reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Przyszłam Wam zameldować,że jestem po badaniu połówkowym-miałam wczoraj. Z dzidziulkami wszystko ok tylko trochę mnie zmartwiło,że wcześniej ładnie rosły a teraz tak jakby się zatrzymały,niektóre wymiary tak jakby na 19 tydzień a tu już prawie 21.
katka- nie martw się na zapas na pewno wszystko będzie dobrze i gratuluję,że na 100% będzie jedna dziewczynka!Gratuluję Jasminie szczęśliwego rozwiązania i życzę szybkiego powrotu do sił.

Przedstawiam Wam mojego synka-córeczka nie dała się sfotografować:(
Zobacz załącznik 495785 Antoś (najprawdopodobniej;p)

reklama
Gienek - no to rosnie ci przystojniacha. Super. Ja mam tylko profile obu.
Katka - gratulacje dla Jasminy. kurcze nie spodziewałam sie ze tak szybko urodzi. Najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowe a mamusia pewnie szybko wroci do normy. Pozdrow ja od nas koniecznie.

Gienek -hehe widzę , ze tak jak u mnie dziewczynka nie chce pokazać buzki:-) a co do wymiarów to czy lekarz cos na to mówił czy powiedział , ze wszystko jest ok? Bo u mnie tez dzieci i nawet chłopczyk nie ma wszystkiego wiesz w równym terminie i nawet czasami pokazuje ok 1-2 tyg różnicy i to jest chyba normalne.

czesc dziewczyny.pozdrawiam wszystkie serdecznie.ale wiadomosc.POZDROWCIE JASMINE I POGRATULUJCIEJEJ.JEST NAPRAWDE DZIELNA MAMA!ZYCZE JEJ DUZO ZDROWKA!

Katka - wiadomość dnia! :-) SUPER !!! Ogromne Pozdro dla Jaśminy i maluszków i jak super, że wszystko z nimi dobrze:-)
Gieniek - gratuluję udanej wizyty, u mnie mala też się chowa, raz się tylko pokazała -) za to synuś zawsze chętnie pozuje:-) Gieniek co do wymiarów to świetnie, że troszkę mniejsze! U mnie jest to samo tylko nóżki długie mają.

Lola - jak tam samopoczucie kochana? Ja jakoś od dwóch dni stresa lapnęłam jakiegoś, że ten czas tak goni, że się nie wyrobię, zaczęłam prać, prasować, jutro meble mąż skręca i powiem Ci że będę dużo spokojniejsza jak to już stanie na swoim miejscu. Wizytę mam dopiero 17 września gin nie widział potrzeby wcześniej to już będzie końcówka 31 tc:szok:

Wielkie gratki dla jasminy. NIech szybko dochodzi do siebie i nam zda relacje. Qrcze jak tak sobie myśle to na mnie będzie zaraz kolejka. Aż się boje

Malena- ja takiego stresa mam już od conajmniej 2 tyg :-) Tym bardziej jak usłyszałam od lekarzy , ze u mnie wywołanie porodu moze być w każdej chwili. Ja mam USG co 2 tyg . W ten wtorek znowu idę ...
Już tez mam poprane większość rzeczy i wyprasowana. Wczoraj mąż skręcił łożeczko . Teraz muszę jakoś ten pokoik ogarnąć i kupić jakieś dodatki. Ogólnie dla dzieci większość mam. U mnie bardziej problem z ogranizacja domu bo musieliśmy sprzedać z salonu 2 sofy bo za duzo miejsca zajmowały a teraz nie możemy zdecydować sie co kupić w zamian żeby było wygodne i praktyczne :-)
Ja należę do osób , które musza miec wszystko zaplanowane i zorganizowane wiec jestem o wiele spokojniejsza jak wiem, ze wszystko jest gotowe . Torbę mam zamiar tez już spakować na dniach ... I wtedy pare rzeczy zostało mi do kupienia i mogę sie relaksowac :-)

Witajcie Dziewczyny:-)
Ogromne gratulacje dla Jasminy,długo nie poleżała w szpitalu. Najważniejsze,że Maluszki zdrowe:tak:
Kilka dni mnie nie było,dzisiaj wyszłam ze szpitala,ale Was poczytyywałam i wiem że wszystko ok:-)
Mnie męczyły częste skurcze,nawe po 6-7 na godzine,jestem na Fenku 6x1/2 tab i Isoptin do tego i w szpitalu podali mi dwie dawki sterydów-Celeston,na rozwój płuc u chłopców. Wg usg Maluchy ważą około 1700 i 1900 kg więc bardzo ładnie:-)
Imiona ostatecznie wybrane,będzie Mikołaj i Maksymilian:-)
Już się nie mogę doczekać tych mAŁych Bąbli,kiedy je przytule ale wiem,że jeszcze muszą posiedzieć te 3-4 tyg w brzuszku,dojrzeć i nabrać ciałka.
Ale i tak już niedużo zostało...
Dziewczyny,jakiej firmy foteliki kupujecie na początek? Ja chce Maxi Cosi ale to spory wydatek bo 800 zł a posłużą Maluchom maxymalnie do roku...może jest coś tańszego i równie dobrego?
Pozdrawiam

Kropeczka- dobrze, ze już wszystko w porządku u Ciebie i możesz w domu spędzić te ostatnie tygodnie ciąży .
Jeśli chodzi o foteliki to ja niestety słyszałam dobre opinie tylko o maxi cosi. Ale z tego co wiem można kupić na Allegro taniej nawet za 400zl. Moze patrzalas na najnowsza wersje a w sumie chyba każda z maxi cosi jest ok nawet te najtańsze .

reklama
Katka gratulacje dla Jasminy i życzę dużo zdrówka i siły bo wiem że dla was to też nie lada wyczyczyn nosić trójkę pod sercem. Ja też się co raz bardziej zaczynam bać jak to będzie i jak ja się bedę czuła po tym cc.Tak mi się dłużyło a tu już 32 t leci.
Palu a ty w którym tygodniu jesteś?

Do góry