• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzień Dobry,

Reniferku, jeżeli maluszek ma katarek, to powinien mieć ułozony materacyk pod kątem ok 5 st, wtedy nie ma ryzyka zakrztuszenia się, przydaje sie to tez w przypadku ulewania przez dzieci, tak radził mi lekarz:-).

miłego dnia:tak:

reklama
Mi lekarka powiedziała, że nie ma takiego pojęcia jak zaziębienie piersi (kiedyś się tak mówiło, ale tak naprawdę nie ma czegoś takiego w rzeczywistości), jak jest ból i gorączka to zapalenie. Robi się najczęściej z zastojów mleka. Ja po złym wyleczeniu takiego zapalenia 16 lat temu mam jakieś zwężenie kanalika w lewej piersi i miałam już 4 razy zapalenie przy karmieniu Oliwki, zawsze w tym samym miejscu, 2 razy skończyło się anrtybiotykiem. Poza tym zimą mam tendencję do zapychania się kanalików tuż przy samym końcu na sutku (nie pamiętam medycznej nazwy tego schorzenia), aż się boję teraz co to będzie. Choć w sumie już nie mam nabrzmiałych piersi, więc może nie będzie teraz tak źle.
Renifer, możesz kupić małemu Pulmex Baby, posmarować nim klatkę piersiową i plecki i opukiwać delikatnie plecki trzymając małego w pozycji pionowej. To opukiwanie warto robić kilka razy dziennie, wtedy wydzielina się odrywa a nie osiada na oskrzelach.
Pulmex� Baby
Poza tm trzeba wietrzyć pokój i dobrze ubierać malucha (i w domu i na dworzu). Dobrze, to nie znaczy za ciepło, przegrzewanie częściej powoduje zaziębienia niż wychłodzenie).

dzień doberek:-)
Długo mnie nie było, wczoraj był dzień bez kompa, bo mój robił porządki i coś tam jeszcze nie wiem, bo nam internet muli komputer(?)
Zmianę czasu okupiłam nieprzespaną nocą, choć miało to raczej związek z górnymi ząbkami które pojawiły się prawie jednocześnie:-) take śmieszne 2 łopaty. Młody padł wczoraj już przez 19 i w nocy budził się co 2 godziny i chciał jeść:baffled: coś mu się pozmieniało:-( za to teraz odsypia ( a ja nie potrafię spać w dzień:-()
A jak miał 2-3 miesiące to budził się tylko raz na cycunia: ech wspaniałe to były czasy:tak:
Wczoraj po powrocie z kościoła zrobiliśmy próbe separacyjną: mamusia poszła do górnego pokoju dziergać a tatuś został sam z synkiem:-) efekt: 1:0 dla Ignasia, nie chciał jeść, nie chciał spać, ba nawet nie chciał się bawić, większość popołudnia był noszony na rekach, dopiero o 17 mi go M. przyniósł na góre i co to była za radość mało nie wyskoczył z rąk, potem się bawiliśmy piłeczką i Ignac tak sie śmiał w głos że aż zwymiotował:szok:
hehhe
w następnym poście ustosunkuje się do waszych postów :) pa

heloł:-)
bardzo wszystkim dziękujemy za gratulacje
malutki ma się swietnie ,je i śpi:rofl2:
ja również wskoczyłam na obroty
wczoraj położna ściągnęła mi szwy i od dzisiaj siedzieć mogę
problemy z cyckami też mamy za sobą:tak:
takze teraz prawdziwa sielanka

Reniferku...nasze synki identyczne wymiary porodowe 3670kg i 57cm:-D:-D:-D
a jeśli o werandowanie chodzi to ja poi obgadaniu sprawy z położną planuję w czwartek wystawić Marcelka na 15 minna balkon, w piątek 20min a w sobote zaliczyc pierwszy 30minutowy spacer.

Pozdrawiam serdecznie

dzieki za rady dziewczyny.... kupie ten pulmex i chyba tak jak Pati wystawie juz dzis młodego na balkon...

PATI a to fajne wymiary miały nasze dzidziusie! miki juz na szczescie zacząłprzybierac i ma 3,9 kg, a tak sie bałam ze nie tyje ;) czekamy na zdjecia synusia... lada dzień i WOMEN sie rozdwoi!

b]Pati26[/b] ale masz przystojniaczka ślicznusi jest Marcel
Pochwal się synusiem i pokaż jakieś większe fotki.
dzięki w imieniu synusia za komplement :-D:-);-)
a to proszę.... foteczka małego Koteczka:rofl2:
naszpiknymarcel106yb7.jpg

i jeszcze jedna;-)
naszpiknymarcel196gr8.jpg

Pati Twój Koteczek jest śliczniusi:-):tak:

na drzemkę zawsze odkładam Piotrusia do łóżeczka, a on kula sie ze swoim króliczkiem, aż do zaśnięcia, wtedy dopiero go przykrywam:-D,
a dzisiaj, jak weszłam, to już był przykryty, trochę byle jak, ale jak dupka zmarzła, to poradził sobie sam:-) i się przykrył,

Soppana, widzę że nie jestem sama, jeżeli chodzi o wstawanie w nocy, ale Twój Ignaś może budzi się z powodu ząbków

reklama
Ewelina mam nadzieję że to zęby, bo do tej pory było w miare spokojnie:tak:
Pati super fotki:-) z tym smokiem wyglada super:-D mój wcale nie chce ciągnąć
Fajna wczoraj była superniania w Tv zwłaszcza to "cyci papa" party:-D nieskromnie dodam że w moich stronach była:-)

Renifer uważaj z tym werandowaniem zwłaszcza jak masz ciepło w domu, ja najpierw cieplej ubierałam malucha i przykrecałam kaloryfery a po tyg. poszlismy na spacer, bo najgorzej jest przegrzać a potem na dwór
Dobra zmykam dziergać dalej te mikołaje, bo się rodzinka dopomina, a jakby kto pytał jakie mikołaje (Renifer;-)) to wklejam link

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry