• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ogromniaste gratulacje dla Mamusi i Synka!!!!!!!!!
Women czekamy teraz na Ciebie:-):-)
tak sobie pomyslałam ze moze za kilka lat nasze dzieci same beda do siebie pisac na BB:-D;-) hehhe stworzy się im osobny watek i niech gadają:-)

reklama
Witamy nową mamę:-)
cg50 vjh./olmm, l;l,m ,.g,;lv gjh0 ncy8 ty3
bb87bvbhjmhj kj ig n
No własnie dlatego mi przyszło do głowy o tym pisaniu:-)
Ignaś pcha się do elektroniki, może zostanie prezydentem;-) od wczoraj ćwiczy no9we słowo: "dziadzia" wychodzi mu jakoś tak" ćiaćia":-)
Na temat urzędu miasta ds.świadczeń się nie wypowiadam:no::wściekła/y::angry:

hey!

PATI!!!!!!!!! MOJE GRATULACJE!!! MYŚLAŁAM WCZORAJ O TOBIE!!! ALE ELSPRESOWO POSZŁO!!! JA SIE MĘCZYŁAM 12H! CAŁUSKI DLA SYNUSIA!

dziewczyny dzieki za rady... wczoraj stał sie cud i mały zaczął jesć z piersi, obyło sie bez poradni, za to moje sutki... ała... "troche" mnie bolą, bo ja jeszcze panikara jestem - wyciągałam mu je by brac go na odbicie.... jestem przeszcześliwa, bo po takim ssaniu dziecko usypia przy piersi i mam mnóstwo czasu zaoszczędzonego!!! martwię sie nadal tym jego nieprzybieraniem,ale przeczytałam gdzies ze noworodki spadają do 3-ej doby a my praktycznie byliśmy wypisani w pierwszej... czyli mogło być tak ze on mi jeszcze w domu spadał na wadze i dlatego jeszcze nie wrócił do siebie... co o tym myślicie? mam nadzieje ze teraz, gdy bedzie jadl cycusia to szybko zacznie przybierac...

JJ mój miki miał tylko 7 pkt w skali apgar i nikt mi o żadnym neurologu nie mówił... dobrze ze mnie poinformowałaś, przegadam sprawe z męzem...
PANDORAX witamy serdecznie! odzywaj sie często!!!
AGNES do becikowego potrzebny jest tylko wniosek czy coś jeszcze??

dziś mamy położną. przesyłamy buziaki od Mikołajka dla wszystkich mamuś i dzieciaczków !

fc2f3e3646e848e4.jpg

d7a061a741930e99.jpg

Gratulacje dla nowoupieczonych mamuś i ich dzieciaczków:tak::tak:

Witam nową mamę !!!

Gratulacje dla kolejnych rozdwojeńców :-) !!!

Rybcia - jak zakładał sie ten wątek to na forum były same dziewczynki. W zasadzie chyba tylko ja urodziłam synka :szok: Jednak równowaga musi byc i natura sama sobie to teraz wyrównuje :-D.
tak tak to prawda, teraz przynajmniej Franczesko będzie miał kolegów...heheh:-D

Witam nową mamusie na Bydgoszczy
RENIFERKU super jak Miki zaczął jeść pięknie z piersi
teraz to zacznie ładnie przybierać
JJ możliwe ja od samego początku na BB Bydgoskim nie byłam więc nie wiem ile dokładnie dziewczynek jest.

taaa, ja podejrzewam teorię spisku (kaczyzmu), że tyle PISiorków jest :-D:happy::eek:

Renifer,

to super, ze mlody skumał o co tak naprawdę chodzi każdemu mężczyźnie hehe o cycki :cool: w każdym razie, ja miałam obolałe brodawki przez jakieś 2 tyg zanim się przyzwyczaiły, no i tyle razy chciałam rzucać karmienie piersią na początku, że już chyba nie zliczę :-) na szczęście teraz to już luzik ;-)
a co do becikowego, to pobrać wniosek, wypełnić i przy składaniu go trzeba im pokazać akt urodzenia i dowody mamy i taty :)

dobra, idę robić się na bóstwo, bo wychodzimy dzisiaj do centrum :-)

Renifer gratulacje, że daliście radę z Mikołajem:-) a brodawki niedługo przestaną boleć, mi wydawało się jakbym w środku miała wszyte nitki i mały za nie ciągnął:-D położna doradzała osłonki silikonowe, ale nie korzystałam, poświęciłam się trochę:-) bo w sumie to tak jakby smoczek i nigdy nie wiadomo.
Tak to jest w "dwójce" że wypisują na drugi dzień i dopiero w domu się zaczyna albo spadek wagi albo żółtaczka, w sumie to dziwne że po takim incydencie w czasie porodu tak szybko cie puścili:baffled::baffled: mój miał podejrzenie zakażenia wewnątrz mac. ( bo było ponad 24 h bez wód ) i trzymali nas 5 dni, ale na noworodkach na parterze, tam było super, więc było wszystko pod kontrolą i puścili nas dopiero jak Ignac zaczął przybierać

Soppana,

w sumie racja, że powinni poobserwować... ale nie straszmy Reniferka :) Myślę, ze w Bizielu by tak nie zrobili ... z reszta tam trzymaja min 2 doby, zeby robić te badania krwi wykrywajace 3 paskudne choroby.

reklama
Renifer jeżeli bedziesz ubiegać się o dodatkowy tysiąc ( od pana Dombrowicza);-) to potrzebne są zaświadczenia z US za ubiegły rok i jeżeli sytuacja uległa zmianie to te aktualne, (wiem bo miałam przeboje z nimi) nie pamiętam jakie jest kryterium dochodu na to drugie becikowe ale dość duże, więc lepiej tam zadzwoń i zapytaj a im szybciej tym lepiej bo to faktycznie trwa:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry