• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
O rety! ale się ludziska porozkładali :-( Zdrówka wszystkim chorowitkom, i tym dużym i tym małym :tak:
Co do Pampersów to nam nigdy żaden przez całe 9 miesięcy nie przeciekł jeśli chodzi o siuśki. Zdarzyła się kilka razy kupka, jak Oli była już większa, ale jeszcze na samym cycu, więc kupki były wodniste, ale to zdarzyło się naprawdę kilka razy. W tym okresie kombinowałam z innymi pieluchami - Haggiesy dla mnie były beznadziejne, niby gumka u góry a i tak kupa wyciekła górą, poza tym w kroku ze zsikanej pieluchy robiła się gruba twarda klucha. Rossmanowskie sobie chwalę, zaraz po Pampersach, ale jednak Pampki na pierwszym miejscu, bo z siuśków robi się miękka galaretka w kroku, więc chyba dla dziecka najwygodniejsze.

reklama
dzien dobry!!!

ja sobie tylke po tych przebojach wczoraj mleka naściągałam,z e młody reszte ze mnie wyssał i był glodny w nocy... godzine sie męczył po kazdym jedzeniu... takze kolejna noc stracona... jutro do mnie zjeżdzają sie pierwsi goście, tzn siory plus chyba tata (tata jeszcze nie wie ze bedzie, mój misio ma po niego jechac), wszyscy są zdrowi wiec młodemu nic nie grozi, to raczej on nas pozaraza... ogólnie troche lepiej z nim chyba, albo ja juz sie przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy....
a tak z innej beczki, to cudownie sie chodzi w ubraniach sprzed ciązy!!!

pozdrówka dla wszystkich mamuś!!!

hej.
Dzisiejsza co sucha :tak:
Dawidek poszedł wczoraj spać o 23 i spał do 5 rano :tak:, kochany synek dba żeby mamusia sie wyspała, a potem do 8:30, a teraz leżakuje.

Kasiad tak zaczęłam sie zastanawiać nad ułożeniem siusiaka, może faktycznie się wywijał, bo jak zakładał no to w dół, ale potem poprawiał pieluchę i może wtedy.

Co do pieluch my wierne pampersom. Teraz juz tylko pieluchomajtki i do spania na noc. Ale czasami gdy Maj byl na granicy pomiędzy rozmiarami przesiusianie gora się przytrafilo - Maj miał sporo faldek i jak sikala faldkami sobie potrafila plecy obsikac ,,,

Witajcie,

Przede wszystkim dużo zdówka dla maluszków i ich mamuś:-), oby przeziębienia szybko minęły, podobno ma być jeszcze ciepło:tak:, więc maluszki jeszcze nacieszą się słoneczkiem:-D.

Reniferku opowiem ci o dzisiejszej nocy, mały poszedł spać o 7.00, był już nieprzytomny, jak go odkładałam to przelewał mi sie przez ręcę, myślę sobie: wieczór dla nas:-D, ale my zdążylismy zjeść z M kolację, wykapać się i była ok 10.00 a mały obudził się już na dobre:szok:, dostał dużych oczu na widok taty.
Pobawił się z nami ok godzinki i odłozyłam go spać (bo wyjątkowo jeść nie chciał), zasnął po kilku obrotach, a ja razem z nim.
Pierwsza pobudka była już ok. 1.00, potem 3.00, 5.00, 7.00 i o 8.00 podniosłam się z łóżka jak zwykle nieprzytomna:no:. Ok. 10.00 już jestem do życia.

I tak mniej więcej wyglądają nasze noce bez wyjątku:szok::baffled:.

Pieluszki - używamy tylko Pampersów, nie próbowałam innych, bo te się sprawdziły.

Pozdrowionka

Ewelina a jak u was z ząbkowaniem? Bo ja miałam taki horror pobudkowy (nawet co 1,5 h :hmm:) jak Franek ząbkował. Ale o dziwo to były już kolejne zęby chyba górne dwójki lub trójki.

Z innych pomysłow: może się nie najada :confused: choć ten argument jest dla mnie mało wiarygodny, gdyż Franek od 8 miesiąca jadł już na noc butlę mleka z puchy z kaszką a budził się do 15 miesięcy. I tak ni stąd ni z owąd z dnia na dzień mu przeszło - nie chciał juz wody ani smoka w nocy.....poprostu spał całą noc.
Więc głowa do góry.....ja tez nie mogłam się doczekac tego dnia aż pośpi całą noc. Widocznie ten typ tak ma :rofl2: :-D:-D.

hej

ja też używam cały czas pampersów jak narazie, wkrótce przejdę na większy rozmiar, 4 bo Igi ma grube uda i potrzebne sa juz szersze. Zdarza się nam co jakis czas wyciek kupki lub siuśków. Wszystko zależy od ułożenia młodego. Potrafi zrobić rzadką kupkę jak jest na rękach a wtedy to idzie w górę i gotowy przeciek hehe
U mnie młody ostatnio śpi krócej niestety w tym pierwszym śnie... no i wciąż bezustanku wpycha sobie piąstki do buzi ... nazywam go piąstkożernym ślinożerem ;)))

hej dziewczynki
Dużo zdrówka dla każdego chorego
Dominika już jest zdrowiutka ma tylko czasem kaszelek
Ale to taki jak by chciała sobie odkaszlnąć.
Ja też cały czas używam pampersa pieluszek.
Miałam ostatnio huggies to non stop był przeciek siuśków
Więc wole trochę dołożyć i kupić te pampersy co mam już sprawdzone

Witajcie,

JJ dzięki za pocieszenie:-), na prawdę nie mam pojęcia skąd te pobudki, z głodu to raczej nie, bo zaakceptował kaszke:tak: i je na kolacje porcje kaszki z łyżką deserku, a do snu jeszcze dopija z cycusia, albo i obydwu:szok:.

Ząbki już sa dwa na dole, od miesiąca, a pobudki były i przed ząbkami, i w trakcie, i są nadal:-p,

Tak jak mówisz, ten typ chyba tak ma:baffled::eek:.

Mimo wstrętnej pogody życzę miłej soboty wszystkim mamom i ich maluszkom:-)

reklama
Ewelina, przyczyna może być jeszcze jedna. Może to tzw. kryzys ósmego miesiąca, a Piotruś przechodzi go trochę szybciej. Od kiedy zaczęły się Wasze problemy? Wkleję artykuł na ten temat:

STRACH I NIEPEWNOŚĆ [FONT=arial,helvetica]Jeżeli znowu zdarza Ci się wstawać w nocy, mimo że maluszek przesypiał już spokojnie całe noce może tak być, dlatego, że dziecko ma jakieś nowe obawy dotyczące dnia codziennego. W ostatnich tygodniach dziecko zaczęło pokazywać nieśmiałość w stosunku do obcych, a Tobie nie pozwalało wyjść nawet z pokoju. Ten czas może być trudny, ale takie zachowanie jest normalne i zdrowe na tym etapie rozwoju dziecka. W miarę jak powiększa się jego świat i uczy się ono samodzielnego poruszania, u dziecka rozwija się także stopniowo strach przed rozdzieleniem od najważniejszej osoby, dającej jej miłość i bezpieczeństwo. Dziecko ma naturalną, silną chęć do odkrywania, ale wciąż nie czuje się jeszcze pewnie. Niepokój, który malec może odczuwać w obecnej chwili może mieć wpływ na sen. Wołając Cię za każdym razem kiedy się obudzi, dziecko upewnia się, że jesteś blisko. Bądż cierpliwa i spokojna, maluszek potrzebuje trochę więcej cierpliwości i zachęty niż zwykle, aby przejść przez ten etap niepewności. Niedługo znów poczuje się bardziej pewnie i powrócą spokojne noce. [/FONT]

No chyba, że Piotruś nigdy nie spał dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry