reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
jasmina ja przy synku na początku używałam sporo tetry i innych wielorazówek... Teraz będzie mniej czasu więc zobaczymy jak wyjdzie. Bynajmniej dokupiłam teraz pieluszki wielorazowe ( wkłady i otulacze)

No właśnie też tak myślałam aby zaopatrzeć się w te wielorazowe, bo kurde przy większej ilości dzieci jakby stosował same pampersy to wypłaty mało. Może trochę za wcześnie zadaję to pytanie, ale już staram się przygotować i jakoś poukładać wszystko w głowie :)

no wychodziło taniej :tak: tych nowych wkładów nie trzeba prasować wiec nie wiele roboty. Do pralki wrzucić i wysuszyć;-) Tylko zakup większej ilosci to jest niestety spory wydatek:crazy: dlatego mam nadzieję ze się przydadzą ;-)

Jasmina, a może po prostu trzeba jakoś przeliczyć koszt? do tetr trzeba dodać, prąd, wodę, proszek no i czas - ale ten akurat trudno wycenić:) Przeciętnie podobno 10 pieluch na dziecko/dobę

A powiedz proszę kiedy Ci zaczął brzuszek rosnąć?

Pikka a jakie konkretnie polecasz? Bo z tego co ogladalam są różne cenowo i nie wiem które będą odpowiednie.
Katka ja nie mówię o tetrowych tylko takich z wkładami, ładnie wyglądają z zewnątrz i w środku mają wkład który można prać. Tylko masę firm narobiło tych pieluszek i nie wiem które są dobre, a na które nie warto zwracać uwagi.
Katka, w 3 miesiącu to miałam ładną piłeczkę przed sobą, w 4 miesiącu wyglądałam jak w 6, więc brzuszek szybko mi się powiększył. Mój lekarz co mnie widzi to coraz bardziej się śmieje, bo rzuch z każdym dniem to coraz większy się robi :)

Katka- a dlaczego po cesarce odciągać?!?!?:eek: myślałam,że malucha do cyca i jedziesz:baffled: dobrze,że was tu mam zawsze się coś naumię:-D

Wiolka- koleżanka, która ma bliźniaki już mają 11 lat- miała dokładnie to samo i powiedziała,że wraz z porodem wszystko jak ręką odjął:-) ufff i niech tak będzie bo i naczej masakra jak ja nawet szczoteczkę do zębów rano ledwo umiem utrzymać a co dopiero takiego szkraba 2-3kg?!?!

Na chłopa to mi koleżanka poleciła do poszewki na poduchę napchać tyle kg, ile się przytyło i kazać to emkowi na cały dzień założyć- szczególnie przy tych upałach- podobno skutek natychmiastowy:-), więc teraz będę czekać na jego kolejne fochy i do dzieła:-)

No właśnie ja się też nad tymi pieluchami wielorazowymi zastanawiam, bo pampersy to cena masakra:szok:, potem chcę przejść na te z biedrony, bo wiele osób mi polecało.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry