• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Soppana,

a gdzie sie przeprowadzasz ? nadal w centrum bedziesz ?
Agnes na razie mamy upatrzone w centrum [800zł:szok::szok: za 2 male pokoje!!]
ale chyba zmienimy lokalizacje, bo mam dość smrodu palonych smieci, wczoraj ktoś palił plastikiem w piecu:confused:
Czyżby Fordon;-):cool2::cool:??
Trudno coś znaleźć bo my chcemy nieumeblowane, a większość to full wypas, tylko co my zrobimy z naszym dobytkiem??
Na razie robię rozeznanie czy się nam to opłaca

Ewelina, Ignas tez sam nie siedzi pewnie, tzn siedzi ale jak chce sięgnąć po zabawkę to się przewraca:-) nie powinno się podpierac poduszkami, lepiej własnie maminą ręką:-) tylko mój młody odkrył niedawno. że może stać na sztyywnych nogach i wspinać się po mnie, więc siedzienie juz mu nie w głowie
Agnes a czy to krzesełko drewniane ma regulowane odchylenie blatu? albo jego wysokość, bo moja siora takie miała i po roczku nie mogła synka włóżyć bo była za mała odległość od siedziska do blatu
my kupujemy coś takiego:
KRZESEŁKA DO KARMIENIA MAXYMALNIE WYPOSAŻONE.BCM (252242560) - Aukcje internetowe Allegro

Agnes, co do polisy, to tak jest to polisa ubezpieczeniowa, ale skonstruowana w ten sposób, że można na niej odkładać ile się chce tzn jest ustalona minimalna stawka, ale można wpłacać większe kwoty, mozna też zawiesić wpłacanie, mogę po jakimś czasie zrealizować część polisy, nie likwidując jej i oszczędzać dalej.

Są też polisy typowo dla niemowląt tzn wpłacasz składki przez okres ok 20 lat, jest to polisa wypisana na malucha i tylko on może ją w przyszłości zrealizować. Ma wtedy swoje piniądze np.na studia.

Ewelina, Ignas tez sam nie siedzi pewnie, tzn siedzi ale jak chce sięgnąć po zabawkę to się przewraca:-) nie powinno się podpierac poduszkami, lepiej własnie maminą ręką:-) (...)
my kupujemy coś takiego:
KRZESEŁKA DO KARMIENIA MAXYMALNIE WYPOSAŻONE.BCM (252242560) - Aukcje internetowe Allegro
Dziecka, które nie siedzi samo sztywno wcale nie powinno się podtrzymywać, ani poduchami ani ręką. Naprawdę szkoda kręgosłupów naszych dzieci dziewczyny, natury nie ma co popędzać, maluch dopiero wtedy dobrze siedzi, kiedy jego kości i stawy są na to gotowe.

A co do krzesełka, Soppana, zwróć uwagę przy kupnie, czy ma 2 kółka i 2 stópki, bo takie są wymogi bezpieczeństwa, krzesełko z 4 kółkami nie jest stabilne, a na Allegro specjalnie obniżają ceny na nie, żeby je szybko wysprzedać, bo niedawno wydano jakieś przepisy, które krzesełka z 4 kółkami uznają za niebezpieczne.

Soppana,

ja mam drewniane takie firmy Klupś, ale jeszcze nie składaliśmy go, wiec nie wiem czy tam sie reguluje odleglosc. Moje bratanice takie miały i do tej pory jeszcze korzystają :-)

Ewelina,

To ciekawe, rozumiem, ze wykupuje sie to w towarzystwach ubezpieczeniowych: warta czy pzu itp ? Musze sie nad tym zastanowic :-)

Renifer,

To fajnie, ze wracasz do domciu już :-) Cięzki poród, oj tak wyobrażam sobie, ale ja już o moim nie myślę :-) a fe a fe złe wspomnienia poszły w kąt :tak:;-)

zapomniałam napisać, że u Igorka kręcz się prawie cofnął, od poniedziałku jeszcze przez 10 dni będą chłopaki jeździć na gimnastykę ;-) za to muszę go jeszcze więcej kłaść na brzuszku i ćwiczyć przy przewijaniu ;-) nóżki do buzi mam mu wkładać hehe i całymi dłońmi do przeciwległej stopy i kolanka przykładac :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry