reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc! Niestety raczej nie czuje sie skaracajacej szyjki; malo tego u mnie nie bylo to nawet wyczuwalne w badaniu ginekologicznym !!! Gon lekarza co jakis czas, zeby robil Ci USG szyjki, zeby pozniej nie bylo zdziwienia;/ U mnie szyjka byla twarda, a otwieralo sie ujscie wewnetrzne, czyli najgorsze, co moze byc. Jedyne co zwrocilo moja uwage i dzieki czemu zrobil mi usg szyjki, bylo to, ze zaczelo puchnac mi spojenie lonowe:szok: No i sie okazalo, ze szyjka ma okolo 2 cm:eek: a w poprzedniej ciazy nie bylo zadnych objawow i tez sie skracala:eek:

W środę przyszłą mam usg i dr mi zrobi, odkąd zaczął rosnąc brzuch mam obawy bo niby dobrze się czuję itd ale tam na dole nigdy nic nie wiadomo. A to badanie szyjki przez usg robi się dopochwowo czy przez brzuch?
Fajnie, że Jesteś juz na tym etapie, pewnie w domku większość rzeczy przygotowana i czeka na Maluchy, my sie dopiero zbieramy z remontem ehhh:-)

reklama
witam :) byłam na izbie przyjeć no i ak można było się spdoziewać zostałam na obserwacji, bóle brzucha okazały się jelitowe ale wyszły mi złe wyniki za wysokie CRP - krew no i antybiotyk i zwalczanie - dzisiaj już było o połowe niże więc wypuścili mnie do domku z czeo się bardzo cieszę ;) no i grunt że bąble rozwijają się prawidłowo i różnica między nimi to jeden dzień :) super cieszę się bardzo :)

Niuleczka szyjke bada sie przez USG dopochwowe

Agucha
no widzisz nie ma tego zlego... Przynajmniej infekcja zdiagnozowana, a mama zrelaksowana, bo juz wie, co i jak;) Super, ze z bobasami wszystko ok!

Moniek wlasnie, a nawet dluzej!! Tego wszystkim nam zycze!! Ja bym byla megazadowolona, gdybym dotrwala do 36 tygodnia, Ale juz jestem troche spokojniejsza... Musze dac rade!! To "tylko" 3 tygodnie:happy:

Dziewczyny Mam taki dylemat.Od jakiegoś czasu mocno krwawią mi dziąsła np podczas mycia zębów,lub nawet gdy jem np jabłko czy marchew.Tak samo krew pojawia się w nosie.Tzn nie leje mi się z nosa,ale gdy nos oczyszczam chusteczką,a zwłaszcza rano mam skrzepki krwi.:-(Czy któraś z Was miała może coś podobnego?

volka to mnie pocieszyłaś trochę,że to nic takiego.W pierwszej ciąży nic takiego mi się nie robiło.Teraz w sumie wyniki mam dobre,biorę regularnie witaminy,więc się zastanawiałam skąd te krwawienia z dziąseł i nosa.

Agata wszystkiego dobrego,trzymamy za Was mocno kciuki,niech kruszynki rosną szybciutko i wracają do mamusi

Dzisiaj robiłam resztę zakupów,macie racje im wcześniej zrobi się wyprawke tym lepiej,przez chwile myślałam że urodzę w sklepie:tak:

Dziewczyny jestem po i uff czuję ulgę,z maluchami wszystko ok,rosna jak na drożdżach:-D Z szyjką wszystko w porządku,nie skraca się i nie rozwiera-3cm-lekarz powiedział że bardzo dobry wynik i oby tak dalej.

Agucha ciesze się że u Ciebie w porządku i że to tylko dolegliwości jelitowe.

Lilly tez mam problem z krwawiącymi dziąsłami i w dodatku krew z nosa praktycznie codziennie ale myśle że to w okresie ciązy jest większe ukrwienie i bardziej kruche naczynka.

Anuska super wiesci! Tak trzymać!:happy:

Donka mnie to rito tito, bo ja i tak prawie wszystko zamawiam przez Internet, ale znam ten bol- w 22 tc wybralam sie do duzego centrum handlowego, po 1,5h wszystko w dole, lacznie z nogami mnie tak bolalo, ze myslalam, ze beda mnie na lektyce wynosic do auta:D Zakupy udabe? Wszystko juz skompletowane? My nie mamy butelek, laktatora, ale w sumie jeszcze nie wiem, jak bede karmic, wiec na razie odpuszczam... Wozek macie juz wybrany?

Lily mi tez krwawia dziasla, za kazdym razem jak szczotkuje zeby;/

reklama
Yummy już wszystko mam i mogę się pakować konkretnie do szpitala.Myślałam jeszcze o zakupie podgrzewacza do butelek.
Wózek mamy już zaklepany,używany jeden obok drugiego,ale odbieramy dopiero marzec-jak się ociepli,bo w domu za bardzo nie ma miejsca na taką landarę:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry