reklama

Ciąża bliźniacza

katka - no ja tak jak pisalam czekalam na motyle w brzuchu, bulgotanie a mnie klulo co jakis czas. I w tym miejscu co mnie klulo na usg byly dzieciaczki, teraz juz sa ruchy ktorych nie idzie pomylic z niczym innym.

I ze wtrace upominam sie o pierwsze miejsce bo ja o dziecko walczylam 4 lata. Wywalczylam dwa :)

reklama
Katka2012 trzymam kciuki za was, żeby wszystko było z dzieciaczkami i z Tobą w jak najlepszym porządku, co najważniejsze żeby zdrowo rosły.
Pewnie, że będziemy trwać do końca razem !! co najmniej do 37/38 tyg. :D

co do samopoczucia i gorszych dni - ja (odpukać) od 2 tygodni czuje się dobrze, wcześniej nic jeść nie mogłam, jakiekolwiek zapachy były dla mnie jak najgorsze męki, mdłości - dosłownie całodzienne, wymioty - ogólnie nie miło wspominam pierwszy okres ciąży. Teraz od czasu do czasu mnie zemdli ale to kilka minut i przechodzi więc luzik :):) ale pojawiają się bóle w plecach jak mam bardziej intensywny dzień. Co prawda jestem na zwolnieniu i lekarz kazał jak najwięcej wypoczywać, ale czasami sie po prostu nie da leżeć cały dzień, a to trzeba obiad zrobić, a to do miasta pojechać do banku/urzędu no i wieczorem plecy się odzywają :(

Z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy. Trochę się boje tego uczucia jak "coś" się we mnie zacznie ruszać, boję się, żeby ich nie pomylić z jakimiś bulgotami w brzuchu haha.

Dzewczyny świetne te Wasze historie!!!!
Hakima- no rzeczywiście tata ma lepsze oko od lekarki:-D:-D:-D
Tekla- ja chodzę prywatnie do ginia i u niego są takie jednorazowe spódniczki i kapcie- kurde to jest naprawdę komfort i właśnie nie czuliśmy dyskomfortu przy dopochwowym....
Mój kolega ma bliźniaki 2,5 letnie:-) i jak się dowiedzieli to jego żona była gdzieś 10-11tc ten biedny cały dzień chodził: bliźniaki, ja pie...bliźniaki:-D:-D klient przyjeżdża z samochodem do naprawy a ten: bliźniaki, bliźniaki

Jak zadzwoniłam do lekarki i powiedziałam jej, że jest dwójeczka to ona mi powiedziała, że też to widziała, ale już się naoglądała w swojej praktyce wiele różnych przypadków i nie chciała mi robić zbędnej nadziei bo wtedy nawet pęcherzyków nie było widać :)

Witam raniutko:-) - bo dla mnie to bardzo wcześnie:-),

Muszę się pochwalić,że jutro, albo pojutrze mebelki przyjadą:-):-D:-D:-D to się zacznie urządzanie pokoiku pełną parą:-p:-p:-p

Palu- jak tam Twoje?!?!

Hakima- ja też do 12 tc (bo to najbardziej możliwe) żyłam w strachu,że jeden się wchłonie...

Dzień dobry :)

Dziewczyny, a kiedy zaczęłyście kupować pierwsze rzeczy dla maluchów? ubranka, wózek, itp...
zaczynałyście wcześniej, czy czekałyście z tym do ostatnich tygodni, lub może czekacie z niektórymi zakupami na czas po porodzie? znam jedną dziewczynę która nic nie kupiła przed terminem porodu, a pierwsze ciuszki facet przywiózł do szpitala ;) mówiła że jest taki zabobon, żeby wcześniej nic nie kupować.
Co o tym myślicie? :-)

Tekla- to jest teraz kwestia czy wierzysz w zabobony czy nie....
Ja np. pierwsze bodziaki trzypak kupiłam po serduszkowym- po prostu nie mogłam się opanować:-p:-p:-p, a na początku 4 miesiąca kupiliśmy wózek, bo się nadarzyła okazja i tak potem powolutku zaczęłam kolekcjonować rzeczy- nie boli tak po portfelu. Dużo też w międzyczasie przeglądałam, porównywałam oferty, ceny...

Witam z samego rana. Moja bezsenność mnie wykonczy. Polozylam sie spać wcześniej czyli o 12 w nocy bo musiałam dzus wstać o 7.30 bo na USG jadę ale niestety jak zwykle do 3 sie meczylam i nie mogłam zasnąć ...

Ja tam na zabobony nie patrzę bo potem to nie wiem jak bym dała rade wszystko kupić . Wózek kupiłam w 15 tc bo trafiła sie okazja a wyprawke kupuje od ok 20 tc . Już mam chyba wszystko ...

Ale moje dzieci dają czadu w brzuchu, pierwszy raz widze zeby mi tak brzuch skakal mocno. Cos mi sie wydaje, ze one
tak zawsze o tej porze szaleją a ja to przesypiam po prostu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lola-:-D:-D mi też przed chwilą armagedon urządzały:-),

No ja właśnie wózek chwilę przed Tobą kupiłam:-), a wczoraj myślę,że już resztę zakupiłam, jedynie jeszcze cyckonosze do karmienia, ale na razie kupię tylko jeden i to na samym końcu....

Trzymam kciuki za wizytę i za dobre wieści szczególnie od Lenki&&&&&&

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry