• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
internauci twierdza, ze halasuje przy wirowaniu dosc znaczaco, czy to prawda ? Bo troche sie tego boję ...
Hałasuje trochę, owszem, ale się przyzwyczaiłam i teraz tego w ogóle nie słyszę. Przy wysokich obrotach (1200 na minutę) jest dźwięk taki podobny do dźwięku nakręconego bączka, taki piskliwy, ale nie jest to wg mnie bardzo uciążliwe. Bardzo głośno nie jest, dziecko mi się w każdym razie nie budzi.
Za to mam super wywirowane ciuchy, schną wtedy bardzo szybko. W pralce podoba mi się bardzo ekonomiczny program na 2 kg prania (wsypuje się połowę proszku i mniej wody zużywa), całe pranie z wirowaniem trwa tylko 32 minuty. Bardzo często go wykorzystuję do prania kolorów.

hello, ja sie tylko witam i od razu sie kłade bo mam skurcze, kurde... jak mi przejdą to sie odezwe... buziaki i miłego dnia!
ANIU jak urodze przed Tobą to się wścieknę!!!

Witam witam
Coś ostatnio nie mam czasu na forumowanie a i transfer nam obinżyli wiec sie denerwuje jak wolno chodzi.
Ignacy jakby wyczuł że mama się wybiera do pracy bo się zrobił straszna przylepa. Żłobek mamy na listopad/grudzień więc spokojnie moge się rozglądac.
A ja kąpie Synka sama, Tatuś tylko podaje ręcznik szampon i wylewa wodę:-) choć ostatnio musi małego trzymać bo chlapie strasznie. jak lezy to podnosi pupę i opuszcza, masakra połowe wody potrafi wylać!

A propo mikrofali to faktycznie nie powinno się podgrzewać w niej mleka, nie wiem czy rozbija strukturę ale łatwo może wykipieć(?) ja podgrzewam wodę na mleko no i obiadki

Witam dziś trochę później niż wczoraj
kasiad nic ciekawego nie było w Biedronce wszystko dla starszych dzieci.
Dla takich maluszków nie było nic oprócz skarpetek i kurtek
aniu trzymam kciuki za szybciutki poród.
RENIFERKU odpoczywaj jak najwięcej i nie daj jeszcze Mikołajkowi wyjść
A ja dziś mam luz w domu bo mam wszystko poprane obiad już zrobiony.
Więc moge siedzieć i się obijać

Dzień dobry, u mnie :no:
Ale ja miałam dzisiaj noc :no:, obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć, kręciłam się po pokoju i kuchni, zrobiłam sobie pić położyłam się i nic, to znowu wstałam, poszłam po kota, potem obudziłam M i trochę czasu zleciał :zawstydzona/y:, on odrazu zasnął a ja dalej nie, no to wzięłam wyczesałam kota, 5 rano to odpowiednia godzina na tego typu czynności ;-):-D, wypuściłam go na dwór chwilę się przewietrzyłam i położyłam się, jak już zasnęłam to o 6 15 Majka obudziła się na mleko :wściekła/y:, ale jeszcze spałyśmy do 8 45, ale i tak jestem nieprzytomna :baffled:

Renifer, gdzieś wyczytałam, że mleka modyfiowanego ani odciąniętego nie należy podgrzewać w mikrofalówce, bo mikrofale rozbijają jego strukturę. Można podgrzewać za to bez problemu obiadki.

A my dziś po szczepieniu przeciwko zółtaczce. Nawet dobrze zniosła, popłakała mało a potem jakiegoś większego marudzenia nie było, tylko tyle co zwykle ;-)

Dobra, spadam kąpać Oliwkę, dziś wyjatkowo ja to robię, zawsze kąpie ją Tomek, ale dziś narobił się w kuchni i mu odpuszczam :happy2:

Ja też to czytałam i mleka z proszku nie podgrzewała tylko samą wodę i obiadki :tak:.
Brawo dla Oliwki, dzielna dziewczynka.

Mnie pomagał masaż (oliwką) robiony przez męża, (położna nauczyła go w szkole rodzenia), bo też przez ostatnie tak bolał mnie kręgosłup, że bez tego masażu nie mogłam spać.
Radzę zaangażować męża, to na prawdę pomaga.

a tak w ogóle to trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:-).

No muszę powiedzieć że się angażuję z czego jestem trochę zdziwiona i zadowolona, jak były te duchoty to nawet 3 razy dziennie stopy mi masował że odpuchły, a dzisiaj to to mu plecki wystawię :-D

Hałasuje trochę, owszem, ale się przyzwyczaiłam i teraz tego w ogóle nie słyszę. Przy wysokich obrotach (1200 na minutę) jest dźwięk taki podobny do dźwięku nakręconego bączka, taki piskliwy, ale nie jest to wg mnie bardzo uciążliwe. Bardzo głośno nie jest, dziecko mi się w każdym razie nie budzi.
Za to mam super wywirowane ciuchy, schną wtedy bardzo szybko. W pralce podoba mi się bardzo ekonomiczny program na 2 kg prania (wsypuje się połowę proszku i mniej wody zużywa), całe pranie z wirowaniem trwa tylko 32 minuty. Bardzo często go wykorzystuję do prania kolorów.

Widzę że nasze pralki są bardzo do siebie podobne :tak:, tylko moja ma max 800 obrotów ale nie jest źle. Też mam taki program "szybki czysty" co trwa 30 minut :tak:i kilaka "time 4 you" ( skrócone ) na mniejszy wsad :tak:. Teraz to takie fajne te parli nie to co kiedyś :-D

hello, ja sie tylko witam i od razu sie kłade bo mam skurcze, kurde... jak mi przejdą to sie odezwe... buziaki i miłego dnia!
ANIU jak urodze przed Tobą to się wścieknę!!!

Wcale Ci tego nie życzę :no:, odpoczywaj sobie ile tylko możesz:tak:

A widzę że u wszystkich tatusie kąpią dzieci :-D u nas też :-D, przed ciążą to robiliśmy to na zmianę a teraz to już tylko Mariusz kąpie, suszy włoski, smaruje i ubiera, ja tylko przygotuję piżamkę i mleczko w tym czasie :tak:.

aniu nie do końca wszyscy tatusiowie kąpią swoje pociechy.
Mój Maciek to może z 4razy wykąpał Dominikę do 11m_ca bo teraz gonie ma od 5 m-Cy w Pl
I wszystko ja musze robić przy niuni
A to czesanie kota to na prawdę nie o czasie robiłaś.
Ja jak byłam w ciąży to do samego końca spałam tyle ile wlezie

hihi, ja też spię ile wlezie - zdarzy sie, owszem, ze raz na 2 tygodnie wstane o 4 rano bo mały jest głodny i kopie, ale zazwyczaj śpie... tylko mnie budzi sikanie i skurcze, ale takie już ciaża ma uroki,... a poza tym to nie miałam zgagi cała ciaże!!! i super sie czułam oprócz upalnych dni ;))

RENIFERKU ja też przez całą ciąże nie miałam zgagi.
A zgaga ponoć oznacza że dziecko ma mieć dużo włosków.
Więc u mnie brak zgagi i brak włosków u Dominiki na główce
Ja na upalne dni ominęłam bo to był dopiero początek ciąży.
I oprócz dwóch wizyt w szpitalu to się świetnie czułam
Jedną miałam w lutym podejrzenie zapalenie nerek
A drugą w marcu na malutki zabieg musiałam pójść

reklama

Wiesz co, w sumie to nie ma sie co dziwic, ze piszczy bo to juz jest pewien poziom obrotow, a jak na nizszych obrotach to pewnie nie tak bardzo, co ? Chyba sie na nia zdecyduję, no moze obejrze jeszcze przy okazji w innym sklepie, bo chce porownac ceny :-)

A my dzisiaj mielismy wszystkie trzy zabiegi, bo przemila masazystka nas wcisnela na 8. W ogole pani od parafiny i ta masazystka sa sympatyczne. szkoda tylko, ze Iguś tak bardzo płacze. Jestem dzisiaj taka zmeczona mimo, iz młody spał ładnie od 21:20 do 3:13. Mam nadzieje, ze to mu w krew wejdzie:-) to moze bym sie zaczela klasc o 22 i bylabym wyspana :tak:
Udało mi sie dzisiaj zalatwic pozwolenie w parafii na chrzest w moim rodzinnym miescie i jestem przeszczesliwa z tego powodu ;-) teraz tylko kupic swiece, szatki, ustalić menu w restauracji, zaliczyc spowiedz :happy: jeszcze troszke czasu do 14 pazdziernika jest ale to szybko minie znajac życie :-p na szczescie zaklepalismy sobie z mezem fryzjera tylko ja jeszcze bym musiala isc do mojej kosmetyczki, ktora fantastycznei robi brwi i henne :zawstydzona/y: ale to wymaga jazdy do centrum, wiec musze meza albo tesciowa zorganizowac do tego :cool2: wogole poszlabym do jakiegos SPA bo te wory pod oczami, wiecznie blada skora mnie dobijają. Pije co drugi lub trzeci dzien soczek z marchwi, ale tylko mlody ma ladna skore, a ja nie :no::-(

dobra, wyzaliłam sie, ide do kuchni :baffled::confused::cool2:

Ania/Renifer,

Czy mogę wykupić u Was usługę wyspijcie sie za mnie ? :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry