• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
KASIAD ja już raz byłam pytać sie o zmywarki i taka która nie zmywa farby kolorowej z naczyń cenowo zaczyna sie od 4.000 pln... wniosek wyciągnęłam szybko: wole kupić nowy zestaw naczyń - nawet za 500 zł i zmywarke za 2.000 - bedzie taniej!!!

reklama
Dzieńdoberek.
Ale pogoda i podobno tak ma być do czwartku :baffled:, straszne co ja mam Majce w domu wymyślać już nie wiem :dry:.
Cały weekend spędziliśmy w domu tj. mąż w rozjazdach a ja z córcią w sobotę podejmowałyśmy gości, a w niedzielę poszliśmy w gości ale to już wszyscy a piszę że w domku bo to na osiedlu wszyscy mieszkają :sorry2:.
Z nudów przejrzałam reklamówki z za dużymi rzeczami dla Majki, które przeglądałam 2 tyg. temu i wiecie że znowu wyjęłam kilka ubrań :szok:, a babcia męrza mówiła że ona się jakoś ostatnio wyciągnęła ale ja tego tak nie widzę no i kto by pomyślał że w tak krótkim czasie.

Od soboty mam spuchnięte dłonie i stopy, już zaczyna mnie to wk... :dry:, a mały jak się nie szykował do "wyjścia" tak się nie szykuje.

Rybicia, czy ten Oxy zawiera chlor w składzie czy nadaje się do kolorów :confused:

Ja też mam ten odplamiacz i nie zawiera chloru ale nie jestem z niego aż tak bardzo zadowolona, używam go raczej do namaczania. Mam też z Biedronki takie 2 w płynie odplamiacze osobny do kolorów i białego te są super :tak:.

Co do proszku to podjęłam decyzję, że póki co to bieliznę pod spód( czyli body, kaftaniki) bede prac w dzidzusiu a całą resztę w normalnym i włącze super płukanie w pralce:-)

Ja też mam zamiar tak prać myślę że to bardzo fajny pomysł, a jak mały nie będzie miał żadnych problemów tp myślę że jak skończy rok to już wszystko będę prała w jednym, Persil, Ariel, Bonux, bo takich używam no i jak będzie jeszcze kiedyś promocja OMO to też go wypróbuję :tak:

KASIAD ja już raz byłam pytać sie o zmywarki i taka która nie zmywa farby kolorowej z naczyń cenowo zaczyna sie od 4.000 pln... wniosek wyciągnęłam szybko: wole kupić nowy zestaw naczyń - nawet za 500 zł i zmywarke za 2.000 - bedzie taniej!!!

Ale fajnie spędziłaś weekend :tak:.
To faktycznie lepiej kupić nowe skorupy niż wydać tyle kasy na zmywarkę :tak:

Ania138
mi jak zaczęly puchnac nogi w piatek to w niedzielę juz był Ignaś, ale nie przejmuj się to nie on chciał wyjść tylko pan doktor chciał żeby wyszedł, ale to juz inna historia z działu 'mój poród'
tez bym chciała miec blisko rodzinkę do odwiedzania...moja jakies 800km stąd:-(

Soppana, Oli ciągnie cyca w nocy i w dzień. W nocy je czasem 2 razy a czasem więcej, zależy od nocki.
A dlaczego Ty przerwałaś karmienie na czas choroby :confused: Ja byłam 2 razy chora i karmiłam cały czas, tylko lekarz mi zapisał bezpieczne dla dziecka antybiotyki.

Ania mi nogi i ręce puchły przez caly ostatni miesiąc. A co do ciuchów to Oli też wyrasta z nich w zatraszającym tempie.
Renifer, dobrze myślisz z tą zmywarką, zwłaszcza, że nie wierzę do końca w tą moc nie niszczenia naczyń w tych drogich, przecież to te proszki czy tabletki niszczą farbę a nie sama zmywarka.

Ania138
mi jak zaczęly puchnac nogi w piatek to w niedzielę juz był Ignaś, ale nie przejmuj się to nie on chciał wyjść tylko pan doktor chciał żeby wyszedł, ale to juz inna historia z działu 'mój poród'
tez bym chciała miec blisko rodzinkę do odwiedzania...moja jakies 800km stąd:-(
Z tą "rodziną" blisko to wcale nie tak kolorowo :baffled:, ja mieszkam na jednym podwórku z teściami :wściekła/y::wściekła/y:, a ulicę obok mieszka mama i siostra teściowej ale one są ok i tam często chodzimy z Majką bo ciocia ma trójkę dzieci i Maja ma się z kim bawić, a moi rodzice to już trochę dalej ale nie znowu tak bardzo, a siostra w Toruniu więc raczej kontakt internetowy.

Witam w samo południe
kasiad tak jak już napisała ania nie zawiera chloru ja używam go do każdego prania dwie miarki wsypuje.
RENIFERKU miło spędziłaś weekend
och tak dużo napisałyście dzis ze nie wiem co mam już pisać

KasiaD z tą moją choroba to było tak: mały miał zapalenie gardła, poszłam do przychodni i złapałam półpasiec, (musiało być jakieś dziecko z ospą).
leki które brałam były zbyt silne, mogły małemu watrobe rozwalić. podobno atakuje najcześciej gdy organizm jest osłabiony i w stresie ( a wtedy miałam slub, chrzciny,najazd rodziny )
Więc Ignaś dostawał butlę a ja kilka razy dziennie odciągałam (ręcznie!!)pokarm, ale przetrwaliśmy i po tych 7 dniach rzucił się na cyca jak dawniej:-) tylko teraz dalej domaga się butelki, dostaje 3 xdziennie po 150ml a reszta to cyc i zupka

reklama
hej,

ale ponuro dzisiaj i taki mam nastrój bo i synuś jest troszkę marudny :-(oczy mu sie zamykają ale nie może zasnąć, to wysszłam na spacer, przy okazji małe zakupy zrobiłam, ale po 5 min od wejscia do domu sie obudził z takim żałosnym płaczem, że aż za serce chwytał ... cycał cycek moj, miętolił ssał no ale ile można, w koncu połozyłam go sobie na klatce i tak odjechał w kilka minut. Przełozyłam do łozeczka go i mam nadzieje, ze 3 h pospi. No chyba ze to jeszcze opoznione efekty szczepienia z czwartku, czy moze ta pogoda, jak sadzicie ?

Kasiad,

Dzieki za link :-)

Renifer,

Kochana, ty to nabralas rozmachu z imprezami i woogle z czynnosciami przednarodzinowymi hihi nozki nie puchną to sie szaleje, co ? ;-) Jesli chodzi o zmywarkę to mam Siemensa jakis tam model z wyswietlaczem ile czasu do konca, i 4 programami zmywania, na pol wsadu tez jest mozliwosc. Jestem zadowolona, ale teraz juz bym kupila 60. Ogolnie to trzeba nabrac wprawy z uzytkowaniem, od układania po stosowanie bo czasami czegos nie domyje :tak: ale i tak kocham ten sprzet, szczegolnie po wizycie gosci. jak rodzinka sie zjezdza to patrza rozmarzonym wzrokiem jak wciskam gary do niej i wracam do stołu posiedziec zamiast stać przy zlewozmywaku hehe

A ten odplamiacz dr jakis tam ( nei czytalam calego watku ;-)) to do ubranek dzieciecych jest ? taki sensitive ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry