reklama

Ciąża bliźniacza

No ja też słyszałam że te z Biedronki są dobre aa i z Rossmana no i cena przyzwoita.
Idę się położyć, bo przez ten upał mózg mi się wyłączył i niedobrze się robi.

reklama
Sylha - obyś trafiła na miłe położne, które Ci zawszę doniosą maluchy:) Moja koleżanka urodziła w połowie kwietnia jednego dzidziusia, ale te kilka dni zaraz po cesarce to położne nie przynosiły jej malucha co te 2 godziny, ale jak tylko zaczeła odciągać to mleka było więcej i więcej no i jak już mogła go przystawić, to nie było żadnego problemu.

A Ty Jasmina odpoczywaj:) Ile wlezie. Twój wątek będę monitorować szczególnie, bo pewnie najwięcej mi powiesz o trojaczej ciąży:)

Hej:)

Witam dwie kolejne trojacze mamusie:-)

dziś taki upał że moje maluchy całe upocone :eek: póki co zakładamy tylko body z krótkim rękawkiem.Tak moje maluchy dość duże się urodziły bo synek ważył 3000 a coreczka 2750 a na chwile obecną ważą już po 4500:-D I ja to pisze niuleczka dzieciaczki już coraz bardziej kumate,usmiechają się słodko i coraz mniej śpią,zdarza sie ze co którąś noc mam zupełnie zarwaną:baffled: ale ich piekne uśmieszki wynagradzaja mi wszystko:tak:Niestety synka dopadł jakiś cholerny wirus i ma rewolucje żołądkowe,cały czas robi luźne kupki więc dużo pijemy herbatki i do tego lekarstwa osłonowe na żołądek.

jasmina piekny brzuszek:tak:Ja używam papmersów nie wyobrażam sobie zabawy z tetrą -pranie i prasownie bo dość dużo pieluszek brudzą.

pikka szczypiorku śliczny brzuszek;-)

wiolka na tym etapie ciazy też miałam co jakiś czas bolesny skurcz.

Wspołczuje Wam dziewczyny tych upałów:szok:

anuśka no pięknie ci dzieciaczki przybrały :szok::tak:

wiolka to takie przepowiadające te skurcze będą pewnie... ja tak nie miałam, od razu z grubej rury było, regularnie co 7 min i bolesnie:tak: a wczesniej tylko twardnienie brzucha. Wiele razy słyszałam ze kobiety tak mają przed porodem.

upał koszmarny, ale w domu jestem w stanie go znieść. Ale zważywszy że poród się zbliża wielkimi krokami to na samą myśl o porodzie w takiej temperaturze i pobycie w szpitalu włos mi sie jeży :-(:-(:-( to masakra jakaś... ankos jak ty sobie biedna dajesz radę?:baffled:

Witajcie nowe Mamuusie!
U nas nic nowego,chłopcy ślicznie kopią, na oststnim usg w 22 tyg ważyli prawie tak samo-po niecałe pół kg:-)Niech sobie rosną zdrowe Maluszki kochane :-)
Wybrałam się dzisiaj na pierwsze zakupy ubrankowe,nic ciekawego w sklepach nie było,ubranka drogie,ja nie miałam siły chodzić,ledwo się kulałam...kupiliśmy kilka bodziaków,śpiochów i pajacy w Cocodrillo-akurat była promocja,że przy zakupie 2 rzeczy 3 jest za 1 zł. I domówiłam jeszcze kilka sztul w ich sklepie internetowym. Wydaje mi się,że mają rzeczt dobre gatunkowo. Kupiliśmy rozmia 56.
Poza tym mam anemie,spadło mi żelazo do 6,4 zaczełam brać żelazo w tabletkach. I miałam teest obciążenia glukozą i o dziwo nie mam cukrzycy ciążowej.
Mam ogromny brzuch,116 cm:szok: Ledwo chodze;-)

kropeczka - no to faktycznie cie wysadzilo troszke :-) przynajmniej dzieic miejsce maja. Ja narazie mam brzuch jak przy wzdęciu :-D kolezanka ostatnio stwierdzila ze ona przy jednym miala juz wiekszy niz ja mam przy dwojce ale ogolnie moze nie widac bo ja i tak plaskiego brzucha nigdy nie mialam. Czuje po spodniach ze jest wiekszy.

Dziewczyny powiedzcie mi co z bolami brzucha. Od kilku dni mnie pobolewa ale nie sa to bole jak na @ tylko jakies inne. Nie boli mnie caly czas ale go czuje. Staram sie nie martwic ale przyznam ze troszke mnie to niepokoi. Czy mozliwe ze to sa bole spowodowane rozciaganiem sie macicy?

Anuśka, zazdroszczę, chciałabym już mieć dzieci przy sobie :) No i spore są :) Niech rosną jak na drożdżach :)

Co do tych pampersów...zapewne nigdy nie będzie tak jak sobię ustalę, dzieci same zadecydują co im pasuje a co nie. Więc ja mogę cos sobie zaplanować, a niekoniecznie tak musi byc.

KROPECZKA, faktycznie brzuszek masz spory :) Ale to lepiej dla dzieci, mają gdzie pobrykać :tak:
A co do anemii, nie jesteś sama. To chyba już naturalne w ciąży, że się pojawia.
Katka- zawsze służę pomocą, więc jak będziesz chciała coś konkretnego wiedzieć to pytaj :)
Marcikuk - przy roztastaniu się macicy może pobolewać brzuszek, a to jakiś ucisk może się zrobić. Ale u mnie jak bóle nie przechodzą to zawsze odwiedzam swojego lekarza aby się upewnić czy wszystko jest ok. Ja miałam też straszne bóle bo pojawiły się problemy z załatwianiem.
Aaaa i powiedzcie mi, jaki rozmiar ubranek powinnam kupić dla wcześniaka? Lekarz mówił, że dzieci mogą mieć mniej niż 2 kg, więc będą malutkie. Rozmiar 56 nie będzie za duży?

Ostatnia edycja:
reklama
jasminka - 56 na pewno będzie za duży ale ja bym się tym specjalnie nie martwiła bo takie dzieciaczki szybko rosną, wiec chyba lepiej kupić większe to i dzieci dłużej ponoszą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry