reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

z tego co czytam to chyba też miałam anemię....:sorry2: bo nagle mi przysłali kartkę ze szpitala że mam brać żelazo bo coś tam i coś tam... więc chyba o to im chodziło...
Mi moja gin ostatnio powiedziala, aby oprocz witamin brac nadal kwas foliowy(nawet jesli jest w witaminach)bo on pomaga przyswoic zelazo:) ale nie kazala mi barac zelaza odpowiednia tylko dieta, dieta i dieta! Ale i tak biore bo morfologie mam slaba.
ja też cały czas biorę witaminy włącznie z kwasem foliowym i żelazem... czyli po 3 tabletki dziennie...

reklama
Znalazłam swoje wyniki masakra..
RBC 3,26 a norma to min 4,20
HGB 9,7 -II- min 12,0
HCT 28,1 -II- min 37,0

17 listopada idę na OCT miałyście już ???

ja nie miałam... albo nie wiem;-)
bo u nas informują dopiero o czymś jak się ma złe wyniki a tak to nie mówi się co się bada...
tylko o HIV pytali bo tu na to badanie trzeba zgodę wyrazić

ja nie miałam... albo nie wiem;-)
bo u nas informują dopiero o czymś jak się ma złe wyniki a tak to nie mówi się co się bada...
tylko o HIV pytali bo tu na to badanie trzeba zgodę wyrazić
Pijesz 50 ml glukozy( najleiej z sokiem z cytryny) na czczo, pobierają Ci krew i za godzine powtórka.Ma to wykryć ewentualnie cukrzycę.

aaa to nie wiedziąłam że ten skrót to na glukozę....
nom będę podobno mieć glukozę bo kilka lat temu na stałe do IE wprowadzili
ale jeszcze nie miałam może teraz w sierpniu na wizycie bo w październiku to już raczej za późno....:sorry2:zobaczymy....

Bo to jakoś po 20 tc ciąży się wykonuje własnie. Kolezanka mi mówiła że sie porzygać można jak nie masz tej cytryny :-D, że to takie słodkie diabelstwo

O widzę, że wrócił słodki temat :-)
Nawet mi o tym badaniu nie przypominajcie! Ja już odliczam do kolejnej krzywej cukrowej - jeszcze 6 tygodni ;-)

reklama
Do góry