reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A co tu taka cisza dziś ?
Marcikuk I Katka - niezle :-) ale ten świat mały ...
A co tam dziewczynki u Was? Jak tam samopoczucie ?
Sylha- a kiedy masz teraz USG ? Czy lekarz coś mówił kiedy by chciał rozwiązać ciążę ? U mnie to będzie 36t6dz wiec dość szybko ale lekarka stwierdziła , ze tak będzie bezpieczniej. Może tez jakoś tak będziesz mieć. :-)
Gienek- a ty jak sie czujesz? Ciesz sie drugim trymestrem bo jest cudowny a trzeci to powtórka z pierwszego

Hej Dziewczyny. 25 września urodziły się nasze ukochane Skarby:-) Wszystko działo się bardzo szybko ponieważ miałam zatrucie ciążowe i stan przedrzucawkowy,spuchlam jak słoń,1,5 gr białka w moczu i B.wysokie ciśnienie,cesarka była błyskawicznie. Nasze małe Kluseczki leżą obaj w inkubatorkach,jeden Maluch przez dobe był wspomagany oddechowo-cepap,teraz juz obaj oddychają samodzielnie,pija po 6 ml mleczka co 3 h.Są najcudowniejszymi Dziećmi na świecie,w zyciu nie widziałam takich Slodziakow,nie możemy się na nich napatrzeć :-D strasznie się o nich martwię ,stresuje mnie ten inkubator,te wszystkie rurki,kroplówki...co idę do Chłopców to rycze...a urodzili się z identyczna waga i wzrostem po 2330 kg i 49 cm:-D i maja ta samą grupę krwi. Trzymajcie Maluchy jak najdłużej w brzuszku,pozdrawiam

Kropeczka- gratuluję Ci myszek!!!!!1Niech Ci szybko rosną w siłę i żebyście szybko do domciu wrócili!!!!No i ja chcę focie szkrabów!!!!A ty jak się czujesz?!?!?!

Lola- ja mam wizytę 9.10, ale chyba nie dotrwam.......chyba mi zaczął czop odchodzić i coraz częściej mnie boli brzuch jak na @!!!!Boziu niech chociaż jeszcze te 2 tygodnie pomieszkają w brzuszku!!!

Kropeczka - gratuluje serdecznie. Niech teraz szybciutko dochodza do siebie. Wszystko bedzie dobrze. napisz jak ty sie miewasz.

Sylha - trzymaj sie w trojpaku. Czasem czop odchpdzi kilka tygodni przed porodem wiec zaciskaj nogi i odpoczywaj.

Lola - no to juz blisko. Jakie to uczucie znac date? Dla mnie to nadal wielka niewiadoma. Ale zamowilismy dzisiaj lozeczka i wozek. A swiat masz racje jest bardzo maly.

Sylha- Boże właśnie tez miałam pisać , ze chyba mi czop odchodzi ! Mam dziś dużo wydzieliny takiego sluzu i właśnie nie wiem czy to to?? Jak u ciebie sprawa wyglada ? Jak to wogole jest z tym czopem? Czy jak odejdzie to trzeba jechać do szpitala tak jak przy skurczach czy odejściu wód czy to nie jest takie ważne ?

Kropeczka- wielkie gratulacje . Super waga maluszkow . Mam nadzieje , ze szybko wyjdziecie do domku . Czekamy na zdjęcia .

Marcikuk - powiem CI , ze fajne uczucie znać datę cesarki. Oczywiście cieszę sie a zarazem boje . Druga sprawa to , ze chciałabym dotrwac do tego 17 tego października. Mateuszek jest duży ale dla Lenki każdy dzień jest ważny .

Ostatnia edycja:
Lola- moja sąsiadka jak jej czop odszedł to jeszcze się kulała 2 tygodnie- mam nadzieję,że ja się też tak pokulam!!!!!U mnie to wczoraj wieczorem zauważyłam jak się wycierałam po kąpaniu troszkę na ręczniku takiego czegoś brązowo- różowego a dzisia miałam i na wkładce i jak się rozbierałam do kąpania to trochę na płytki poleciało- takie właśnie blado różowe-brązowe śluzowate, ale wodnite....Czytałam, że te czopy to praktycznie co kobieta to inny, ale dzisiaj to już w sumie 5 razy mnie brzuch jak na @ zabolał, od wczoraj mam biegunkę- myślałam,że to przez to,że moje jelita nie mają miejsca i ciężko pracują, ale czuję też nacisk na odbyt i miednicę- a czytałam, że to są zwiastuny porodu!!!Jutro dzwonię do ginia!!!!

Sylha - no ja te bóle jak na @ już mam dość długo ale dopiero dziś zauważyłam dużo wydzieliny na wkladce innej niż zawsze jednak nie była ona różowa a bardziej żółto brązowa . Czy po odejściu czopa trzeba powiadomić lekarza czy trzeba czekać na odejście wód lub skurcze. Bo lekarka mi powiedziała , ze wprzypadku skurczy i wód od razy jechać do szpitala i wogole nie czekać na męża itd.
Mam nadzieje , ze jeszcze wytrzymamy trochę . Trzymaj sie i daj znać po wizycie.

reklama
Kropeczko- MOJE GRATULACJE!!!Współczuję początków zatrucia ciążowego,ale cieszę się,że wszystko dobrze poszło, przesyłam całusy dla Ciebie i dla synków.
Lola- hey, właśnie miałam napisać,że zaczęłam czuć się gorzej, od dzisiaj twardnieje mi brzuch, byłam wczoraj na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia i lekarz mówił,że dobrze sobie pospacerować,więc wyszłam na spacer,ale źle się poczułam- brzuch mi twardniał i łapała mnie kolka,tak jakby mi coś ściskało żebra:-( Słuchaj jesteś pewna,że Ci odchodzi czop? Może to jest tak,jak pisze Sylha,że od momentu odejścia są jeszcze 2 tygodnie do porodu? Ja chyba jednak zadzwoniłabym do lekarza lub pojechałabym do szpitala sprawdzić,tak nam mówili na szkole rodzenia,że tak się zaczyna poród..
Sylha- co ty piszesz jejku, trzymaj się,mam nadzieję,że to jeszcze nie poród i dasz radę poczekać z 2 tygodnie a jeśli to już to to POWODZENIA, będzie na pewno wszystko dobrze, twoje maluszki są już duże!
Marcikuk i Katka-ale akcja!!!jaki świat jest mały:tak: czy wy znacie się z Polski czy z UK?

Dziewczyny jejku,ale ja się tutaj o Was martwię, codziennie wchodzę sprawdzić,co słychać z szybko bijącym sercem. Zaczyna się dziać, będę mocno trzymać za WAS wszystkie kciuki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry