reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Tekla i witaj Hakima znów:)
Ja też jestem na tym etapie, tylko , że ja noszę trójeczkę. u mnie lekarze nie są pewni czy są z 2 czy z 3 jajeczek:) Piszcie tutaj, bo dziewczyny są super!:)
Palu i Sylha - Sylha ma rację - tylko wietrzenie, że by pozbyć sie formaldehydu. Jak dasz ocet, to może Ci to zareagować jak są nowe meble i porobią Ci sięplamy. Ale Wam zazroszczę już:) Dziewczynki a powiedzcie - kupowałyście pościel? Jesli tak to jaką?Mozecie wkleic jakiegos linka?

reklama
Cześć dziewczyny, nie było mnie z 2 dni a tu tyle informacji!!!
Lola216- lekarz mówi,że waga moich bąbelków jest idealna do tygodnia ciąży,ale ja zauważyłam,że wcześniej były do przodu o tydzień,dwa a teraz są na bieżąco,byle by nie było tendencji do dołu. Nie martw się tym,że raz kopią raz nie, u mnie to samo,albo harce albo zupełna cisza. Czytałam,że często dzieci najbardziej brykają jak śpimy i nie czujemy tego a jak jesteśmy aktywne i kołyszemy biodrami to one sobie śpią:tak:
Jasmina- Witaj, moje ogromne GRATULACJE!!!Cieszę się,że dzieci zdrowiutkie i sytuacja u Ciebie opanowana-byłaś bardzo dzielna. Ja też wybrałam szpital Orłowskiego do porodu także miło mi słyszeć,że jesteś zadowolona z opieki.
Malena, Sylha, Palu,Aga,Lolai inne dziewczyny w okolicach 30 t.c.- jak się patrze na wasze suwaczki to rzeczywiście już jesteście tak blisko rozwiązania. Czas szybko mija, jak tam patrzę na Was to i ja zaczynam myśleć,że niedługo Marcikuk i ja wkroczymy w 30 tydzień ciąży. Trzymajcie się dzielnie!!!
Tekla- witaj, miło nam gościć Ciebie na forum.

Tekla - witaj wsrod blizniaczych mam, pisz dziel sie swoimi spostrzeżeniami my na pewno podzielimy sie swoimi
gienek - wlasnie sie wczoraj zastanawialam gdzie sie podzialas.
sylha, palu - jak fajnie, mebelki juz prawie gotowe, ja musze przemeblowanie zrobic zeby chociaz jedno lozeczko wstawic. Poki dzieci male jakos sie upchniemy jak urosna to chyba codziennie bede stala pod Councilem zeby mi wieksze mieszkanko dali.
Lola - u mnie z tymi ruchami tak jak u ciebie. Od wczoraj malo ich czuje i sie stresuje a jak dostane kopniaka to cala w skowronkach jestem.
Jasmina - jak tam dzisiaj dzieciaczki i ty jak sie czujesz. Powiedz no moja droga dziewczynka to Zuzia a chlopcy???

Mnie jeszcze zostalo 9 zmian w pracy. I koniec. Nareszcie. Po sobocie stwierdzilam ze jakos dam rade wczoraj jak wrocilam wieczorem juz tego taka pewna nie bylam. Zobaczymy co mi polozna powie w srode na wizycie chcoiaz dla niech tutaj to wsio rybka czy ja pracuje czy nie. Jak nie dam rady to sobie zalatwie l4.

Witajcie:-)

Od tygodnia wiem już, że biją we mnie dwa serduszka. Przez tydzień musiałam dojść do ładu z tą informacją, a teraz nie mogę doczekać się kwietnia i rozwiązania. Przynajmniej wyjaśniło się dlaczego w drugim miesiącu przestałam dopinać spodnie i skąd te potworne mdłości, mimo że inne kobiety w mojej rodzinie ciążę przechodziły bezobjawowo. Tym samym dołączyłam w 8 tygodniu do grona szczęśliwych oczekujących na podwójną radość.

Miss Cinname- witaj:-), wiesz tak właściwie to w Tobie biją teraz 3 serduszka;-):-D

Geniek- też Ci przeleci, ja to zaczynam panikować czy wszystko zdążę ogarnąć....

Katka- ja pościel kupiłam razem z łóżeczkami u Pana na allegro o nazwie ziutek35 akurat widzę nie ma nic wystawionego, ale łóżeczka mam białe z możliwością przerobienia na tapczanik i do tego zielona pościel z firmy aruś- bardzo przyjemna mięciutka z tym samym wzorem co na łóżeczku:-). Lola też u niego kupowała tylko jej przesyłkę po drodze rozwalili i reklamuje, właśnie Lola- jak reklamacja?!?!

Witajcie dziewczyny :-)

Tekla23 - WIELKIE gratulacje i witaj na najlepszym wątku na forum;-) Pamiętam jak ja się pojawiłam tutaj to blisko mojego tygodnia była i jest Sylha i Lola i jest to miłe jak zawsze można się poradzić tak więc polecam CI to forum:-)
Miss Ciname - również w Twoją stronę posyłam WIELKIE gratulacje i witaj na forum:tak:

Palu_ uśmiechnęłam się jak zobaczyłam dziś Twój post bo ja wietrzę od soboty komodę na ubranka i jak na razie wciąż czuję ten zapach i w perfekcyjnej pani domu było żeby woda z octem to potraktować ale ja tego jak na razie nie zrobiłam, gdzieś wyczytałam, że w rosmanie są woreczki z zapachem pochłaniające do szaf, może to coś da, choć wolałabym zapach świeżości niż jakiejś cytryny czy lawendy...Dzieciom taki zapach woreczka będzie na pewno przeszkadzał - na razie wietrze na maxa zobaczę za tydzień
Komoda wygląda tak:
Komoda FILO Boy, Pinio
a łóżeczka tak - tylko wersja ecru + ciemne boki
łóżeczko dziecięce lara 120x60 cm, PINIO - SKLEP.meble.pl
Łóżeczka mają prosty designe i osobiście bardzo mi się podobają wiadomo to kwestia gustu.

Palu_ co do pasów poporodowych wklej link co wybrałaś siedziałam ostatnio w necie i szukałam wiem, że w trumphie są też pasy takie i bynamniej nie chodzi mi o koronkowe z pasem do pończoch:-D

Sylha - jak się czujesz w 30 tc? Kiedy masz wizytę teraz? Ja ostatnio miałam w weekend te bóle w kroczu i pachwinach ale przeszło i dziś jest znowu super, a w środę zacznę 30 tc jak TY:-)

Katka - zobaczysz jak CI ten czas szybko zleci, ja nawet nie wiem kiedy.... już od środy zaczynam WIELKIE odliczanie :-) Torby jeszcze nie spakowałam muszę szlafrok skrócić bo wyglądam w tym jak chuck norris:-D
Ja pościeli nie kupuję na razie, zakupiłam wczoraj kolejne dwa kocyki tym razem do łóżeczek hiszpańskiej firmy MORA akurat w Świecie Dziecka ale dokładnie takie tylko wrzosowy i niebieski (bez misiów bo na misie mam alergie-)
MORA TOPITOS - biały kocyk, szary kocyk - NieMaJakwDomu
Pościel zakupię jak będą starsze, na początku rożki przez miesiąc, potem kocyki.

Dzięki dziewczyny za powitanie!:-D
sylha- masz rację, wszystkich serc jest razem trójka:-)

Zaczęłam właśnie śledzić forum, dużo to bardziej pożyteczne niż artykuły. Moją przygodę po podwójnej wiadomości zaczęłam od czytania porad, które poinformowały mnie o wszystkich zagrożeniach i możliwościach utraty, przez co nie spałam przez dwie noce. Wole więc tutaj czytać o Waszych mebelkach i wózkach - to na pewno wykorzystam. Na razie jedyne co robiłam to dokupienie drugiego zestawu śpioszków:-)

reklama
Hej Miss:)
Cieszymy się z Tobą:) tak do 12-13 tygodnia pelen lajcik, odpoczywaj ile wlezie , o zakupach nie mysl:) Pamietaj o diecie, ale bez przesady - wiadomo - ciaza ma swoje prawa. I zadnego niepokojacego symptomu nie lekcewaz, bo to rzeczywiscie troszke inna ciaza:) Ale z pozytywnym nastawieniem bedzie super. A powiedz, pracujesz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry