą resztę w normalnym i włącze super płukanie w pralce:-)
Wypytałam męża o zmywarki( pracuje w branży) i cenowy rozstrzał jest od 950zł do prawie 2000zł, zależy to od marki, pojemności, i klasy( czy jest np oszczędna). Ceny te są na hurcie, ale jak ktoś ma fyrme to mozna załatwić:)
Jakby co to pytajcie

Ja też mam zmywarkę i nie wyobrażam sobie życia bez niej (jakbym miała zmywać po 6 osobach to bym chyba z kuchni nie wyszła :baffled:). Co racja to racja - jak kupować, to tylko tą większą, 60tkę. Ja mam Siemensa, nie mam jakiegoś super nowoczesnego modelu, bo moja zmywarka ma już 7 lat, ale jestem z niej zadowolona bardzo. Jednym jej mankamentem jest fakt, że dużo prądu ciągnie. No ale przy mojej rodzinie to chodzi przynajmniej raz dziennie, a bywa, ze i 2 razy.
Jeśli kupowałabym teraz nową, to zwróciłabym przede wszystkim uwagę na to, czy jest energo i wodooszczędna.
Naczynia rzeczywiście muszą być takie, na których jest napisane, że można je zmywac w zmywarce. Jak coś kupuję z naczyń, to zawsze patrzę na to, bo już zdarzyło mi się zniszczyć kilka rzeczy (zeszła z nich farba).
Renifer, szykuj rzeczy, będziesz już spokojna, ze masz wszystko gotowe. Ja też jestem lutówką a urodziłam w styczniu :tak:
Agnes, ja też faktycznie zaczynałam od karuzelki. Oli się nią interesowała jak jeszcze nie miała miesiąca i długo bardzo ją lubiła. Mamy Fisher Price z misiami i projektorem, dla mnie rewelka. Właściwie dopiero wczoraj ją zciąnęłam, bo mała wstaje i ciągnie ją, jeszcze by sobie na głowę zwaliła. Karuzelka idzie na sprzedaż,bo jest właściwie jak nowa, wystawię ją chyba na Allegro.
A co do spania przy cycu, to i u nas oczywiście jest nadal, Oli inaczej nie umie zasnąć, a ja jej tego nie odmawiam :-D
Rybicia, czy ten Oxy zawiera chlor w składzie czy nadaje się do kolorów :confused:

reklama
Kasiad,
Ja karmię małego cycem tylko w nocy i jak ma na to ochote, niestety musieliśmy dołączyć mleko, bo tydzień nie karmiłam jak byłam chora i się nauczył że mu leci szybko z butli. Mam coraz mniej pokarmu i jest cięzko w nocy, nie dość że muszę często zmieniać cyca, to jeszcze nad ranem trzeba robić mleko i już od 5-6 Ignas się budzi. Czy Oli pije nadal w nocy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry