AgnesBest
Fanka BB :)
Hej dziewczyny- chciałabym sie do Was przyłączyc. Oczywiscie jestem z Bydgoszczy:-). Forum bb sledze juz do daaaawna ale jakos nic nie pisalam. Dzis znalazlam ten watek regionalny i stwierdzilam, ze tu moge popisac oczywiscie jesli mnie przyjmiecie. Postaram sie przeczytac Wszystkie Wasze posty aby byc na biezaco ale pewnie mi to troszke zajmie.
Moja dziecina urodzila sie 16 listopada 2007 i ma na imie Bruno.
Pozdrawiamy
witaj. Śliczne imię dla synka :-)
Soppana,
gratuluję pracy i trzymam kciuki. a synek sie przyzwyczai
ja wlasnie relaksuje sie przed kolejnym dniem pracy a to dopiero poniedziałek
Renifer,
wciaz jestem pełna uznania dla Twojej walki z tymi paskudnymi kropami u Mikiego. Czytałam różne wypowiedzi dziewczyn i moim skromnym kontrowersyjnym zdaniem ważne jest nie tylko zdrowie dziecka ale i matki. Trochę zaczyna mnie drażnić ta cała nagonka na karmienie piersią, jeśli to ma negatywne skutki dla obu stron, w tym przypadku dla dziecka, ktore juz nei wiadomo na co jest uczulone i dla matki, ktora niedlugo zniknie z powierzchni ziemii albo opadnie z sił i zostanie jej po tym anemia albo co gorszego. jak dlugo mozna jechac na samym ryzu ?
ja mialam problem na samym poczatku przy karmieniu z ta restrykcyjna dieta ... i nie dlatego ze konieczne do zycia byly mi hamburgery czy jakies tam inne paskudztwa ale normalne zroznicowane jedzenie, bogate w witaminy i inne odzywcze substancje. i nie wiem dlaczego lekarze skupiaja sie tylko i wylacznie na dziecku, nie myslac o matce i jeszcze utwierdzajac ja w przekonaniu, ze fatalnie bedzie jak dalej zarzuci karmienie piersia. nie umniejszam znaczenia cyca w zyciu malego czlowieczka, ale nie za wszelka cene, w koncu jest wiele zdrowych dzieci, ktore tego cyca wcale nie widzialy
to w zasadzie tyle co chcialam dodac do tej dyskusji. oczywiscie nadal trzymam kciuki i jak juz napisano, oby to byla "tylko" alergia kontaktowa.
tez bym sie do kina wybrała, no ale do pracy trzeba chodzic, wiec pozostaja mi seanse dla doroslych.
u nas wreszcie wylazła górna lewa jedynka, i ta prawa tez pewnie za chwilę wyjdzie. takze mamy 3 kły
i skończone 7 mcy. Iguś nadal olewa raczkowanie i pręży się, gdy chcę go ułozyc w pozycji do raczkowania. za to siedzi coraz stabilniej 
ok, idziemy przygotowac obiad na jutro a potem obrzedy przed snem i siup młodego do lozeczka a ja chyba do goracej kapieli bo tak jakos dzisiaj sie nie bardzo czuję.
goraco pozdrawiam i stwierdzam, ze nie moge robic dluugich przerw w bb, bo mam wtedy duuuzo do czytania, ale nadrobiłam dzisiaj
.
)
Te dzieci wcianają Nutramigen lub Bebilon Pepti, bo modyfikowanego normalnego nie mogą, ale i tak ciągle im wychodzą zmiany na skórze, bo alergia się rozwija w innych kierunkach też, często nie kończy się na mleku niestety.
choć nie marudzę, bo wiem, że w tym kierunku nic nie robię
.
,