reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny, teraz magluje foteliki samochodowe, bo jutro mamy nowe auto kupowac. Mam dwa foteliki od rodziny, jeden z isofixem, drugi bez. Uzywa ktoras z was tych bez isofixow? i dajecie rade, nie wkurzaja was? Naprawde wolalabym tyle kasy nie wydawac na nowe, ale sama nie wiem jak sie w tym polapac.

reklama
MATI-ja tez bylam zdziwiona,ze tyle urosly ale w tym okresie przybieraja bardzo szybko.zobaczysz,ze twoje tez beda duze.u mnie chlopiec przybral ok.600 g a dziewczynka ok.450g przez 3 tyg.takze twoje beda wieksze.
ANKOS-ja wiem,ze nie powinnam sie sugerowac cudzymi dolegliwosciami ale taka jest ze mnie panikara :szok:

wiolka super że maluchy już takie duże:szok: kurcze ciekawe ile te moje okruchy ważą...:confused: uspokoiłaś mnie trochę że to te więzadła, znaczy że to normalne w tym okresie:-)

cailina ja nawet nie wiem co to jest ten isofix:szok: mam jeden fotelik od siostry z jane a drugi muszę dokupić albo od bratowej wezmę ale ona taki strasznie stary ma i wygląda mało bezpiecznie.
mati wiolka ma rację teraz dzieci dopiero mają kopa i rosną strasznie szybko. moje w 28 tyg ważyły po 1110g i 1130g a teraz w 31 - 1700g i 2000g. także sama zobaczysz jakie duże już będą!!!

doczytałam co to isofix :-) a więc nie mam takiego bajeru w samochodzie. niestety

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny,już lepiej się czuję,wzięłam no-spę,potem poszła kolejna seria fenka i na razie ok ufff a już miałam stracha:szok:

Dorocik wielkie gratulacje;-) Piękna waga dzieciaczków.Też się boję powrotu do domu z maluchami...nawet dziś o tym myślałam jak to bedzie bo w końcu już niedługo czeka nas ta wielka rewolucja.Wracaj szybciutko do sił,całuje Twoje kruszyny i jak inne dziewczyny czekam na zdjęcia:tak:

Zapomniałam Wam się pochwalić dziś doszła do mnie paczka z dwiema butelkami Aventa 260,pudełeczka na smoczki uspokajające,2xodcisk gipsowy bobasa-różowy i niebieski,osłonki przeciwsłoneczne z kubusiem puchatkiem na szyby do samochodu,dwie podusie do wózka-w sumie miałam nie kupować,ale jednak się zdecydowałam,Nosefrida w sprayu,gruszka, 4 komorowy pojemnik na mleko w proszku no i dla siebie podkłady i wkłady poporodowe.

wiolu dobre wieści po wizycie,super dzieciaczki rosną i to najważniejsze:-)

mati i co słychać u Lilly?

niuleczko śliczny zgrabny brzusio,mój bardzo spiczasty jest:confused:

donka to czekamy na opinię co do tej 1 kiecki bo naprawdę ładna:tak:

Ostatnia edycja:
a które własciwie następna??? Miki - kciukasy za wizyte..
Cześć dziewczyny Właśnie na którą teraz pora?
no teraz kolej na mnie cały czas czekamy na moje maleństwa w piątek kolejne ktg a w poniedziałek jak jeszcze nie urodze to kładziemy się na oddział i czekamy albo rozwiązujemy jeszcze zobaczymy :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:
Wstawiam Wam mojego mega brzuchola 35tc:-), choc to zdjęcie i tak w pełni nie uwydatnia jego rozmiarów.
Zobacz załącznik 465456
Śliczny domek :tak:
Hej dziewczyny!!! No to my już rozpakowani :)
Gratuluje i zdrówka życze ;-)

Kochane ja po wizycie i troche zmartwiona jestem:-( Jak miałam usg 5 tyg temu to róznica wagowa była 20gr czyli nic, a dzis jest 500gr, jeden wazy 2510g, drugi 2024g. Gin mnie uspokajał że wymiary usg jesli chodzi o bliźniaki często sie mylą, bo cięzko jest je dokładnie zmierzyć, nie wiem czy chciał mnie uspokoić czy to faktycznie prawda:confused:
Obiecał mi za to cc, że cos wymysli - trzymam go za słowo. Szyjka na razie trzyma i powinna wytrzymac jeszcze trochę. Za 12 dni czyli 28 maja mam kolejna wizytę i wtedy dokładny dzień cc ustalony + ponowne usg i jeśli Kubus nie będzie przybierał to rozwiązujemy ciążę ok. 30 maja, jeśli będzie dobrze to cc na 4-6 czerwca (czyli 38tc:szok:)...czyli nic nie wiem na razie na 100%:confused:, pozostaje mi zaplatac nogi i czekac.
Gin dał mi zwolnienie do 06,06 i powiedzial - "daje do 6tego bo juz dłużej na pewno pani w tej ciązy nie będzie.." ale dziwne uczucie.... Mój gin jest sceptykiem jesli chodzi o blixniaki i czasem mi cos walnie az mnie wkurza wtedy, np dzis przy usg mówi do nas "czy wy sobie zdajecie sprawę cobędziecie mieli z tymi bliźniakami?, mój brat ma bliźniaki i obserwuje to na bieżąco, dwa lata wyjęte z zycia...":wściekła/y:
Anuśka - zazdroszczę Ci, że już wszystko wiesz i sobie odliczasz, jak ja będę 28 maja na wizycie o 19tej to Ty już będziesz Mamą:-). Fajne zakupki zrobiłas, muszę pomyślec o tych zasłonkach do auta. Brzuch mnie strasznie swędzi od dwóch dni, obawiam się rozstępów:cool:
Ankos, Wiola - Wasze dzieciolki to wielkoludy:szok:
Lilly - co u Ciebie?

hey! ja bylam dzis u inego gina na wizycie i mnie tylko nastraszyl. ogolnie to moje waza po 300g i ogolnie jest wsio ok. tylko zaczal do mnie gadac jak do uposledzonej. jakis cham. nastraszyl mnie z kazdej strony i stwierdzil, ze skoro ciaza blizniacza to zagrozona;/ a wszystko jest ok. bo sa dwuowodniowe i dwukosmowkowe..
i najlepiej zeby nie jezdzila samochodem i tylko lezala;/ przeciez to tez nie zdrowe

reklama
niuleczka tym usg sę nie sugeruj,bo jest omylne,moje w dniu porodu miały ważyć po 2700g a urodziły się z masą poniżej 2500g,więc Twoje mogą ważyć nawet więcej

Dziewczyny,ale ten czas leci,strasznie szybko wykruszacie się z tego wątku i oczywiście czekamy na Was na tym już dla rozpakowanych
miki,anuśka,niuleczka jeszcze chwila a dzieciaczki będą już przy Was
lilly co u Ciebie słychać,jak samopoczucie?
Tak na marginesie to kiecka już zamówiona,mam nadzieje że szybko dojdzie i jestem ogromnie ciekawa jak wygląda w rzeczywistości
Miłej nocki Wam życzę,lecę lulu póki moje trzy skarby śpią

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry