reklama

Ciąża bliźniacza

Gdybym miała singielka wbrzuchu na pewno SN bym chciała, jednak ze względu na dobro dzieci przemęczę się z CC, boję się, że drugie dziecko będzie niedotlenione i coś sie stanie, tymbardziej, że nigdy nie rodziłam, a najgorsza opcja to SN i CC w jednym porodzie to już meksyk...

Gratuluję Ci porodu SN, masz racje, nie dość, że dupa Ciebie rozpiera to podziw w oczach innych (w tym nas) jest wielki:-)

Niuleczka masz rację...ja też mam nadzieję na cc,trudno,swoje przemęcze póxniej,choć większość moich znajomych miały cc i szybciej do siebie dochodziły niż dziewczyny na sali po sn.

reklama
natt - no ja się nie dziwię, ze pękałas i pękasz z dumy. To Jest Wyczyn!Spóźnione gratulacje. Ja tak juz pisałam generalnie podchodze tak jak Ty, przemeczyc sie, ale po jest szybciej i latwiej dojsc do siebie, ale oczywiscie wszystko zalezy od Dzieciatek. Z drugiej strony tak jak pisze niuleczka, jakby miało byc 2 w 1 czyli sn i cc to już w ogóle masakra i tez się tego boję. No ale mamy jeszcze troche czasu:-)
To ja się powoli żegnam i zmykam. Dobranoc Kobietki:-)

ja miałam cc - myślę że w miarę szybko doszłam do siebie :-) niestety mój urok jest taki że robi mi sie bliznowiec - to było do przewidzenia bo mam już bliznowca na brzuchu po wyrostku, ale jakbym miała ponownie rodzić to pewnie wolałabym cc bo już wiem co i jak w przeciwieństwie do sn :-)

dziewczyny i nie załamcie się po porodzie jeśli nagle na drugi dzień zobaczycie flak brzuszny, galaretkę zamiast brzucha i mega rozstępy - to wszystko powoli się będzie wciągać a jak poćwiczycie to pewnie zniknie :-)

Cześć dziewczyny:) Mam pytanko...czy którąś z Was bolały żebra ,ale tak wysoko,dokładnie pod piersiami? Od kilku dni mnie bolą,jak śpię na lewym boku to mam mega ból pod lewą piersią i odwrotnie...i zastanawiam sie od czego to jest,przecież dzieci nie sa aż tak wysoko w tym tyg ciąży.

O kochana to byla moja zmora bol zeber. Poprostu dzidzius sie rozpycha i boli, ja bralam nawet na to leki przeciwbolowe ale nic nie pomagaly, jak dzidzius odwrocil sie glowa w dol przeszlo :) i tez mnie zaczelo gdzies kolo 23 tyg bolec

dziewczyny a co myslicie zeby juz smarowac brzuszek kremem na rozstepy takim dla kobiet ciezarnych?
ja jestem szczupla i skóra napewno sie mocno rozciagnie
oczywiscie nie jest to najwazniejsze bo zdrowie dzidziulek sie teraz liczy
ale czy te kremy cos dadzą?

Witam dwie nowe mamusie:-)

Mati widzę że idziemy równo z wagą ja waże 54kg przy wzroście 165 właśnie:tak:I ogólnie to też z wyglądu chudzielec hihi A co do rozstępów to ja od 3miesiąca smarowałam się oliwką dla kobiet w ciąży a teraz dwoma kremami-Gerber i Pharmaceris i gorąco polecam bo są świetne:tak:

Gratuluje udanych wizyt;-)
donka powodzenia w spitalu, u ciebie to już końcówka-zazdroszcze:tak:

tolive super że dzieciaczki rosną:-)brzuszek pierwsza klasa i też szczuplutka jesteś!I wydaje mi sie ze masz dość wysoko brzuch ja mam o wiele niżej:dry:Jaki masz wzrost i wage?

nati zazdroszcze porodu sn.Ja zawsze chciałam urodzić sn choc jedno dziecko!Córkę rodzilam przez cc dlatego że łóżysko się odklejało:szok:Długo czekaliśmy z decyzją o kolejnym dziecku po podobno im większy odstę tym większe szanse na kolejny poród sn a tu klops-bliźniaki i zapowiedź lekarza że nie obejdzie się bez ciecia!

tolive super że dzieciaczki rosną:-)brzuszek pierwsza klasa i też szczuplutka jesteś!I wydaje mi sie ze masz dość wysoko brzuch ja mam o wiele niżej:dry:Jaki masz wzrost i wage?

Ja mam bardzo wysoko brzuch - takie ułożenie, pewnie ma na to wpływ też moja figura.
Ja zaczynałam od 60kg przy 167cm wzrostu, teraz ważę ok. 66kg
Jem tak jak wcześniej, a do 20 tygodnia w ogóle nic nie przytyłam (mdłości, waga zjechała o 2 kg w stosunku do wyjściowej).

anuśka25
no moze rowno z wagą ale ty jestes juz 21 tydzien:-)
waga super pozazdroscic niewiem jak u ciebie ale ja mam jeszcze mdlosci choc to juz 16 tydzien
a jak czessto odwiedzasz gin?
ja raz w miesiacu i bardzo bym chciala czesciej bo jestem wiecznie niespokojna choc lekarka mówi ze wszystko ok i nie ma potrzeby jak narazie :-)

reklama
toliveistodie
user-online.png

zazdroszcze dwóch dziewczynek
moja tesciowa mówi ze u mnie jak nic bedą tez dziewuszki bo odrzucilo mnie od miesa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry