reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chrzciny

My tez jeszcze przed. Chrzciny juz zamowione na 30 lipca o 14tej. Bedzie dwoje dzieci do chrztu. Tutaj nie chrzcza na mszy ale jest to osobna uroczystosc. 11 lipca jedziemy na indywidualne nauki do ksiedza ;) Chrzestnym bedzie moj brat tyle ze go nie bedzie fizycznie przy chrzcie. Nawet mieli secjalna rubryke w dokumentach do chrztu na taki wypadek, fajnie bo wczesniej sie martwilam ze moze byc problem.
Teraz sie martwie zeby mi Patryk z ubranka nie wyrosl. Musze mu jeszcze kupic buciki i skarpetki. No i sama sie jakos ubrac ::)

reklama
my też jeszcze przed chrzcinami. czekamy na moją siostre, która ma być chrzestną. wraca dopiero 20 sierpnia i chyba ochrzcimy Karoę w 5 rocznicę ślubu :)

No i witam panie. Dopiero teraz ochłonełam i znalazłam troche czasu by popisać. I tak Kamil był bardzo grzeczny pomimo faktu ze była to pora jego snu a nie spał wogóle. Psuły spokój jedynie organy - widocznie nie podobało mu się jak organista gra bo od razu była podkowa - czyli raczej często no i 5 minutowy płacz który na szczęście udało się okiełznać. Po za tym gęba była od ucha do ucha roześmiana i podobał mu sie aparat fotograficzny pana fotografa. :) ładnie Kamil pozował do zdjęć idziemy jutro wybierać - niczym jak do ślubu :) hehehe. I na tym koniec miłych akcentów. Totalnie wku...iła mnie teściowa z bratową. Dodam że obydwie mają na imie michalina i sie zaprzyjaźniły bo miały co obgadywać. niewiem ale mam alergie na michaliny. I tu przepraszam wszystkie Michaśki jeśli na bb są takie ale po prostu nie mam do michalin szczęścia. Zaczęło się od tego że Kamil robi kupe raz na dwa- trzy dni. nie pręży sie idzi kupa łatwo jest ładnej konsystencji z grudkami mleka i ma ładny kolor. No i bratowa stwierdziła że musi robić kupe częściej tj kilka na dzień. Rozmawiałam wcześniej z pediatra która stwierdziła że może nie robić nawet 7 dni byle by kupka była ok i sie nie męczył. kazała mi bratowa zmienić pediatre bo chodze do jakiejś głupiej i tu ceytuje baby. Teściowa wcześniej przynisła dwie paczki chusteczek do pupy - ucieszyłam sie i stwierdiłam że na długo starczą bo kalim żadko kupku robi. Na to ona że ma wyjątkowego wnuka. No i sie zbratały że źle dziecko wychowuje że będzie miał problemy z trawieniem, że chory no i takie tam. oczywiście za plecami bo to słyszała moja mama i całe szczęście bo gdybym o tym słyszała wczoraj to bym chyba zabiła. Kamil ostatnio mało je tzn 8 razy dziennie od 60 - 100 max mll. prybiera około 300 g na dwa tygodnie i stwierdziły że źle karmie że chory praez tą kupe nie je. itd. Dodam jeszcze że ta franca teściowa z moimi rodzicvami sa na pan pani a z bratowa na ty.!!!! Mamie mojej było strasznie przykro jak usłyszała jak bratowa do teściowej i teścia przez ty leci a moi rodzice to co ...ufoki chyba. NO i dziś braciszek zadzwonił w połowie programu tracy że mamy oglądać. i potem zadzwonił z teorią żę : Kamil nie może spać ze mną w łóżku, że tak sie nie robi - program był o dziecku które cały czas płakało- Kamil cały czas sie śmieje. Zrobił wykład mężowi i kazał wprowadzić niowe smaki- tzn zmienić mleko bo oni tak zreobili dodam 20 lat temu. paza tym starszą curke zostawiali samą po kąpieli jak usnęła to wychodzili z domu do sąsiadów, Ona w momencie zamykania drzwi wejściowych stawała na nogi i płakała. Posikana bo wtedy te\try były i wystraszona. Wiem bo miałam wtedy 6lat i pamiętam jak to było. ja nie umiałam sie nią zająć. a spędzałam u brata ferie. i dziecko mioało lęki koszmary senne no i sie moczyła i tacy ludzie bęą mnie pouczać jak mam dziecko wychowywać. KUr..a

agawa toż to horror jakiś, nie słuchaj tych chorych teorii i się nimi nie przejmuj! jesteś świetną mamą dla Kamila i chwała, że to Ty nią jesteś a nie któraś z tych chorych bab....no poprostu brak słów

Dzięki fionka. Całe szczęście że jest bb nie wioem co bym bez was zrobiła. Moge sie wyżalić i dzięki bogu teściowa wyjeżdża do londynu jutro - dziś sie nie pojawiła i dobrze bo bym ją zatłukła. Jak ja francy nienawidze. A bratowa szkoda słów. Nie wiem moja babcia też była Michalina i normalna to ona też nie była co jest z tym imieniem nie tak ??

azik pisze:
nie ma lepszych mam niż my - a oni niech sobie gadają

agawa, trzymaj się
staram sie tak sobie tłumaczyć. postaram sie wytrzymać. Nie wiem jak zacisne zęby jak zwykle iiiiiiiii

reklama
Ja akurat nie znam żadnej Michaliny;D

wiem, wiem jak to jest jak Cię chcą uszczęśliwiać na siłe i mówić co trzeba robić ::)
a opinie teściowej i bratowej  porażka
sama dobrze wiesz co robić, swietnie sobie radzisz więc olej je!!

Do góry