reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

dziewczyny z zagranicy.... :-)
jak to było z tym darmowym dentystą? bo w sumie można byłoby iść jak jest okazja:-p
tylko ja nie wiem co i gdzie mam pytać....:zawstydzona/y:

ja ostatnim razem bylam ze 3 lata temu... tez sie chce wybrac ale jakos tak nie potrafie... chyba sie boje ze cos mogloby byc nie tak :dry:
i wsumie nie wiem jak z tym darmowym dentysta naprawde to wyglada.. jezeli sie zmotywuje to jutro zadzwonie i zapytam i moze umowie sie na kontrole zabkow

reklama
Nie wiem czmu krew pępowinowa i sprawa poboru komórek macierzystych została zakwalofikowana do tego tematu ale skoro tak to...

Dziś podpisaliśmy umowę na pobranie w Progenisie, dostalismy zestaw pobraniowy i zyczenia udanego porodu :) Bardzo sie ciesze. Łączny koszt (za zestwa, oplata podstawowa) to niewiele wiecej niz 2000, za rok 400 zł opłaty za utrzymywanie komórek :). Mam nadzieje ze nigdy nie beda potrzebne.

Passingby temat o komorkach zostal przeniesiony tutaj gdyz bylo to jedyne miejsce gdzie mozna go bylo przeniesc. Temat byl bardzo dlugo nie uzywany i nikt sie na nim nie udzielal.
Mysle ze temat o komorkach moze byc tutaj wkoncu chodzi o zdrowie naszych maluchow. ;-);-)

Cześć Kobietki

mam pytanie, czy któraś z Was zażywa luteinę lub MG B6?? Ja niestety zażywam od soboty, ale nic póki co nie pomaga, nie wiem czy nawet twardnienie brzuszka się nie nasiliło:-( dzisiaj już 2 razy a wczoraj przez 1/2 dnia mi takie właśnie bezbolesne skurcze dokuczały:( Czy ta luteina powinna zadziałać od zaraz?? Gin powiedział że jeśli nie przejdzie do tygodnia to mam się zgłosić, nie wiem co dalej będzie jak mi to nie minie...:-(

Cześć Kobietki

mam pytanie, czy któraś z Was zażywa luteinę lub MG B6?? Ja niestety zażywam od soboty, ale nic póki co nie pomaga, nie wiem czy nawet twardnienie brzuszka się nie nasiliło:-( dzisiaj już 2 razy a wczoraj przez 1/2 dnia mi takie właśnie bezbolesne skurcze dokuczały:( Czy ta luteina powinna zadziałać od zaraz?? Gin powiedział że jeśli nie przejdzie do tygodnia to mam się zgłosić, nie wiem co dalej będzie jak mi to nie minie...:-(

Magda zazywalam i biore MG B6 i nic mi na razie nie dolega, a skurcze - moze to byly te Brackstona- nie pamietam jak to sie pisalo :shocked2: z luteina nie mialam do czynienia wiec nie moge nic napisac...

Magda zazywalam i biore MG B6 i nic mi na razie nie dolega, a skurcze - moze to byly te Brackstona- nie pamietam jak to sie pisalo :shocked2: z luteina nie mialam do czynienia wiec nie moge nic napisac...

no dzięki za odpowiedz...:) my cały czas chodzimy z twardym brzucholem:( nie dość że zostałam w domu i nie szłam juz do pracy żeby nie pogarszać sprawy to jeszcze gorzej jest niż było:( muszę iść do sklepu a nie dość że pada cały czas to jeszcze muszę iść pieszo a boje się troche z tym moim brzuszkiem bo lekarz mówił żeby wypoczywać i leżeć:( a mała wogóle nie śpi bo wierci się od rana:-( jak mi do jutra nie przejdzie to zadzwonie do niego i powiem co i jak.

no dzięki za odpowiedz...:) my cały czas chodzimy z twardym brzucholem:( nie dość że zostałam w domu i nie szłam juz do pracy żeby nie pogarszać sprawy to jeszcze gorzej jest niż było:( muszę iść do sklepu a nie dość że pada cały czas to jeszcze muszę iść pieszo a boje się troche z tym moim brzuszkiem bo lekarz mówił żeby wypoczywać i leżeć:( a mała wogóle nie śpi bo wierci się od rana:-( jak mi do jutra nie przejdzie to zadzwonie do niego i powiem co i jak.
Magda tez mialam twardy brzucho jak do pracy chodzilam... teraz nareszcie jestem w domu i jest lepiej ale nie moge sie przepracowywac... tzn. w srodku dnia trzeba ok 2-3 godzinki polezec... do sklepu sama nie wychodze... bo jednak w glowie mi sie czesto kreci....
ja bym posluchala lekarza i lezala jak najwiecej... jak mialam najwieksze problemy to zdarzalao sie ze tylko wstawalam na 4 godziny dziennie... ale przeszlo.... sprobuj tez i mam nadzieje ze przejdzie :tak:

magda ja bire mgb6 3x dziennie i do tego fenoterol na skurcze więc podobny do twojej luteiny. Przez najbliższy tydzień to najlepiej leż jak najwięcej i raczej wszelkie zakupy zostaw mężowi. Ja wstawałam tylko na siku, a tak to leżeć, nawet siedzieć się nie powinno. Po tygodniu już zaczęłam wstawać i chodzić. A brzuszek masz ciągle twardy czy tylko jak chodzisz?? i czy brzuszek twrdnieje i puszcza czy ciągle jest twardy??

reklama
magda ja bire mgb6 3x dziennie i do tego fenoterol na skurcze więc podobny do twojej luteiny. Przez najbliższy tydzień to najlepiej leż jak najwięcej i raczej wszelkie zakupy zostaw mężowi. Ja wstawałam tylko na siku, a tak to leżeć, nawet siedzieć się nie powinno. Po tygodniu już zaczęłam wstawać i chodzić. A brzuszek masz ciągle twardy czy tylko jak chodzisz?? i czy brzuszek twrdnieje i puszcza czy ciągle jest twardy??

No dzisiaj to właśnie cały czas twardy i do tego kregoslup zaczal bolec:( istna masakra:( czy siedze, czy leże czy stoje brzuszek twardy, mała strasznie sie napina, przynajmniej tak to odczuwam:( a zanim zaczelam brac ta luteine to też twardniał ale tylko przy chodzeniu

Do góry