reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chcę mieć dziecko...

reklama
Rozmawiałam wczoraj na gg z koleżanką, taką bardzo dobrą. Nie widziałyśmy się ze 2 lata, ponieważ wyjechała do Irlandii. W styczniu wróciła do Polski na stałe. No i tak sobie rozmawiałyśmy. Wcześniej tj tydzień temu pisała mi, że jest w ciąży na 85%. Miała zrobic test. Okazało się, że nie jest.
Była zasmucona. Gdy zaczęłam drążyc temat, okazało się, że Ona chce miec dziecko nie dlatego, że bardzo tego pragnie. Napisała:"Może wtedy wydorośleje" <SZOK> Ja oczy jak 5 zł i SZOK!
Pytam się czy wie kiedy ma dni płodne a ona, że 10 dni po okresie przez 5 DNI. Ja znowu SZOK. Pytam się jej jak długie ma cykle a ona, że nie wie bo miesiąc temu odstawiła tabletki. Pytam się jej czy była u lekarza a ona, że nie. Zaczęłam jej tlumaczyc, że musi isc do lekarza zrobic cytologie i ogólnie się przebadac. Gdybym jej tego nie powiedziała to by nie poszła ...

Ona nic nie wiedziała. Podałam jej kilka stron, żeby sobie dziewczyna poczytała ... Ale ogólnie to jest zszokowana, że nie ma żadnej wiedzy ... a stara się o dziecko ..

canella bez urazy dla twojej koleznaki ale... chyba nie jest ona najbardziej odpowiedzialna koleznaka jak znasz? nie wyobrazam sobei zaczac staran o dziecko bez badan... ale niestety prawda jest taka ze wiekszosc par wogole sie nie bada przed planowana ciaza... w kazdym razie ja sie z tym czesto spotykam..

Matosia nie uraziło mnie to :) Sama jestem takiego zdania ... Po prostu brak słów aż musiałam Wam to napisać!
A jak jej doradzałam to ona do mnie, że chyba staram sie o dziecko skoro tak dobrze poinformowana jestem :baffled: Nie chciałam jej już pisac, że niektóre dziewczyny w wieku 15 lat są bardziej poinformowane ... A ona ma 20 :szok:
Poza tym jak można uważac, że dni płodnych jest 5 :baffled: Ona chyba nawet nie wie co to owulacja ... Zresztą wiem sama po sobie, że organizm po tabletkach robi co chce, a co najważniejsze śluz jest tylko gościem ... Ja zaczęłam już 5 cykl bez anty i dopiero teraz widze poprawe. Mój śluz wraca do życia :-D huuuurrraaaa :-D

Zosiek co za zmiany ja swoja prace tez bym zmienila ale narazie musze siedziec tu i tyle chociaz moja kierowniczka to istny potwor wystarczyt spojrzec na jej twarz ktora pokazuje ze jest zawsze wkurzona chyba ze cos o dziwo znajde:p

ale z tymi 5 dniam to ja wam powiem ze mnie np tak w szkole uczyli na biologi i nawet na religii tak nam mowili dlatego trza sie samemu doksztalcac:p

wiecie co ja nie wiem co mi jest ale cycki mnie tak strasznie bola i jajniki ze normalnie myslalam ze juz okresu dostalam ale to nie on juz tak od kilku dni a dzis nasilone:(umre czy co?

Corneluś a kiedy okres powinnaś dostac? Może to fasolinka? A miaałaś juz tak kiedyś przed okresem czy to pierwszy raz?

jakos 1-2.6 niby piersi mnie bolaly ale tydzien czy dwa przed okresem ale przed samym nie a tak jajniki to mnie nie bolaly

nie wydajemi mi sie zeby to byla fasolka:(chociaz moglaby:D

cannella pogratulowac kolezanki....pomijam stan wiedzy...robic sobie dziecko zeby wydoroslec? a co to za metoda? :| wspolczuje dziecku...a przyszly tatus tez chce dziecka?

cornelka a no wlasnie...mialas tak juz wczesniej? i kiedy masz miec @? jak zaszlam w ciaze z igorem...o matkooo, tak mnie na poczatku piersi bolaly ze spac nie moglam...kazdy najmniejszy dotyk to byl koszmar...koszmarne robilo sie nawet noszenie biustonosza :( brrrrrrr......

reklama
za 3-4dni powinnam miec to mnie az tak nie bola hehe:)nie to nie ciaza to pewnie przed okresem i jeszcze wpierdzielam slodycze jak glupia dzisiaj zjadlam z 4batoniki:p

sauatka jasne ze mozesz :)

Do góry