reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Noo właśnie się zastanawiam nad rozmiarem 56... tylko nasze dzieciątka już są dosyć duże... A mój mąż należy do wysokich osób... kurde... jestem w kropce!
Współczuje z tym przeziębieniem... mnie też jeszcze troszkę męczy, ale nie jest tak źle... biorę rutinoscorbin, oscilococcinum (właśnie teraz rano wzięłam ostatnią dawkę) i kupiłam sobie syropek specjalnie dla kobiet w ciąży *spam*, który działa na odporoność... jest na naturalnych składnikach... zadowolona z niego jestem... jedyny minus to to że jest baaaaardzo słodki!!
madzia a kto ci przepisal rutinoscorbin w ciazy? tego nie wolno kobietom w ciazy.

reklama
Magda - z sikaniem to jest u mnie tak ze wstaje 2 razy w nocy. i to raczej sie rzadko zmienia. Juz pomalu mam dosyc spania i tych nocnych wojarzy. Jak nie siku to zdretwiale rece, jak nie rece to sie ulozyc nie moge. W kolko przekladam sie z boku na bok. Za kazdym razem budze sie. Maluchom chyba nie podoba sie ze w ogole spie. Czasem w nocy budze sie bo mnie tak nawalaja :-). Rano wstaje zupelnie nie wyspana i ciesze ze ten nocny koszmar sie skonczyl. W sumie to w dzien chyba bardziej wypoczywam niz w nocy :tak:. Kombinezony kupilam w Tesco. Sa takie pluszowe, takze maluchy beda wygladaly jak dwa niedziwiadki ;-) Nie maja niestety miejsca na przeciagniecie pasow, ale za to bardzo mi sie podobaja:-)
Pauli - ja tez jem rutinoscorbin. Przepisal mi go moj gin i mowil ze moge go jesc w ciazy.

mi gin zabronil, pozwolil wit. C, internista tez sprawdzal w jakiejs encyklopedii leków i jakas rutyna czy cos tam zawarta w rutinoscorbinie przenika przez lozysko do dzidziusiow i bylo napisane, ze kobiety w ciazy nie moga wiec mi to odradzila. nie bede sie madrzyc, kazdy lekarz wie co robi.

za to co do spania zgadzam sie w pelni;) noc to dla mnie koszmar. na wieczor zgaga , ktora tak pali ze usnac sie nie da. rece mi dretwieja palce bola masakrycznie, ze pudelka z tabletkami nie moge otworzyc. nogi mnie denerwuja nie wiem czemu;) teraz doszly do tego sny, a to ze mi wody odchodza, a to, ze sie dzieci urodzily i moja mama sobie je wziela nie ja, albo ze noworodki normalnie do mnie mowia " nakrm mnie bo glodna jestem". nie smiejcie sie, ale to tragedia. w ogole pozycje odpowiednia do zasniecia znajduje dopiero kolo 1 30 w nocy a klade sie po 22;) koszmar

Pauli - mam nadzieje, ze moj gin wie co robi odnosnie tabletek rutinoscorbin. Troche sie wystraszylam po tym co napisalas, ale ja i tak jutro odstawiam go wiec duzo mi nie zostalo (na szczescie).
Sorki, ale jak czytalam Twojego posta to w momencie gdzie napislas "nie smiejscie sie" to juz bylam na maxa rozbawiona. Mi dzisiaj sie snilo, ze maz mnie zdradza z moja siostra ;-) Tak jak zawsze czekalam na wieczor by sie spokojnie polozyc do lozka tak teraz czekam az sie zacznie robic jasno zeby juz w koncu wstac.

ja mam nadzieje, ze z tymi snami to nie ja jedna jestem i nie stanowie wyjatku. wolalabym, zeby snilo mi sie ze jakiegos ubranka dziecku nie kupilam, a nie ze kaze sie nakarmic. te sny mnie wykanczaja wcale nie budze sie wyspana.

Ale się naśmiałam czytając Wasze sny:-)mi to same koszmary się śnia:szok:

Moniora zdróweczka- dużo herbaty z miodem i cytrynką pij

Ja kombinezonik dla maluszków kupiłam z H&M rozmiar 56, takie misiowate- nie zagrube. Ale termin mam na marzec więc pewnie chłopcy parę razy je tylko ząłożą. Kupiłam na allegro- babka sprzedawała po swoich bliźniakach

Dzisiaj weszłam na wagę i załamka 20 kg na plusie, w brzuchu obwód 108. Ale strasznie puchnę- czy tez tak macie???

Ewka - nie zalamuj sie :-) Ja mam w obwodzie (pepek) 118 !!! niezle co? mnie zamurowalo jak to zobaczylam, po przeczytaniu Waszych wymiarow. no ale co tam. Nigdy nie nalezalam do tych najszczuplejszych ;-)

u mnie stanelo na 95 cm w obwodzie ale widze, ze brzuch juz mi nie idzie do przodu tylko rozjezdza sie na boki to chyba dlatego, nagle mnie tak rozlalo. wczoraj jak wstalam po nocy to w ogole ksztaltem niczego nie przypominal:) prawa strona plaska lewa jakas rozlana mialam ubaw. mi puchna dlonie masakrycznie, tak ze mnie bola cale palce jak juz wczesniej pisalam. na wieczor normalnie mocze je w chlodnej wodzie. ja do tego jeszcze sie nie ruszam to juz w ogole mam przerabane.

reklama
Zapomnialam napisac o ochuliznie. Jak jestem w domu i robie malo co, to wszystko jest ok, ale wystarczy pojechac gdzies na odwiedziny albo do sklepu i wszystko sie powieksza ;-) tzn. dlonie i stopy. Wczoraj bylismy u znajomych i wszystko bylo ok, ale juz pod wieczor ciezko bylo palce "zwinac" w piesc. Tak jakbym miala jakies grube twarde rekawice. Z ubieraniem butow bylo podobnie. Buty niby wygodne, ale pod wieczor ciezko bylo w nie wlozyc noge. Stopa spuchła mi najbardziej na podbiciu. W butach czulam sie tak jakbym miala obandazowane stopy bandazem elastycznym ;-)

Do góry