• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Reniferku, Ty już jedną nogą na porodówce!
A wiecie, że mnie teraz, na końcówce, czas leci strasznie szybko. Najgorzej było do 20 tygodnia, potem trochę lepiej, a teraz aż za szybko. Ja się boję!!!
Natalia21, witaj! Mój gin przyjmuje na Pomorskiej. Jak chcesz to jutro poszukam nr tel i Ci podam

reklama
hey... ja po cięzkiej nocy... brzuch mnie bolał i non stop chodziłam siku, oszaleć idzie...

ARABELLA mi czas sie dłuży jak flaki z olejem... jedyna pociecha ze dzis zaczynam 38 tydzień...
miałam dziś sprzątac ale daje siana, lekarka nie kazała nic robic, bo przy kazdym moim porywie teraz przez te łożysko traci dziecko...
ide sie walnąc ...

miłego dnia kochane!!!

witam witam
ja ostatnio tylko czytam, bo Ignacy marudzi strasznie i muszę go trzymać na kolanach a on chce stukać w klawiaturę ( kiedys coś mi tam poprzestawiał i mąż::wściekła/y: )
na szczęscie teraz sobie drzemnął
idą mu górne zęby, widać jak mu się rozpulchnily dziąsła w ksztełcie takich dwóch łopat:-D
Renifer w sumie mikołaj mógłby juz się urodzić?:-) na ostatnim usg ignacemu dawali 3,8 a urodziłsię 3,3 ale był długi, więc to różnie bywa.
Rybcia a czy ta dr Kujawa nie przyjmuje tez na gdanskiej koło acpolu? bo chyba kiedys u nie byłam

Cześć dziewczynki. Ja ledwo dycham. Noc miałyśmy okropną. Nie dość, że Oli cały czas się krztusiła przez ten katar, nie mogła cycka ciągnąć, to jeszcze ja się rozkładam. Czuję sie fatalnie, zapchany nos, gardło mnie zaczyna boleć i łeb mi pęka.

Renifer, ja pod koniec 38 tygodnia urodziłam. Już niewiele Ci zostało, także spokojnie. W tak wysokiej ciąży łożysko ma prawo być w III stopniu dojrzałości, maly jest już ukształtowany, więc możesz być spokojna. Co do wagi dziecka na usg to synuś może (choć rzeczywiście nie musi) być większy. Czasem się zdarzy, że dobrze policzą, ale często ta waga jest inna. Wagę liczą szacunkowo na podstawie długości kości udowej, wystarczy, że dziecko ma krótkie lub długie nóżki i już błąd gotowy.
A co do ułożenia synka, to może się jeszcze przekręcić w trakcie porodu :tak:

Arabella, jak twój kaszel :confused:Już lepiej:confused:

Witaj Natalia. Ja chodziłam do Swojej ginki do przychodni Bartodzieje, która jest dodatkowo pediatrą Oliwki. Bardzo sobie ją chwalę, ale na Bartodzieje będziesz miała daleko.

Moja natomiast uwielbia spacerki. siedzi wtedy grzecznie w wózku i podziwia świat. Mogę tak z nią jeździć godzinami i jej się nie nudzi.
Zaraz jak się obudzi to wybywamy na spacer, bo na dworzu nos się super oczyszcza, więc wszystkim nam się będzie lepiej oddychało.

Renifer,

NO tak, dobrze,ze ma dobra wage a z tym ulozeniem to moze sie jeszcze zmieni ;-) widac ze teraz dzieci lubia sobie inaczej tam lezakowac, tak jak mój bobas :-( obys nie miala zabiegowego porodu. to faktycznie lepiej cc. no to teraz odliczasz dni do piatku :-)

Kasiad my tez leczymy katar na spacerach,bo jest zdecydowanie lepiej, na szczęscie Ignaś juz nieco polubił wózek, odkąd obróciłam mu przodem do kierunku jazdy:-) Byliśmy juz rano na zakupkach i zaraz idziemy znów nad brdę, wczoraj było super
Rybcia gimnazjalna:unsure:??
Coś mi się rzuciło na oczy koło acpolu ale może to ktoś inny

Tak w ogóle to duzo dzieciaczków choruje, bylismy w przychodni przełożyć szczepienie i szybko uciekliśmy, bo maluchy kichały i prychały.

reklama
soppana nie mogę znaleźć wizytówki mojej ginki bo tak od razu bym Ci napisała gdzie przyjmuje.
My też z Dominiką jesteśmy smarkate i pociągające.Też uciekam na dwór póki słoneczko ładnie świeci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry