• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

krem na odparzenia mam sudocrem i bepanthen zobacze ktory bedzie lepiej im sluzyl. ja osobiscie wolalam uzywac oliwki zamiast kremu do twarzy. robilam oliwka po kapieli, i jak widzialam,ze malutka ma sucha skore to wtedy smarowalam jej ta oliwka, ona nie jest zbyt tlusta i dobrze sie wchlania, no i skorka mieciutka ze ahhh ;) jak polecimy na swita do pl to napewno sobie przywioze zapas tych kosmetykow ;)

reklama
no musisz sama wyprobowac, ktore sa dobre dla Twoich maluszkow ;) ja uzywalam Oliatum przez jakis czas, jak mala miala problemy ze skorka i jest swietny, z emolium mialam krem do twarzy i sama go nawet urzywalam :-D moja Julka dostawala zaraz wysypki po pudrach wiec to u nas odpadalo ;)

Milena ja uzywalam na odparzenia sudocrem i uwazalam ze jest super.A niedawno kupilam w bootsie nowa masc.Rewelacja!! Sudocrem poszedl precz bo ta masc szybciutko leczy.Dam ci jutro nazwe moze tez u was jest?
Warto wybrobowac:-) A tak wogole to ja nie smaruje dziewczynom pup niczym i skora super.Odparzyly sie raz jak mialy biegunke.A tak pupka wolna od zasypek,kremow i oddycha i jest w idealnym stanie:-)

gastone ja też jestem przeciwna smarowaniu pup codziennie sudokremem czy innymi....poprostu jak coś będzie się działo...albo zapobiegawczo co drugi-trzeci dzień.... nawet nie jestem za tym żeby oliwką smarować całe dziecko po kąpieli....bo zatyka się pory... dlatego wolę używać emolium do kąpieli....ale oczywiście to moje zdanie.... a w praniu może wyjdzie jeszcze inaczej...

jak tam mamuśki dzisiaj się czujecie?? mnie coś dzisiaj mdli i mam duszności....

Też uważam że sudocrem jest dobry i nawet używałam go na początku, ale teraz to krem z nivea a jak mają zaczerwnienione pupki po kupkach zębowych albo antybiotykach to posmarowałam alantanem plus i duzo lepiej i szybciej sie goiło (przynajmniej u nas).
A do kąpieli na początku był oilatum a teraz płyn z nivea a po kapieli balsam z nivea bo mają zwłaszcza na nóżkach suchą skóre.

gastone daj znac jaki to krem... chetnie wyprobujemy ;) ja smarowalam Julce suducorem/bepanthen na noc albo zapobiegawczo przy antybiotykoterapii... pozniej tak jak mowicie jak cos sie dzialo... jednak dobrze jest miec je pod reka ;) sudocrem tez dobrze dzialal np na ukaszenia komara-jak bardzo swedzialo itp...
ja dopiero sie obudzilam :-D chociaz raz sie wyspalam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry