reklama

Ciąża bliźniacza

MAMUŚKI!! WSTAWAĆ...SZKODA DNIA...:P

u mnie brzydka pogoda a od 7 już mnie zaprzęgli do roboty....:P robiłam jakieś tabele w exelu dla siostry...bleeeee....

jak się czujecie??

reklama
Cześć Mamuśki :) ale tu dzisiaj cisza,

ja dopiero skończyłam śniadanko, nie zapeszając śpię coraz lepiej:)
A samopoczucie nie narzekam:) za oknem jak na razie też całkiem przyjemnie więc ok.
Rabbit a Ty dajesz się tak wykorzystywać i to od 7 rano??? Ta Twoja siostra to sumienia nie ma:(
oby samopoczucie się polepszyło:)

Ewa podziwiam:szok::szok::szok::szok:!!! ja nie dałabym rady kondycyjnie, posiedzieć owszem ale tyle chodzić:no::no::no::no: to już nie dla mnie:)

hey mamusie:)
ja dumnie mogę stwierdzić że wreszcie spakowałam torby:) i całe szczęście bo okazało się że musiałam sie 2 razy przepakowywać,
jak ledwo co upchałam torbe dzieciaków to olśniło mnie że przecież w szpitalu nie ma szaf i gdzie ja to wypakuje a oczywiście spakowałam na zasadzie aby się zmieściło bez żadnej kolejności co będę najpierw wyciągać etc, więc musiałam wypakować i ponowne pakowanko już z przemyśleniem co i jak:) ufff poza tym nie wiedziałam ze 2 paczki podpasek porodowych i wkładki laktacyjne zajmą mi pół torby???

a jak u Was?
ja bym poszła chętnie na basen lepiej nad morze, później na rower a potem w nocy:),,,, oj pomarzyć to sobie można.....

karola super brzuszek, nie wygladasz na podwójną mamuśke:-D.
Ewa podziwiam!! ja sie mecze jak musze wyjsc do lekarza a co dopiero taka wyprawa.

U mnie dzisiaj nudno i małe strasznie napinaja mi brzucho, normalnie czuje jakby mi ktos kamieni naładował a jak dotykam to skubane uciekaja. Jutro usg, mam nadzieje ze malutka podgoniła siostre.

Ja nie moge sie nadziwić, ze macie zachcianki, mi sie nie chce jesc nic,nie mam zachcianek, wrecz czasami zmuszam sie do jedzenia.

Ostatnia edycja:
hej mamusie:)

Karola:odnośnie glukozy to mi nawet smakowała...kazali mi ograniczyć maksymalnie słodycze na dwa dni przed badaniem więc wypiłam ją ze smakiem...
Co do dolegliwości to zaczynam mieć zadyszki i ogólnie odczuwam wyraźny spadek formy.Puls czasem mi szleje i nic nie robiąc notuję 110 naprzykład wczoraj siedząc na kanapie.W pierwszej ciąży po wyjściu z łazienki dochodził do 160 ale wtedy jeszcze miałam mega nadciśnienie a teraz z ciśnieniem mam spokój.Ogólnie mam lenia ostatnio i szukam usprawiedliwienia na moje nic mi się nie chce...a dziś dopiero stuknął 26 tydzień,cóż dalej mnie czeka?...

Mamy już imiona dla naszych dzieciaczków,tzn tak na 90%,bo ja jestem zdecydowama ale mąż często zmienia zdanie,więc raczej zdecydujemy się ma Amelia i Maksymilian:)

A tak z innej beczki;doradzcie mi jakiś wózek.POtrzebuję taki jeden za drugim bo mam wąskie drzwi do piwnicy a tam będę wózek zostawiała(mieszkam na 4p. bez windy)acha i mam jeszcze 1,5-rocznego brząca który narazie też z wózka korzysta wiec myślałą o takim z dwiema gondolkami i 2 spacerówkami ale z możliwością zamontowania tylko jednej gondoli dla jednego bliźniaka,w spacerówce jeździłby narazie mój starszy synek,a drugiego bliźniaka nosiłabym w nosidle...ewentualnie będę zmianiać bliżniaki żeby żadnego nie wychłodzić...no Starszego nie dam rady nosić bo waży 14 kg i coprawda wciaż go nosze np po schodach ale na rękach na spacer to już nie wydole z pewnością...Nie no załamana jestem jak sobie o tym pomyślę,ale przecież jakoś muszę dać radę zwłaszcza że na żadną pomoc liczyć nie mogę...doradzcie jakiś model wózka:)myślałam o jakimś używanym ABC design ale opinie na jego temat są raczej kiepskie...Macie już wózki?

agaa33 co do wózka to może nie za duzo pomoge ale moze Jane? taki jak ma rabbit?
a co do Twojego synka to widziałam takie podesty nie wiem jak to nazwac co montuje się pomiędzy kółkami tam gdzie stoisz i pchasz wózek a malec na tym sobie stoi i nie musi chodzić a Ty w sumie pchasz 3 dzieci - tylko nie wiem czy to dobre rozwiązanie pewno dla 2 latka wtedy albo inna opcja wózek dla 3?

kasiek808 trzymam kciuki za usg, daj znać co i jak, kiedy miałaś ostatnie robione z wagą 2 tyg temu? może nie masz apetytu bo cały czas leżysz? to też tak może być człowiek mimo wszystko robi się apatyczny

myślałam o jakimś używanym ABC design ale opinie na jego temat są raczej kiepskie
Agaa33 ja miałam zooma i byłam bardzo zadowolona zresztą na forum jest więcej mam z takimi odczuciami. Na początku jeśli dzieci będą maleńkie (oczywiście życzę ci dużych) mogą leżeć razem w jednej gondoli. Takie rozwiązanie nie będzie na długo bo bardzo szybko urosną i będzie lipa. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to taka dostawka jak karola pisała, bo noszenie jednego dziecka w nosidełku wiąże się z niebezpieczeństwem że dzidzia się przyzwyczai do noszenia a to przy bliźniakach nie ciekawa perspektywa. Powodzenia

aga super imoina wybraliscie ;) co do wozka na temat zooma sie nie wypowiem bo nawet go nie dotknelam w zyciu wiec nie fair jest sie o nim mi wypowiadac, natomiast my kupilismy britax b-dual purple i jestem bardzo zadowolona-mozna go tez uzywac jako pojedynczy wozek, jakie jeszcze mi sie podobaly to iCandy peach i jane twin duo- 3 kolowy lub 4-kolowy, no i Jogger city select ale z nim moze byc trudno zeby go dostac w PL. pozdrawiam. :-)

Hej mamuski, ja wczoraj zdychałam..wszystko takie rozpulchnone miałam i macice jak kamien..ale dzis juz lepiej :).
karola2112 wyglądzasz na serio super i tylko 10kg wiecej..wow!
kasiek808 mam wyniki d-dimerów i spadły o 300 w dół czyli clexane działa, niech mnie teraz cmokną w szpitalu i tak bede brała :).
Kochane ja jak zwykle sto pytan do :zawstydzona/y:..a co z waszym dżigi-dżigi podczas ciąży?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry